Επίκαιρα Θέματα…

Flash News – Flash News

Επίκαιρα Θέματα

5 / 12 / 2021

Α π ο κ λ ε ι σ τ ι κ ό

Κεραυνός στη Δικαιοσύνη

Κεραυνός στη Ελληνική Δικαιοσύνη. Συνέλαβαν δικαστικό για εμπόριο κοκαΐνης

Πριν από λίγα 24ωρα έκπληκτοι οι συντάκτες του Ελληνικού δικαστικού ρεπορτάζ πληροφορούνταν πως ένας ανώτατος δικαστικός είχε συλληφθεί από την Αστυνομία για μία υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης. Ο δικαστικός προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης μαζί με τρεις μετανάστες, οι οποίοι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν καταγωγή από την Ινδία

Σε έρευνα αστυνομικών βρέθηκε στους μετανάστες κοκαΐνη και όταν ρωτήθηκαν πως την προμηθεύτηκαν και οι τρεις ανέφεραν το όνομα του ανώτατου δικαστικού. Έτσι, οι αστυνομικοί ανέβηκαν στο διαμέρισμα που τους υπέδειξαν οι τρεις μετανάστες και έπεσαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον Παναγιώτη Ευστράτιου, ο οποίος είναι ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ.

Ο Παναγιώτης Ευστρατίου διατηρεί στενή σχέση με την πρώην πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικράτειας Μαίρη Σαρπ. Πρόκειται για την ανώτατη δικαστικό η οποία αντικατέστησε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όταν αυτή ορκίστηκε πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πρώτη έρευνα, είχε προκύψει πως οι τρεις νεαροί μετανάστες φέρονται να είχαν «ερωτική» σχέση με τον ανώτατο δικαστικό. Η Αστυνομία, που τον προσήγαγε στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης, δεν προέβη σε δίωξη, αφού ως γνωστόν ισχύει ιδιαίτερη διαδικασία για τους δικαστικούς για να διωχθούν ποινικά. Βρισκόμαστε εν αναμονή της εξέλιξης αυτής της διαδικασίας.

Στο σημερινό φύλλο της Κυριακής, της εφημερίδας «Δημοκρατία» αποκαλύπτεται το όνομα του ανώτατου δικαστικού, δηλαδή του Παναγιώτη Ευστρατίου. Είναι άγνωστο πόση ακριβώς ποσότητα βρέθηκε στους τρεις μετανάστες, ενώ έγινε γνωστό, ότι η Αστυνομία εντόπισε ίχνη κοκαΐνης εντός του διαμερίσματος του ανώτατου δικαστικού στην Ηλιούπολη.

Η υπόθεση αυτή η οποία, όπως λένε οι «κακές γλώσσες» έχει και «ροζ» χαρακτηριστικά, ήταν το κυρίαρχο θέμα στα «πηγαδάκια» που στήθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μόλις ξέσπασε. Ωστόσο, επισήμως υπήρξε βαριά σιωπή που γεννά ερωτήματα για το πόσοι και πόσο γνώριζαν όλο αυτό το διάστημα τις «άγνωστες» πτυχές της προσωπικής ζωής του κ. Ευστρατίου. Κι αν πρόκειται για την «κορυφή του παγόβουνου» όπως κάποιοι με νόημα έλεγαν. 

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε εντελώς τυχαία, όταν άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής, που περιπολούσαν στην περιοχή, εντόπισαν γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης τους τρεις ανηλίκους.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, την οποία υποστήριξαν ότι τους προμήθευσε ο 66χρονος δικαστικός. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις νεαρούς και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης, όπου κλήθηκε και ο δικαστικός, ο οποίος παραδέχτηκε πως τους γνωρίζει.

Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του δικαστικού. Το κλιμάκιο της Ασφάλειας που έφτασε εκεί κατάσχεσε ένα μπουκαλάκι με υπολείμματα κοκαΐνης. Σε βάρος των τριών ανηλίκων έχει σχηματιστεί δικογραφία. 

Αντιλαμβάνεται και ο πλέον αφελής, πως η υπόθεση αυτή είναι πολύ σοβαρή. Ο αντιπρόεδρος του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας, από τις αποφάσεις του οποίου νομιμοποιούνται ή όχι υποθέσεις του κράτους, που αφορούν την πολιτική, την κοινωνική και την οικονομική ζωή του τόπου, βρίσκεται μπλεγμένος, σε μία υπόθεση κοκαΐνης, με άγνωστες μέχρι στιγμής διαστάσεις.

Αυτός ο ανώτατος δικαστικός έχει άμεση και στενή σχέση με επίσης ανώτατη δικαστικό, την πρώην πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Πρόκειται για μία δικαστικό, η οποία χειρίστηκε μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο μία σειρά από πολύ σημαντικά ζητήματα, που αφορούν τη λειτουργία του κράτους και των θεσμών.

Εδώ η Δικαιοσύνη χρωστά πολλές εξηγήσεις στην ελληνική κοινωνία. Οι πάντες θυμούνται την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, που είχε αποκαλυφθεί προ ετών και που οδήγησε την αποκάλυψη της ενοχής μιας σειράς δικαστικών λειτουργών όλων των βαθμίδων.

Από τότε, η Δικαιοσύνη έχει υποστεί ένα πολύ σοβαρό τραύμα, το οποίο οδήγησε την εκδήλωση ενός ιδιότυπου μετατραυματικού συνδρόμου – στρες. Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στη Δικαιοσύνη είναι ακόμα το μεγάλο ζητούμενο.

Με αυτή την υπόθεση που αφορά την ηγεσία του Συμβουλίου της Επικρατείας, η εικόνα της Δικαιοσύνης, βάλλεται εκ των έσω για άλλη μία φορά. Είναι οι ίδιοι οι δικαστικοί, οι οποίοι εκθέτουν τη Δικαιοσύνη και το λειτούργημα που ασκούν.

Πολύ δικαιολογημένα οι πολίτες θα διερωτηθούν για άλλη μια φορά, το αν μπορούν να βασίζονται σε αυτό, που κατά κανόνα είναι το τελευταίο αποκούμπι του κάθε πολίτη σε μία δημοκρατική κοινωνία.

Χύθηκε πολύ αίμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ευρωπαϊκής ιστορίας ώστε να θεσμοποιηθεί η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ως απόλυτη προστάτιδα δύναμη του κάθε αδύναμου πολίτη της κοινωνίας.

==========================================

25 / 11 / 2021

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ

«Βράζει» η Μελβούρνη

κατά του Μακάριου για

την προκλητική υποτίμηση!

ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ ΣΤΟ ΣΥΔΝΕΫ

Αν και στη Μελβούρνη χτυπά εδώ και δεκαετίες η καρδιά του Ελληνισμού της Αυστραλίας, καθώς στην πόλη αυτή είναι συγκεντρωμένο το μεγαλύτερο και πιο ζωντανό και δραστήριο μέρος της ομογένειάς μας, φαίνεται πως αυτό δεν είναι αρκετό για τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο!  Που στρογγυλοκάθεται στο Σύδνεϋ από τότε που σκαρφάλωσε (ή μάλλον τον «φύτεψε» ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος) στο Θρόνο της Εκκλησίας της Αυστραλίας και βλέπει τη Μελβούρνη με το κιάλι!..

Φαίνεται πως η Μελβούρνη, με τον δυναμικό Ελληνισμό της που δεν κρέμεται από τα «εσώρουχα» της Εκκλησίας του, του φέρνει αλλεργία και γι’ αυτό όχι μόνο μας επισκέπτεται με το «σταγονόμετρο», αλλά και κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να υποτιμήσει και να υποβαθμίσει την εδώ παροικία μας.

Τη Μελβούρνη ο Μακάριος τη θυμάται μόνο όταν είναι να εισπράξει τα βαριά ετήσια ενοίκια της «Βασιλειάδας» του Fawkner, κάπου 2,5-3 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο! Αν και στο μέλλον μάλλον δύσκολα θα ξαναδεί τόσο χρήμα μαζεμένο με τις δικαστικές περιπέτειες του ιδρύματος από την περσινή τραγωδία, με τους 50 νεκρούς ηλικιωμένους από COVID19 και εγκατάλειψη στις εγκαταστάσεις του.

Έχει «γραμμένη» τη Μελβούρνη

Το ότι έχει την καρδιά του Ελληνισμού της Αυστραλίας «γραμμένη» εκεί που δεν πιάνει μελάνι ο Μακάριος φάνηκε κι από τις πρόσφατες κινήσεις του με τους τέσσερις νέους επισκόπους του.  Όχι μόνο υποβαθμίζει τη Μελβούρνη και τις πνευματικές/θρησκευτικές ανάγκες της με τις επιλογές των προσώπων που έκανε (ειδικά ο ένας, ο Κυριακός, είναι «για τα θηρία»!), αλλά ακόμα και τις χειροτονίες των δύο νέων επισκόπων της Μελβούρνης (που και οι δύο προέρχονται από τη Μελβούρνη!) τις έκανε στο …Σύδνεϋ! Ούτε μία στη Μελβούρνη, σαν να είναι οι Μελβουρνιώτες τα αποπαίδια της Αρχιεπισκοπής κι όλα γυρίζουν στην Αυστραλία αποκλειστικά γύρω από το Σύδνεϋ.  Μάλλον ο «αγαπούλας παναδελφότατος» δεν θέλει να απομακρύνεται από το πολυτελέστατο διαμέρισμά του, στο λιμάνι του Σύδνεϋ, όσο βρίσκεται στην Αυστραλία. Πού να τρέχει τώρα στη Μελβούρνη!..

Αυτή η συστηματική κι επαναλαμβανόμενη στάση του αχαρακτήριστου Μακάριου έχει γίνει αντικείμενο προσοχής και καυστικών σχολίων από τους ομογενείς της Μελβούρνης εδώ και καιρό, αλλά τα τελευταία γεγονότα ξεχείλισαν το ποτήρι της οργής εναντίον του. Η ομογένεια της Μελβούρνης «βράζει», συμπεριλαμβανόμενης και μεγάλης μερίδας του ελληνορθόδοξου κλήρου της Βικτώριας που νιώθει στο πετσί του το «φτύσιμο» που τους κάνει ο Μακάριος.

Τόσο ο νέος Βοηθός Επίσκοπος Σωζοπόλεως (Μελβούρνης) Κυριακός Σταυρονικητιανός – Μιχαήλ, όσο και ο νέος Βοηθός Επίσκοπος Κερασούντος (Northcote) Ευμένιος Βασιλόπουλος είναι μεγαλωμένοι στη Μελβούρνη. Απλώς και οι δύο σπούδασαν στη Θεολογική Σχολή της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο Σύδνεϋ για 4-5 χρόνια (επί αρχιεπισκοπίας του αείμνηστου Στυλιανού) κι ο μεν Ευμένιος επέστρεψε μετά μόνιμα στη Μελβούρνη, ο δε Κυριακός -ύστερα από ένα δίχρονο διάλειμμα στο Άγιο Όρος (όπου με εντολή του Στυλιανού χειροτονήθηκε ιερέας)- κλήθηκε από τον μακαριστό Στυλιανό να επιστρέψει στην Αυστραλία και τοποθετήθηκε απ’ αυτόν σε μοναστήρι έξω από το Σύδνεϋ (του Αγίου Γεωργίου στα Blue Mountains) σαν ηγούμενος. Μάλιστα, ο Στυλιανός στάθηκε τόσο μεγαλόψυχος απέναντί του, που αργότερα έκανε τον Κυριακό και αρχιμανδρίτη και πνευματικό! Κι ο …σεμνός αυτός «καλόγερος» αναγνώρισε τόσο πολύ την ευεργεσία που του έκανε ο (καθηγητής του στη Θεολογική Σχολή και αρχιεπίσκοπός του) Στυλιανός, ώστε στην προ ημερών χειροτονία του σε επίσκοπο από τον Μακάριο, δεν βρήκε να πει ούτε ΜΙΑ ΛΕΞΗ για τον ευεργέτη του, τον άνθρωπο στον οποίο οφείλει την ιεροσύνη του και την εξέλιξή του μέχρι πριν από μερικούς μήνες (όπως ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ακούγοντας τη σχετική ομιλία του, της 13/11/2021, στη διάρκεια της χειροτονίας του). Σαν να έπεσε από τον …ουρανό ο τύπος και ξαφνικά προσγειώθηκε …επίσκοπος στα χέρια του Μακάριου! Τον οποίο έγλυψε με χίλια εμετικά λόγια (ως συνήθως).

Ο γλύφτης Κυριακός

Ως «εκλεκτός γλύφτης» του Μακάριου, ο Κυριακός (φωτό) -που μόνο προβλήματα δημιούργησε και στο μοναστήρι «του» και για έναν χρόνο στην Ενορία του Kogarah του Σύδνεϋ (όπου τον μετέθεσε από το πουθενά ο Μακάριος για να παίξει τα βρώμικα προσωπικά παιχνίδια του)- απόλαυσε πανηγυρική μεταχείριση κατά τη χειροτονία του: με επιστράτευση όλων των ιερέων του Σύδνεϋ στην τελετή του προπερασμένου Σαββάτου, αριθμό «κλακαδόρων» για να τον αποθεώνουν και ράντισμα με …ροδοπέταλα! Χαρακτηριστικό της …δημοφιλίας του και της «επιτυχίας» του στο Kogarah ήταν ότι ελάχιστοι (πλην των κολλητών της κλίκας του) ενορίτες του πήγαν 15χλμ μακρύτερα από την Ενορία τους και παρέστησαν στη χειροτονία του.

Είναι πιθανό ότι αν η χειροτονία του γινόταν στη Μελβούρνη, απ’ όπου προέρχεται, σίγουρα η παρουσία μελών της οικογένειάς του, συμπατριωτών του Κυπρίων και άλλων συμπαροίκων θα ήταν εντονότερη και μεγαλύτερη.

Ένιωσε την υποτίμηση ο Ευμένιος

Αντίθετα, ο επίσκοπος που χειροτονήθηκε το περασμένο Σάββατο (20/11/21) ως Επίσκοπος Κερασούντος (και Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Northcote), ο Ευμένιος Βασιλόπουλος (φωτό), μάλλον ένιωσε για τα καλά την υποβάθμιση της Μελβούρνης από το «αφεντικό» του, το Μακάριο, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του κλήρου του Σύδνεϋ «έλαμψε διά της απουσίας του» από τη δική του χειροτονία.  Κι αν δεν είχαν κάνει τον κόπο να ταξιδέψουν μερικοί γνωστοί του κληρικοί και λίγοι συγγενείς και φίλοι του από τη Μελβούρνη για να παραστούν σε μια τόσο σημαντική στιγμή της ιεροσύνης του, θα διακινδύνευε να χειροτονηθεί Επίσκοπος σε άδεια εκκλησία (στο ναό του Αγίου Νικολάου Marrickville, αφού ο καθεδρικός ναός του Ευαγγελισμού στις εγκαταστάσεις της Αρχιεπισκοπής κρίθηκε «ακατάλληλος» για τις τελετές αυτές μετά την πρόσφατη μικρής έκτασης πυρκαγιά)!

Φυσικά, το «πανηγυρικό κλίμα» των άλλων τριών χειροτονιών δεν το έζησε ο Ευμένιος (τον οποίο ο Μακάριος έχει φορτώσει με τον «σταυρό» της χρεοκοπημένης πια «Βασιλειάδας» Μελβούρνης)… Ούτε ροδοπέταλα ούτε θερμοί εναγκαλισμοί ούτε αποθεώσεις από κλακαδόρους… Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού οι ιερωμένοι του Σύδνεϋ που τον τίμησαν –αν και ήταν μέρα Σάββατο και δεν είχαν Λειτουργία στους δικούς τους ναούς!.. Μάλλον ο κομπλεξικός Μακάριος δεν είχε δώσει «αυστηρή γραμμή» για να την ακολουθήσουν με θρησκευτική ευλάβεια οι υφιστάμενοί του στο Σύδνεϋ…

Οργή για τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο

Έδωσε όμως το παρών -για να μην υπάρχει παράπονο!- στη χειροτονία του Ευμένιου ένας εκλεκτός καλεσμένος του Μακάριου, που προκάλεσε όχι μόνο απορίες αλλά και οργή σε μεγάλος μέρος του Ελληνορθόδοξου κλήρου και του ποιμνίου σ’ όλη την Αυστραλία! Ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Σύδνεϋ, ο νέος «κολλητός» του Μακάριου (που παριστάνει ότι δήθεν δεν έχει ακούσει για τα χιλιάδες θύματα παιδοφιλίας και τα βασανιστήρια αθώων ψυχών στις τάξεις των «φίλων» του της Καθολικής Εκκλησίας της Αυστραλίας).  Ο οποίος, μετά το ανώτατο παράσημο της Αρχιεπισκοπής που εισέπραξε πρόσφατα από τον Μακάριο, προσκλήθηκε προσωπικά για να δώσει την ευλογία του και στη χειροτονία ενός Ελληνορθόδοξου Επισκόπου!  Μάλιστα, στο Σύδνεϋ κυκλοφορεί πως πολλοί ιερείς προτίμησαν την αποχή στη συγκεκριμένη χειροτονία, αντιδρώντας στην παρουσία του Καθολικού Αρχιεπισκόπου σ’ αυτήν!..

Φαίνεται ότι ο Μακάριος με τη φόρα που πήρε θα προλάβει και τον προστάτη του, τον «πανδολαριότατο» Βαρθολομαίο, στις αγκαλιές με τους παπικούς και στην «αδερφοσύνη». (Φυσικά, ειδικά για την «αδερφοσύνη» δεν έχουμε καμία αμφιβολία! Το πράγμα «φωνάζει» από μόνο του…). Μάλλον, έπαψε οριστικά το Σχίσμα των 1,000 χρόνων μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών και δεν το πήραμε είδηση. Το «γεφύρωσε» ο Μακάριος με τα αντιορθόδοξα «πηδήματα» και άλματά του…

Έτσι, η Μελβούρνη έμεινε να παρακολουθεί με live streaming, μέσω διαδικτυακής μετάδοσης μόνο, τις χειροτονίες των νέων επισκόπων της, αφού αυτό επέλεξε ο Μακάριος για να «τιμωρήσει» τους Μελβουρνιώτες που περνούν από «κόσκινο» τις αποφάσεις και τις επιλογές του και δεν τρώνε σανό σαν τους χειροκροτητές του στο Σύδνεϋ.

Γι’ αυτό, να μην κακοφανεί στη «συμμορία» αν και η ομογένεια τους «γράψει» στα παλιά της τα παπούτσια και πάψει να χρηματοδοτεί μια Αρχιεπισκοπή κι έναν Αρχιεπίσκοπο που την υποτιμά και την υποβαθμίζει σε κάθε ευκαιρία.

Κι η «επίσημη» αγαπημένη φώναζε «Άξιος!»

Όσο για τον άλλο επίσκοπο, τον Χαριουπόλεως Πρόχορο, που έκλεισε την περασμένη Κυριακή 21/11 τον κύκλο των χειροτονιών των τεσσάρων νέων επισκόπων, ποιος στη χάρη του!  Τον ξαναβάφτισε ο αρχικόλακας Μακάριος για να γλύψει τον προστάτη του στο Φανάρι! Βαρθολομαίο τον έβγαλε, για να τιμήσει δήθεν τα 30 χρόνια της πατριαρχίας του «κανονικού» Βαρθολομαίου! Πού να ξέρει ο Πατριάρχης τι «μπουμπούκι» θα φέρνει τ’ όνομά του από τώρα κι ύστερα!  Όπου εξάρτηση (addiction) και τραμπουκισμός (bullying), «μέσα» ο ‘’νηφάλιος’’ (‘’sober’’) και ‘’ειρηνόφιλος’’ (‘’peaceful’’) αυτός νέος ιεράρχης! Χαρά στην Καμπέρα και στην Τασμανία που θα τον απολαμβάνουν! Πάντως, υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν να τον εκτιμούν και δίκαια φώναζαν «Άξιος!» στη χειροτονία του! Όπως η εδώ και μερικά χρόνια «επίσημη» αγαπημένη του, η παντρεμένη ομογενής Κ. Σ., που τσίριζε «Άξιος!» για τον εραστή της πιο δυνατά απ’ όλους προχτές στην εκκλησία του Marrickville!

Να τους χαιρόμαστε τους νέους «πνευματικούς ηγέτες» που μας εξασφάλισε ο Μακάριος! Είναι χωρίς αμφιβολία σαν τα …μούτρα του!

==============================================

22 – 11 – 2021

ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΜΑΚΑΡΙΟ

ΘΛΙΒΕΡΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΜΑΚΑΡΙΟΥΓια άλλη μια φορά ο «δυστυχώς Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος» έγινε αντικείμενο κριτικής από Εκκλησιαστικές σελίδες τις Ελλάδας. Δεν είναι ούτε η πρώτη φορά, αλλά ούτε θα είναι και η τελευταία που ο Μακάριος γίνεται αντικείμενο θλιβερής κριτικής, από έναν από τους μεγαλύτερους Εκκλησιαστικούς θεολόγους της Ελλάδας, τον κ. Παναγιώτη Τελεβάντο. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά, ότι ο πατριάρχης Βαρθολομαίος, επέλεξε έναν από τους πιο χειρότερους κληρικούς, να μας εκπροσωπεί στην Αυστραλία. Ευτυχώς που στην χώρα μας «Την Αυστραλία», υπάρχει το Greek Flash News και τους ξεμπροστιάζει όλους. Διαφορετικά τα λαμόγια της ορθοδοξίας θα μας είχαν πουλήσει ακόμη και τα σπίτια μας. Διαβάστε τι ακριβώς έγραψε ο γνωστός θεολόγος, λίγες μόνο ώρες, μετά το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας για την βράβευση του Παπικού Αρχιεπισκόπου του Σίδνευ, κ. Fisher με το ανώτατο «αν είναι δυνατόν» μετάλλιο του «Τάγματος των Φιλοχρίστων» 

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Με βαθύτατη θλίψη, οι πιστοί πληροφορήθηκαν, από την ιστοσελίδα “Ρομφαία”, ότι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος τίμησε, με το ανώτατο μετάλλιο του “Τάγματος των Φιλοχρίστων”, τον Παπικό “Αρχιεπίσκοπο” του Σύνδευ κ. Fisher, κατά την διάρκεια επίσημου γεύματος, που παρατέθηκε στην αίθουσα της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέα το Σάββατο 13 Νοεμβρίου.

“Κατά την προσφώνησή του, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μακάριος εξέφρασε την ευχαριστία του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αντώνιο, διότι από την πρώτη στιγμή που έφτασε στην Αυστραλία έδειξε αγάπη και εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

Πολλές φορές, μάλιστα, για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, έδρασαν από κοινού προς την Κυβέρνηση και προς άλλους παράγοντες, ούτως ώστε να υπάρξει αγαθό αποτέλεσμα για το κοινωνικό σύνολο.

Τέτοια θέματα, για παράδειγμα, ήταν οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις για τις εκτρώσεις, την ευθανασία και το απόρρητο της εξομολογήσεως, ο εμβολιασμός κατά της πανδημίας κ.ά.”

Ως γνωστόν, οι Παπικοί της Αυστραλίας βαρύνονται με χιλιάδες κρούσματα παιδοφιλίας που φτάνουν μέχρι την κορυφή της Ιεραρχίας τους. Τι εξυπηρετεί, άραγε, ο συγχρωτισμός μαζί τους και η βράβευση του Παπικού “Αρχιεπισκόπου” του Σύδνεϋ με ανώτατα μετάλλια; Απλά εκθέτουν, χωρίς λόγο και αιτία, την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας στα μάτια της Αυστραλιανής κοινωνίας. Πέραν αυτού φυσικά, αυτού του είδους οι συμπροσευχές και οι κοινές ποιμαντικές παραστάσεις με αιρετικούς, εμπεδώνουν τον “λαϊκό Οικουμενισμό,” που είναι το κύριο όχημα προώθησης του Οικουμενισμού στις μέρες μας. Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας, επειδή, πριν 10 περίπου χρόνια, ο τότε Αρχιμανδρίτης Μακάριος -και νυν Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος- έκανε μια θαυμάσια παραδοσιακή και αντιοικουμενιστική ομιλία, στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστόριας, στην Νέα Υόρκη, με το οποίο εξέφρασε ακραιφνώς ορθόδοξες θέσεις. Το γεγονός ότι στο μεταξύ ο Σεβασμιότατος εξελέγη Αρχιεπίσκοπος, δεν έπρεπε να οδηγήσει τον Σεβ. κ. Μακάριο στην απόφαση να χαλυβδώσει έτσι πλέον την Ορθόδοξη Ομολογία του, αντί να βάλει άφθονο οικουμενιστικό νερό στο κρασί του;

==============================================

10 / 11 / 2021

ΝΕΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ «ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ «ΓΝΩΣΤΟ» ΣΠ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Με πλαστά έγγραφα άρπαξε

σορό, εκβιάζοντας οικογένεια

ο νεκροθάφτης-εκδότης!

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΟΥΣ;

Σαν να μην έφταναν οι προηγούμενες επαγγελματικές «επιτυχίες» του, όταν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στο παρελθόν το Γραφείο Τελετών που διαθέτει στο Σύδνεϋ έμπλεξε τις σορούς τεσσάρων ομογενών μας συνολικά και οι οικογένειές τους έκλαιγαν και έθαβαν λάθος νεκρό (η τελευταία περίπτωση πριν από ένα εξάμηνο περίπου), τώρα ο γνωστός νεκροθάφτης-εκδότης Σπύρος Χαραλάμπους έκανε άλλο ένα επαγγελματικό «άλμα»!

Εξελίχθηκε σε κοινό πλαστογράφο για να παραλάβει αυθαίρετα τη σορό ομογενούς μας από νεκροτομείο νοσοκομείου -χωρίς ποτέ η οικογένεια να του έχει δώσει εξουσιοδότηση- και να εξασφαλίσει με τον τρόπο αυτόν την κηδεία του, εκβιάζοντας ουσιαστικά την οικογένεια του νεκρού!

Η ιστορία

Λίγο μετά τα μέσα Οκτωβρίου «έφυγε» ξαφνικά  για το τελευταίο ταξίδι ένας (σχετικά νέος) ομογενής μας, στο Σύδνεϋ. Η οικογένεια του νεκρού, σοκαρισμένη και σε βαθιά θλίψη από το αναπάντεχο γεγονός, ήρθε σε επαφή με μία σειρά Γραφείων Τελετών για να πάρει προσφορές τιμών για το κόστος της κηδείας του.  Ένα από τα Γραφεία αυτά ήταν και του Σπύρου Χαραλάμπους (“Eurofunerals”).

Ο Χαραλάμπους -ή υπάλληλός του- ζήτησε (από το μέλος της οικογένειας που του τηλεφώνησε) και κατέγραψε τα στοιχεία του νεκρού συμπατριώτη μας, διαβεβαιώνοντας την οικογένεια ότι θα επικοινωνήσουν το συντομότερο τηλεφωνικώς μαζί τους για να δώσουν την προσφορά τους. Αντί γι’ αυτό, όμως, τους τηλεφώνησαν αργότερα για να τους ενημερώσουν ότι η σορός του αγαπημένου τους ήταν ήδη στις εγκαταστάσεις τους και είναι ώρα να κανονίσουν τα της κηδείας (διαδικασίες, αμοιβή του γραφείου κ.α.)!

Η «απαγωγή» της σορού!

Φυσικά, η έκπληξη και η οργή της οικογένειας ήταν μεγάλη, αφού όχι μόνο δεν είχαν λάβει μέχρι τότε κάποια συγκεκριμένη προσφορά από την επιχείρηση Χαραλάμπους -όπως είχαν συμφωνήσει στην επικοινωνία τους- αλλά ούτε και είχαν δώσει κάποια εξουσιοδότηση στο «νεκροθάφτη-εκδότη» να παραλάβει από το νοσοκομείο (νεκροτομείο) τη σορό του νεκρού τους! Μάλιστα, οι άνθρωποι είχαν ήδη αξιολογήσει τις προσφορές των σοβαρών Γραφείων Τελετών, με τα οποία είχαν έλθει επίσης σε επαφή, και είχαν καταλήξει σε συμφωνία με άλλο Γραφείο του Σύδνεϋ (ιδιοκτησίας ομογενών μας, επίσης) για να αναλάβει την κηδεία του αγαπημένου τους!

Πλαστογραφημένη εξουσιοδότηση!

Και, φυσικά, αναρωτήθηκαν αμέσως με ποιον τρόπο ο νεκροθάφτης-εκδότης μπόρεσε να παραλάβει τη σορό του ανθρώπου τους, αφού κανένα μέλος της οικογένειας (π.χ. σύζυγος, γονείς, αδέλφια) δεν τον είχε εξουσιοδοτήσει νόμιμα γι’ αυτό! Όπως καταλαβαίνετε, ο αδίστακτος αυτός «επαγγελματίας της συμφοράς» είχε προφανώς πλαστογραφήσει το όνομα και την υπογραφή του ανθρώπου που είχε πρωτοέρθει σε επαφή μαζί του, εκ μέρους της οικογένειας, και χρησιμοποίησε πλαστό έγγραφο για να παραλάβει τη σορό του άτυχου ομογενούς μας από το νοσοκομείο και να τη μεταφέρει στις εγκαταστάσεις τους. Με τον κουτοπόνηρο στόχο, βέβαια, ότι αφού το Γραφείο του είχε ήδη στην κατοχή του τον νεκρό, η οικογένεια αναγκαστικά θα υπέκυπτε στον εκβιασμό και θα ανέθεταν την κηδεία θέλοντας και μη στην επιχείρηση του Χαραλάμπους!

Μόνο που όλη αυτή η ξεδιάντροπη μεθόδευση γύρισε «μπούμερανγκ» στο νεκροθάφτη – εκδότη!  Η οικογένεια του μακαρίτη όχι μόνο δεν υπέκυψε στον εκβιασμό του, αλλά συνέχισαν με το Γραφείο Τελετών που είχαν ήδη επιλέξει και απείλησαν τον «καλό χριστιανό κι οικογενειάρχη και πρότυπο επιχειρηματία» (όπως γράφει για τον εαυτό του στη φυλλάδα που εκδίδει, αυτοθαυμαζόμενος, ο ανεκδιήγητος Χαραλάμπους), ότι θα τον καταγγείλουν στις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας για την αθλιότητα και την παρανομία που είχε διαπράξει. Και, φυσικά, απαίτησαν να τους παραδώσει αμέσως τη σορό του αγαπημένου τους για να προχωρήσουν τις διαδικασίες της κηδείας του.

Και δεύτερος εκβιασμός!

Αλλά επειδή ο ξεδιάντροπος Χαραλάμπους δεν στέκεται σε τέτοιες «λεπτομέρειες» κι «ευαισθησίες», όταν κατέφτασαν από το Γραφείο Τελετών (το “Divinity”) που είχε αναλάβει πράγματι την κηδεία για να παραλάβουν τη σορό του ομογενούς μας από τις εγκαταστάσεις του πλαστογράφου, απαίτησε $700 για να τους την παραδώσει! Για να καλύψει δήθεν τα «έξοδά του», που αυθαίρετα και χωρίς καμία συνεννόηση με την οικογένεια είχε καταβάλει για να μεταφέρει αρπάζοντας παράνομα τη σορό ενός ανθρώπου, την κηδεία του οποίου δεν θα έκανε!

Αναγκαστικά οι άνθρωποι του άλλου Γραφείου Τελετών του πλήρωσαν το ποσό που εκβιαστικά και καταχρηστικά απαιτούσε, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες και να καταλήξει το συντομότερο ο νεκρός κοντά στους αγαπημένους του, ώστε να δρομολογηθεί ομαλά πλέον η κηδεία του. Όπως και έγινε, με τη νεκρώσιμη ακολουθία να τελείται στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφημίας Bankstown με την ευθύνη του Γραφείου που είχε επιλέξει νόμιμα η οικογένεια. (Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες)

Φυσικά, οι στενοί συγγενείς του αείμνηστου ομογενούς μας δεν θ’ αφήσουν την καινούργια αλητεία του νεκροθάφτη-εκδότη να περάσει έτσι. Ήδη έχουν ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές, με καταγγελία, και περιμένουν να υποστεί ο αδίστακτος αυτός επαγγελματίας τις συνέπειες των παράνομων και ανήθικων πράξεών του.

Ύστερα και από αυτό το νέο «κατόρθωμά» του, σ’ έναν τομέα που οι επαγγελματίες πρέπει να είναι πρώτα απ’ όλα ΑΝΘΡΩΠΟΙ και να συμμερίζονται τον πόνο και το πένθος των ανθρώπων που συναλλάσσονται, δεν ξέρουμε αν έχουν απομείνει μέλη της ομογένειας του Σύδνεϋ που να εμπιστεύονται τον αποτυχημένο αυτόν επιχειρηματία και να του παραδίνουν τους αγαπημένους τους για το «τελευταίο ταξίδι» τους. Αφού κάθε λίγο δίνει κι από ένα κακό δείγμα της ασυνειδησίας του και της έλλειψης επαγγελματισμού του.

Οι οικογένειες των ανθρώπων που «μπέρδεψε» τις σορούς τους πριν από ένα εξάμηνο, και έκλαιγαν άλλον νεκρό αντί για τον δικό τους για κάποιες μέρες προχωρώντας ακόμα και σε εκταφή του ενός για να παραδοθεί στη «σωστή» οικογένεια, ακόμα περιμένουν την αποζημίωσή τους από τον ανεκδιήγητο νεκροθάφτη-εκδότη!

Τώρα, αποδεικνύεται ότι μπροστά στα συμφέροντά του δεν διστάζει ακόμα και να πλαστογραφεί εξουσιοδοτήσεις, να κάνει απαγωγή σορού και να εκβιάζει οικογένειες για  να εξασφαλίσει μια «δουλειά» για το Γραφείο Τελετών που έχει! Πόσο ακόμα θα ανέχονται οι αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας τη «δράση» του, προτού του αφαιρέσουν την άδεια λειτουργίας της επιχείρησής του, ώστε να μην έχουμε κι άλλα θύματα του απατεώνα στο μέλλον;

(Φαίνεται πως από τότε που το «αμόρε» του, η Σκοπιανή Χριστίνα, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Γραφείο Τελετών του, η επιχείρηση έχει πάρει την κάτω βόλτα… Όπως κι ο ιδιοκτήτης της.)

=============================================================================

4 – 11 – 2021

Νέος Επίσκοπος Μελβούρνης

για γέλια και για κλάματα:

Ο απερίγραπτος Κυριακός!

Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΑΓΝΟΕΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΛΟΓΩ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ

Δεν είναι η πρώτη φορά δυστυχώς, που ο αρχιεπίσκοπος της Αυστραλίας Μακάριος μας στέλνει αδιάβαστους με τις επιλογές του, τόσο με συνεργάτες του, αλλά πολύ περισσότερο με τους κληρικούς του και την γενική συμπεριφορά τους εντός και εκτός εκκλησίας. Μία από τις επιλογές του, στη θέση του Επισκόπου Σωζοπόλεως (στην πραγματικότητα Επισκόπου Μελβούρνης), ήταν και αυτή του Κυριακού Σταυρονικητιανού – Μιχαήλ.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο συγκεκριμένος κληρικός ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΣ για μια τέτοια θέση, αφού οι περιορισμένες ικανότητες που διαθέτει δεν είναι αρκετές για να τον προβιβάσουν σε μια τέτοια υψηλόβαθμη θέση. Και όχι μόνο γι’ αυτό!

Με τον Μακάριο όμως στην κεφαλή της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας τίποτε πλέον δεν μας προκαλεί εντύπωση. Οι φωτογραφίες που διαθέτουμε στο αρχείο μας και δημοσιεύουμε σήμερα φανερώνουν του λόγου το αληθές. Ο Κυριακός σαν εφημέριος της Ενορίας Kogarah του Σύδνεϋ, σε τσακίρ κέφι, χορεύει με κονσερβοκούτι και με  πλαστική σακούλα στο κεφάλι του, μάλλον για να μας θυμίζει σαλτιμπάγκο που κάνει ακροβατικά ή χανούμισσα σε καμπαρέ πολυτελείας.  Αυτό είναι ένα δείγμα της (α)σοβαρότητας του νέου Επισκόπου Μελβούρνης, που μάλιστα το δημοσίευσε και στην επίσημη σελίδα στο Facebook της Ενορίας – Κοινότητας Kogarah!

Θυμίζουμε το σοκ που έπαθαν δεκάδες χιλιάδες ομογενείς μας σ’ όλο το νότιο Σύδνεϋ (στη μεγάλη Περιφέρεια St George, που καλύπτει η Ενορία – Κοινότητα Kogarah της Αρχιεπισκοπής μας), πριν από 1,5 χρόνο, όταν συνειδητοποίησαν πως η «ανακάλυψη» του Μακάριου, ο νέος Ιερατικός Προϊστάμενός τους Κυριακός, δεν ήταν σε θέση να κάνει ο ίδιος ούτε μία βάφτιση ούτε έναν γάμο ούτε μία εξομολόγηση! Και τα φόρτωνε όλα στον δεύτερο ιερέα που είχε η συγκεκριμένη Ενορία.  Δεκάδες πιστοί (ιδίως ηλικιωμένοι) είχαν κάνει καταγγελίες ότι έκλειναν ραντεβού για εξομολόγηση στην εκκλησία τους, κουβαλιόντουσαν ακόμα κι από 20 και 30 χιλιόμετρα μακριά, κι όταν έφταναν εκεί ο παπα-Κυριακός ήταν ΑΦΑΝΤΟΣ! Χωρίς καμιά  προειδοποίηση και ενημέρωση, ώστε να μην κάνουν τον κόπο να ταξιδέψουν μέχρι το κέντρο του Kogarah για το τίποτα! Και, φυσικά, καμιά συγνώμη δεν έλαβαν ποτέ για την ταλαιπωρία  τους από τον ανάξιο αυτό κληρικό.

Η αξία του Κυριακού όμως, δεν σταματά εκεί!

Με το που ανέλαβε υπηρεσία στο Kogarah έκανε την εκκλησία της Αναστάσεως του Χριστού και Παναγίας Μυρτιδιώτισσας κυριολεκτικά αγνώριστη εσωτερικά! Η ευρύχωρη και άνετη εκκλησία που γνώριζαν όλοι μεταμορφώθηκε με ένα σωρό αχρείαστα έξοδα σε έναν χώρο με τρία στενά «διαμερίσματα» (!), αφού με το σχεδιασμό του «αρχιτέκτονα» – μοναχού – παπά χωρίστηκε εσωτερικά ο ναός σε τρεις ξεχωριστούς χώρους, με ένα κεντρικό και στενόχωρο μέρος και σε πλαϊνά παρεκκλήσια! Και σταυροκοπιούνται όλοι οι πιστοί όχι πια από ευλάβεια, αλλά από απορία, δυσάρεστη έκπληξη και αγανάκτηση για το πώς ήταν η εκκλησία τους και πώς την κατάντησε ο ανεκδιήγητος Κυριακός μέσα σε λίγους μήνες, κατασπαταλώντας τα οικονομικά αποθέματα της Ενορίας –με την ανοχή του παραδομένου στο Μακάριο διοικητικού συμβουλίου, που κατευθύνεται από τους «δικτάτορες» και ισόβιους διοικούντες της συγκεκριμένης Ενορίας, την οικογένεια των Βαρβαρήδων. 

Φυσικά, αυτός που φανταζόμαστε κινδυνεύει ν’ αυτοκτονήσει από απελπισία είναι ο αρχιτέκτονας του ναού, που άλλα σχεδίασε ως επιστήμονας και καταξιωμένος αρχιτέκτονας, με μια εκκλησία κόσμημα της Αρχιεπισκοπής τόσα χρόνια, αντικρίζοντας τώρα το χάλι που εμπνεύστηκε και εκτέλεσε ο τσαπατσούλης και τσαλαβούτας παπα-Κυριακός στο ναό του Kogarah.…

Αλώνιζε χωρίς λογαριασμό στο μοναστήρι

Αλλά να ήταν η εκκλησία του Kogarah το μοναδικό «κατόρθωμα» του παπα-Κυριακού, θα ήταν καλά!.. Όμως έχει βαρύ παρελθόν ο συγκεκριμένος κληρικός.

Από τότε που τον τοποθέτησε ο προηγούμενος Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός (όταν ο Κυριακός γύρισε στην Αυστραλία από το Άγιο Όρος σαν δυο χρόνων καλόγερος, το 1998) στο μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου Springwood NSW, και ήταν για 20 ολόκληρα χρόνια ηγούμενος (και σχεδόν ο μοναδικός μοναχός του ταυτόχρονα), ξεκίνησε έργα ανακαίνισης του μοναστηριού (που ποτέ δεν ολοκλήρωσε). Μόνος του «σχεδίαζε» τα έργα ο Κυριακός, μόνος του προμηθεύονταν τα υλικά, μόνος του έχτιζε, μόνος του ξήλωνε και ξαναέχτιζε, έχοντας για δύο δεκαετίες το μοναστήρι σαν βομβαρδισμένο τοπίο. Χωρίς κανέναν τεχνικό σύμβουλο, χωρίς να δέχεται ποτέ συμβουλές από κανέναν, έκανε κυριολεκτικά του κεφαλιού του –σε σημείο που αγανάκτησαν και οι προϊστάμενοί του και τον άφησαν, αφού δεν έπαιρνε από λόγια, να κάνει ό,τι του έκοβε.

Όμως, όλα αυτά τα χρόνια ο Κυριακός μάζευε δωρεές για τα έργα στο μοναστήρι κι εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια (αν όχι και περισσότερα) πέρασαν από τα χέρια του, χωρίς ποτέ  να έχει δώσει λογαριασμό στην Αρχιεπισκοπή για όσες δωρεές εισέπραξε ή για όσα έξοδα πραγματικά καταβλήθηκαν για την «ανακαίνιση» του Αγίου Γεωργίου -και μάλιστα χωρίς να έχει πληρώσει ούτε ένα μεροκάματο σε οποιονδήποτε εργάτη ή τεχνίτη. Όλα τα έκανε μόνος του, κρατώντας το μοναστήρι σε πλήρη απομόνωση και άβατο (με τη δικαιολογία της “επικινδυνότητας λόγω έργων”)!  Τη στιγμή που όλες τις προηγούμενες δεκαετίες το μοναστήρι αυτό ήταν στο επίκεντρο της ζωής των ομογενών του Σύδνεϋ με χιλιάδες βαπτίσεις, λειτουργίες και μεγάλο πανηγύρι στη γιορτή του Αγίου. Με τον λαμπρό αυτό κληρικό, όμως, νέκρωσαν όλα, κι έμεινε μόνος του κύριος του μοναστηριού. Αυτός κι οι κουκαμπάρες!.. Από εκείνη την ερημιά και το χάος τον ανέσυρε ο Μακάριος και τον έβαλε, από το πουθενά, Ιερατικό Προϊστάμενο στη μεγαλύτερη Ενορία μας στο Σύδνεϋ, στο Kogarah, χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία του με τέτοιου είδους καθήκοντα και επαφή με το ποίμνιο.  «Διορατικός» και «πανέξυπνος» ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας ξέρει σε ποιους να βασίζεται για την πρόοδο της Εκκλησίας μας, όπως καταλαβαίνετε.

Σοβαρός λόγος για να μην γίνει Επίσκοπος!

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος κληρικός μπήκε στον Κλήρο σαν μοναχός στο Άγιο Όρος (στη Μονή Σταυρονικήτα, κι από εκεί πήρε το «επίθετό» του Σταυρονικητιανός –το κοσμικό του επίθετο είναι Μιχαήλ) όταν έχασε σε τροχαίο την οικογένειά του, για να καταλήξει με τον φωστήρα Μακάριο …Επίσκοπος  Μελβούρνης.

Σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες της Εκκλησίας ο άνθρωπος αυτός δεν θα έπρεπε να είναι καν κληρικός εκτός μοναστηριού!

Πολύ περισσότερο να ψηφιστεί και για Επίσκοπος Μελβούρνης, για έναν πολύ σοβαρό λόγο –σύμφωνα με τους κανόνες της Εκκλησίας που δεν επιτρέπουν την ιεροσύνη σε όποιον έχει γίνει αιτία να σκοτωθεί άνθρωπος!

Στο παρελθόν ο Κυριακός ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει και ένα παιδί. Σε κάποιο όμως σοβαρό αυτοκινητικό δυστύχημα, οδηγώντας ο ίδιος το αυτοκίνητο της οικογένειας, σκοτώθηκαν η γυναίκα του και το παιδί του. Ακόμα κι αν αυτό έγινε από αμέλεια κι όχι από πρόθεση, η Δικαιοσύνη καταδικάζει τον οδηγό που έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα. Το ίδιο και οι κανόνες της Εκκλησίας, τους οποίους όμως ο Μακάριος έχει κάνει σφουγγαρόπανο, όπως έχει αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις.

Με τη δική του επιμονή -σα να μην υπάρχουν άλλοι άξιοι και θεολογικά μορφωμένοι  κληρικοί στην Εκκλησία της Αυστραλίας για να διαλέξει- ο προστάτης του Μακάριου Πατριάρχης και οι υποτακτικοί τους Συνοδικοί ψήφισαν για Επίσκοπο έναν άνθρωπο που κανονικά η θέση του πρέπει να είναι σε ένα μοναστήρι, για να προσεύχεται και να μετανοεί για το κακό που προκάλεσε με την αμέλειά του παίρνοντας στο λαιμό του δύο ανθρώπους. Ακόμα κι αν οι άνθρωποι αυτοί ήταν η γυναίκα του και το παιδί τους -και έχει όλη τη συμπάθειά μας για την τραγωδία που έζησε χάνοντας δύο αγαπημένα του πρόσωπα.

Οι κανόνες της Εκκλησίας, όμως, είναι κανόνες! Κι απαγορεύουν ρητά τη χειροτονία σε βαθμό ιεροσύνης ανθρώπου που προκάλεσε τον θάνατο άλλου ανθρώπου.  Όμως, στην Εκκλησία του Μακάριου οι κανόνες είναι γραμμένοι στον πισινό του Αρχιεπισκόπου μας. Αρκεί να επιβραβεύει όσους τον υπηρετούν τυφλά και ρουφιανεύουν όποιους του πάνε κόντρα.

Για γέλια και για κλάματα

Αφήνουμε στην άκρη το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κληρικός δεν μπορεί να διαβάσει ή να μιλήσει σωστά Ελληνικά. Όχι βέβαια ότι και τ’ Αγγλικά του είναι καλύτερα, αλλά αυτό το ξεπερνάμε. Πριν από λίγες μόνο εβδομάδες κυκλοφόρησε ένα βίντεο, απόσπασμα από Λειτουργία όπου χοροστατούσε ο Μακάριος για τον εορτασμό των 30 χρόνων της Πατριαρχίας Βαρθολομαίου, με το «αστέρι» του, τον Κυριακό να μην είναι σε θέση όχι να ξέρει από στήθους (απ’ έξω), αλλά ούτε καν να διαβάσει μέσα από βιβλίο που του έδωσαν οι διπλανοί του, για να τον διευκολύνουν, και να ψάλλει ένα πασίγνωστο τροπάριο στα Ελληνικά! Συλλάβιζε σαν μαθητής της πρώτης τάξης του Primary School.

Ένα θέαμα για γέλια και για κλάματα! Ξεφτίλα για οποιονδήποτε κληρικό –ακόμα και για πρωτάρη διάκο! Ήταν να τον λυπάσαι τον κακομοίρη τον Κυριακό, αλλά ο προστάτης του Μακάριος αντίκριζε την ξεφτίλα μπροστά του ατάραχος!.. Δεν ιδρώνει το αυτί του απερίγραπτου αυτού Αρχιεπισκόπου με τίποτα!  Διόρισε στη Μελβούρνη έναν ανίκανο και ανάξιο Επίσκοπο, που μόνο γέλια θα προκαλεί! Σκεφτείτε τι θα λένε οι Αυστραλοί επίσημοι όταν τον αντικρίζουν και συνομιλούν μαζί του…

Με απλά λόγια ο Μακάριος φορτώνει στις πλάτες του Ελληνισμού της Μελβούρνης έναν αποτυχημένο κληρικό, που δεν έχει τίποτα να μας προσφέρει. Ιδίως για τα παιδιά μας της δεύτερης και τρίτης γενιάς. Για τον Μακάριο, όμως, όλα αυτά είναι ασήμαντες λεπτομέρειες.  Κι όμως, η παροικία της Μελβούρνης γελάει με όλα όσα μαθαίνει καθημερινά για τον καινούργιο Επίσκοπο που θα μας εκπροσωπεί. Κι όσοι βρίσκονται μέσα ή κοντά στο χώρο της Εκκλησίας θέλουν να κάνουν…. χαρακίρι. Γιατί νιώθουν ντροπιασμένοι με την κατάντια της σημερινής Αρχιεπισκοπής, πολύ περισσότερο με τους ανώτατους κληρικούς που θα μας εκπροσωπούν στο μέλλον και μοναδικό τους προσόν είναι η τυφλή υπακοή τους και το ρουφιανιλίκι τους στον Μακάριο.

Κατάντημα!

Άλκης Μωρέλας

==============================================

1 – 11 – 2021

Ανοιχτή επιστολή

στον νεκροθάφτη

της συμφοράς!

Ο ΑΛΚΗΣ ΜΩΡΕΛΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ «ΕΚΔΟΤΗ» ΤΟΥ ΣΥΔΝΕΫ

Εδώ και δύο περίπου χρόνια ο γνωστός  “αποτυχημένος νεκροθάφτης”, “εκδότης της συμφοράς”, “επαγγελματίας συκοφάντης”, “τσιράκι και ρουφιάνος του Μακαρίου”, καταχρεωμένος μια ζωή και από σπόντα φυσικά εκδότης πατσαβουροφυλλάδας του Σύδνεϋ, συστηματικά και με εντολές ΠΑΝΤΑ της «Αρχιεπισκοπικής Γρατζούνας» της Ορθοδοξίας εξαπολύει επιθέσεις τόσο προσωπικά εναντίον μου, όσο και της ιστοσελίδας μου “Greek Flash News”.

Επανειλημμένα ο συγκεκριμένος προβληματικός τύπος, ο Σπύρος Χαραλάμπους, ασχολείται με το τι γράφω εγώ, στο μεγαλύτερης απήχησης Μέσο Ενημέρωσης της ομογένειας της Αυστραλίας (το Greek Flash News), την ίδια στιγμή που αυτός και η φυλλάδα του έχουν περάσει στο περιθώριο από τον Ελληνισμό του Σύδνεϋ, έχοντας πιάσει πάτο κυκλοφοριακά… Έχουν καταλάβει πια όλοι οι ομογενείς τα βρώμικα παιχνίδια του με την Αρχιεπισκοπή κ.α. και δεν ακουμπάνε τη φυλλάδα του, τον «Κόσμο», ούτε για να τυλίγουν ψητές ρέγκες…

 Αυτός ο νεκροθάφτης – «εκδότης», που έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του αλλά στην πράξη δεν ξέρει να χωρίζει ούτε δυο γαϊδουριών άχυρα, έχει ξεπεράσει κάθε όριο βρωμιάς και αθλιότητας τον τελευταίο καιρό! Σε τέτοιο σημείο, μάλιστα, που «διαφημίζει» από μόνος του τις βρωμιές που έχει διαπράξει ακόμα και εναντίον έμπιστών του ανθρώπων, κατά παράβαση της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας. Αφού σε κείμενό του που υπέγραφε αυτοπροσώπως, πριν από λίγο καιρό, ομολόγησε ότι μαγνητοφωνούσε ΠΟΛΥ ΦΙΛΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ (ανώτερο κληρικό) που τον εμπιστευόταν για δεκαετίες, έχοντάς τον  προηγουμένως διαβεβαιώσει ότι είχε κλείσει το μικρόφωνο την ώρα που συζητούσαν εμπιστευτικά!

Και όχι μόνο τον ηχογραφούσε κρυφά και ύπουλα με συνεργό του δημοσιογράφο της φυλλάδας του (τον Γιάννη Δραμιτινό, όπως ο θρασύς αρχιβρωμιάρης έγραψε στο κείμενό του), αλλά κράτησε και την ηχογράφηση στο συρτάρι του για 2-3 χρόνια (ενώ ακόμα «πούλαγε» φιλίες στον μέχρι τότε έμπιστό του άνθρωπο) και τώρα τον εκβιάζει ανοιχτά -με κείμενο που ο ίδιος υπογράφει και δημοσίευσε στη φυλλάδα του!- με την παράνομη ηχογράφηση που έκανε! Δηλαδή, διαφημίζει ο ίδιος ο Χαραλάμπους την παρανομία του και τις ανήθικες πράξεις που έχει κάνει εις βάρος ενός «δικού του» (μέχρι τότε) ανθρώπου! Κι αυτό το παίρνει για «μαγκιά» και περηφάνια του!..  Από εκεί να καταλάβετε ότι ο άνθρωπος «χάνει λάδια»!

Αυτός ο καραγκιόζης, λοιπόν, είναι ο «κολλητός» του Μακάριου και κάθε μέρα τα λένε από κοντά οι δυο τους, μαζί με τους άλλους της συμμορίας που διοικεί τελευταία την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, βγάζοντας αποφάσεις εναντίον ποιων θα στραφούν οργανωμένα και συντονισμένα (σε Αυστραλία και Ελλάδα), τι λάσπη θα τους ρίξουν και ποια πληρωμένα τομάρια θα χρησιμοποιήσουν κάθε φορά σαν εκτελεστικά τους όργανα για να «δολοφονήσουν», να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν τους αντιπάλους τους με συκοφαντικά δημοσιεύματα, απειλητικά τηλεφωνήματα και χίλιους άλλους τρόπους.

Αντί δηλαδή ο Μακάριος να προσεύχεται και να κάνει τη δουλειά για την οποία πληρώνεται ακριβά και που έχει υποχρέωση να κάνει για την Εκκλησία, για την Αρχιεπισκοπή και τους Οργανισμούς της και για τους ομογενείς πιστούς (ιδιαίτερα σε  μια τέτοια χρονική περίοδο με τόσες ανάγκες), αυτός ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ συνωμοτεί με τον τυχοδιώκτη Χαραλάμπους και τα άλλα «λουλούδια» που έχει μαζέψει κοντά του κι ασχολούνται όλοι μαζί με ποιον τρόπο θα εκδικηθεί ο «Άγιος» όσους δεν τον γλύφουν, όσους σηκώνουν ανάστημα απέναντί του (κληρικούς και λαϊκούς), ποιους θα σύρει στα δικαστήρια (σε Αυστραλία και Ελλάδα, με έξοδα της Αρχιεπισκοπής ΦΥΣΙΚΑ) ή ποιους θα συκοφαντήσει και θα εκφοβίσει με τη συμμορία του.  Και, φυσικά, πόσα Δελτία Τύπου κι Ανακοινώσεις θα βγάλει για να παινέψει τον εαυτό του και το «μεγάλο έργο» του –που μόνο αυτός, οι γλύφτες κι οι ρουφιάνοι του «βλέπουν», βέβαια… Γιατί η υπόλοιπη Ομογένεια έχει μάτια και βλέπει καθαρά την τεράστια κοροϊδία και τις λαμογιές της συμμορίας δυο χρόνια τώρα…    

Κι ο υπ’ αριθμό ένα γλύφτης και ρουφιάνος του Μακάριου είναι, φυσικά, ο ξεφτίλας νεκροθάφτης του Σύδνεϋ, που παριστάνει τον εκδότη και τον …δημοσιογράφο κι έχει το θράσος, με τις πλάτες του «αφεντικού» του του Μακάριου, βέβαια, να απειλεί και να εκβιάζει παπάδες της Αρχιεπισκοπής για να προωθεί τα συμφέροντα του Γραφείου Τελετών που έχει στην ιδιοκτησία του.

Επειδή κάποια πράγματα έχουν και τα όριά τους, λοιπόν, και προχθές με άλλο ένα γελοίο δημοσίευμά του στη φυλλάδα του προκάλεσε και εμένα και το δημόσιο αίσθημα με ένα τσουβάλι ψευτιές, βρωμιές και μ@@@κίες (που μόνο εκείνος θα μπορούσε να γράψει!), αναγκάζομαι να του απαντήσω όπως του αξίζει!  Αν και για άτομα  με το γνωστό παρελθόν, το αβέβαιο μέλλον, αλλά πολύ περισσότερο με το παρόν του νεκροθάφτη, πιστεύω ότι τελικά είναι χαμένος κόπος και χρόνος.

Θα κάνω όμως μια εξαίρεση, ειδικά σήμερα, επειδή με το αισχρό από κάθε άποψη δημοσίευμα και μάλιστα πρωτοσέλιδο, επιτίθεται με προσωπικούς χαρακτηρισμούς τόσο στην γνωστή Ελληνο-Αυστραλή δημοσιογράφο κ. Βάσω Μώραλη (που στέκεται θαρραλέα απέναντι στο Μακάριο και στη συμμορία του), όσο και σε μένα προσωπικά, αμφισβητώντας με ειρωνείες και βρισιές τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα, προϊστορία και ικανότητα και γράφοντας ό,τι του κατέβηκε στο άδειο κεφάλι του.

Λοιπόν, επειδή όπως ήδη ανέφερα όλα έχουν τα όριά τους, θα μιλήσω στη γλώσσα που καταλαβαίνουν οι απατεώνες τύπου Χαραλάμπους, γιατί με τη δημοσιογραφική γλώσσα ο νεκροθάφτης θα χρειαστεί και διερμηνέα, αλλά και ψυχίατρο για να τον φέρει στα ίσια του.

Ρε λαμόγιο, πουλημένο τομάρι και επικίνδυνα άσχετε με τη Δημοσιογραφία, σαν αγράμματος που είσαι αγνοείς ακόμα και τα πιο βασικά!  Μάθε, λοιπόν, ρε κακομοίρη, ότι ο Δημοσιογράφος ψάχνεται και πάντα βρίσκει την αλήθεια που ζητάει να μάθει ο κόσμος, και δεν αρκείται σε όσα του δίνουν γραμμένα κι έτοιμα σε στικάκι διάφορα «αφεντικά» του, πουλώντας και τη μάνα του ακόμα για να  εξασφαλίσει μια παραπάνω διαφήμιση ή ένα επιπλέον χαρτζιλίκι. Αυτή είναι η δουλειά του Δημοσιογράφου: να ψάχνει, να σκαλίζει, να μαθαίνει και να δημοσιεύει όσα έχει μάθει από σίγουρες πηγές!

Μάθε λοιπόν λαμόγιο, ότι -εκτός από τη θητεία μου σε πολλά ομογενειακά ΜΜΕ για πάνω από 40 χρόνια- ΑΚΟΜΗ και στη φυλλάδα σου (που τότε ήταν ακόμα ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ της προκοπής και την κυκλοφορούσαμε εκτός από το Σύδνεϋ και στη Μελβούρνη), όταν την είχε ο συγχωρεμένος ο Δημήτρης Σκουλούδης, ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ, μετά από πρόταση που μου είχε κάνει!  Και με λεφτά, που τότε δεν τα έπαιρνε ούτε ο πρωθυπουργός της χώρας. Κι είχα καταφέρει τότε να την φτάσω να πουλάει 3.000 φύλλα μέσα στη Μελβούρνη -και με αντίπαλη εφημερίδα τον «Νέο Κόσμο» και όχι τίποτα εφήμερες φυλλάδες, που πέρασαν και εξαφανίστηκαν μέσα σε μία νύχτα και έριξαν χρέη που θα τα ζήλευες ακόμη και εσύ…

Γι’ αυτό δεν χρειάζομαι κανέναν να «μου κρατάει το χέρι» για να γράφω! Έχω γράψει δεκάδες χιλιάδες σελίδες στη δημοσιογραφική μου ζωή τόσες δεκαετίες –σε αντίθεση με σένα που δεν είσαι άξιος να γράψεις ούτε σημείωμα στις γκόμενές σου, και ό,τι γράφεις σου το γράφουν άλλοι! Εσύ είσαι απλώς ο παπαγάλος τους κι ο κουβαλητής της λάσπης τους! Γι’ αυτό, κόψε τα παραμύθια για το ποιος μου δίνει συμβουλές και ποιος μου γράφει τα κείμενα! Κι αν θες, επιπλέον, να ξέρεις, το Greek Flash News έχει ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ και στην Αυστραλία και στην Ελλάδα, διπλούς και τριπλούς απ’ όσους απασχολείς εσύ στη φυλλάδα σου απλήρωτους,  που γουστάρουν να γράφουν στην ιστοσελίδα μας γιατί ξέρουν πως εμείς δεν είμαστε υπηρέτες και όργανα κανενός κερατά, δεν είμαστε ξεπουλημένοι και τρομοκρατημένοι, κι ό,τι ανακαλύπτουν ξέρουν πως θα δει το φως της δημοσιότητας χωρίς λογοκρισία κι εκβιασμούς.

Αυτό εγγυώμαι εγώ στους συνεργάτες μου: ελεύθερη Δημοσιογραφία! ΕΣΥ μπορείς να το εγγυηθείς αυτό στους …κλητήρες που σου απόμειναν; Γι’ αυτό, όταν θα μιλάς για μένα και για το Greek Flash News θα το σκέφτεσαι δυο και τρεις φορές –και θα ΣΕΒΕΣΑΙ! Γιατί η ιστοσελίδα μου δεν είμαι μόνο ΕΓΩ, για να νομίζετε πως θα με βγάλετε από τη μέση εύκολα! Είναι ένας μικρός «στρατός» από πίσω, που παρακολουθεί κάθε σας βήμα, έχει απλωμένες τις κεραίες του παντού και δεν θα σας αφήνει ήσυχους μέρα και νύχτα, μέχρι ή να αρχίσετε να φέρεστε σαν τίμιοι άνθρωποι (κληρικοί και λαϊκοί) ή να ξεκουμπιστείτε όλη η συμμορία των παράσιτων από την Αρχιεπισκοπή! Αυτός είναι ο ρόλος της Δημοσιογραφίας: να ξεσκεπάζει τους απατεώνες και να περιφρουρεί το κοινό καλό, το δημόσιο συμφέρον! Κατάλαβες, λαμόγιο;

(Μιας και το θυμήθηκα τώρα: Πλήρωσε, ρε απατεώνα, τις οικογένειες των ανθρώπων που τους έθαψες τον λάθος νεκρό, κι έβγαινες τότε στα κανάλια της Αυστραλίας σαν κλαμένο μ@@@νί ζητώντας συγνώμες με υποσχέσεις ότι δεν θα χρεώσεις στους άτυχους συγγενείς τις κηδείες των δικών τους! Ξαναβγήκαν οι άνθρωποι στα κανάλια και καταγγέλλουν ότι δεν τους έχεις επιστρέψει μισό χρόνο τώρα ούτε δολάριο απ’ όσα σε είχαν χρυσοπληρώσει για να τους κάνεις να κλαίνε πάνω από λάθος νεκρό! Λαμόγιο του κερατά, υποκριτή της κακιάς ώρας, για πόσο ακόμα θα κοροϊδεύεις και θα παίζεις με τον πόνο των ανθρώπων, που τους αναγκάζεις τώρα να τρέχουν σε δικηγόρους και δικαστήρια για να πάρουν τα λεφτά που τους χρωστάς! Δεν φτάνει η ταραχή που πέρασαν εξαιτίας της ανευθυνότητάς σου; Ας τα βλέπουν αυτά οι ομογενείς στο Σύδνεϋ και ας τρέξουν να σε ξαναπροτιμήσουν για τις κηδείες των δικών τους, νεκροθάφτη της συμφοράς!)

Πάμε τώρα παρακάτω. Πούλησες, ρε τομάρι, για τα δολάρια του Μακάριου τον άνθρωπο που σε έκανε άνθρωπο!  Τον μακαριστό Στυλιανό, που σ’ εμπιστεύτηκε, σ’ έκανε διάκο, σ’ έβαλε στη Θεολογική Σχολή της Αρχιεπισκοπής για να εξασφαλίσεις το μέλλον σου. Που αν υπάρχει, όπως λένε, Θεός και βλέπει από ψηλά, θα σε φτύνει μέρα και νύχτα για την κατάντια σου.  Και τώρα που μυρίστηκες εύκολο χρήμα προσκυνώντας τον ψυχάκια Μακάριο, ρε λαμόγιο, πουλάς τον παλιό ευεργέτη σου!

Εγώ, θρασύδειλε νεκροθάφτη, μπορεί να είχα τις κόντρες μου με τον αείμνηστο, αλλά παραδεχόμουν ότι ήταν Άντρας! Κι ότι υπεράσπιζε με νύχια και με δόντια τα συμφέροντα της Αρχιεπισκοπής κι όχι τα ατομικά του. Κι όλα αυτά, για το ποια φίδια και λαμόγια (όπως ο Βοηθός του ο Σεραφείμ, εσύ και κάτι άλλοι) είχε δίπλα του, του τα είχα πει αλλά δεν ήθελε να με πιστέψει. Γιατί ο Στυλιανός ήταν έξυπνος, αλλά όχι πονηρός –όπως εσείς οι απατεώνες.  Λίγη ντροπή δεν έχεις, ρε ξεφτιλισμένε νεκροθάφτη, να είσαι εσύ αυτός που ευεργέτησε ο Στυλιανός, και την ίδια στιγμή να είσαι επίσης εσύ ο ίδιος που ρίχνεις ένα φορτηγό λάσπη πάνω από τον τάφο του, με τα ψεύτικα δημοσιεύματά σου, που τον συκοφαντούν και τον προσβάλλουν μετά θάνατον; Τώρα που δεν μπορεί να σου απαντήσει και να σε πάρει στο κυνήγι;

Πρόσεξε τώρα αυτό που θα σου γράψω, και βάλτο καλά στο μυαλό σου! Από 12 χρονών παιδάκι μεγάλωσα στα πεζοδρόμια του Πειραιά και της τότε Τρούμπας, με τις πουτάνες και τους μαχαιροβγάλτες νταβατζήδες. Έμαθα πολλά δίπλα τους, και εξακολουθώ ακόμα και σήμερα να μαθαίνω. Έχεις κάνει πολλούς εχθρούς στην γειτονιά σου, και κάποιοι από αυτούς είναι και λίγο βρώμικοι. Μην μπλέκεις με τα σκατά, γιατί κάποια στιγμή θα τα φας στην μάπα. Κόψε τις πολλές φωτογραφίες με αγάπες και λουλούδια με τη σύζυγο, που δημοσιεύεις για τα μάτια του κόσμου, γιατί όλοι στο Σύδνεϋ (και όχι μόνο!) ξέρουν για τα κέρατα που της ρίχνεις από πίσω (πότε με τη Σκοπιανή υπάλληλό σου και πότε με άλλες «πικραμένες») και μπροστά παριστάνεις τον καλό Χριστιανό κι οικογενειάρχη…

Λοιπόν άσε τις σαμπάνιες με τις φράουλες και τα μούσμουλα και το «θέατρο» στο Facebook και συγκεντρώσου στο επάγγελμά σου, στο θάψιμο, μήπως επιτέλους καταφέρεις και θάψεις τον σωστό νεκρό.

Η Αρχιεπισκοπή από τη μέρα που ήρθε στην Αυστραλία η «Τσουγκράνα»  βρωμάει πατόκορφα. Το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο, η μία κλεψιά μετά την άλλη, διάφορες Τζωρτζίνες (Georgina –σαν κι αυτή που σου κάνει τελευταία like στις μ@@@@ίες που γράφεις) τρώνε με δέκα μασέλες (μαζί με τον γκόμενό τους παπά της Ενορίας τους) όσα πληρώνουν οι γονείς για τα βαφτίσια και τους γάμους των παιδιών τους χωρίς να δηλώνουν πουθενά επίσημα τα Μυστήρια ως Γραμματείς του διοικητικού συμβουλίου, ρουφιάνοι παπάδες του Μακάριου έχουν κάνει οικογενειακή κατάληψη στα παγκάρια ενοριών και τα «θερίζουν» δίνοντας λογαριασμό μόνο στο Μακάριο κι όχι στα συμβούλιά τους.

Εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βγαίνουν από τα ταμεία της Αρχιεπισκοπής και καταλήγουν σε λαμόγια της δημοσιογραφίας και των ιστοσελίδων σε Αυστραλία και Ελλάδα (σαν κι εσένα) για να εξυμνούν το Μακάριο και να πολεμούν όλοι μαζί οργανωμένα, σαν αιμοβόρες ύαινες, όποιον βγάζει στη φόρα τις βρωμιές του, μια ομάδα αχόρταγων απατεώνων (κληρικών και λαϊκών), η καθημερινή παρέα σου, κάνει κουμάντο στην Αρχιεπισκοπή χωρίς να δίνει σε κανένα θεσμικό όργανο λογαριασμό και την έχει διαλύσει οικονομικά και ηθικά και τόσα και τόσα άλλα…

Κρατικές υπηρεσίες της Αυστραλίας χτυπάνε την πόρτα της Αρχιεπισκοπής και των Οργανισμών της, και εσύ (όπως και τα άλλα εξαγορασμένα λαμόγια σαν κι εσένα, μέσα κι έξω από την Αυστραλία) τα βλέπεις όλα μια χαρά. Δεν αξίζει τίποτα απ’ όλ’ αυτά για να πληροφορήσεις τους ελάχιστους αναγνώστες που σου απέμειναν, ε;  Μπορείς και μόνος σου, έστω και με το μυαλό που ΔΕΝ διαθέτεις, να δεις το πόσο μετράς στην παροικία του Σύδνεϋ όχι μόνο από τα φύλλα που ΔΕΝ πουλάει η φυλλάδα σου, αλλά κι από τα «νούμερα» που σου βάζουν Likes στις παπαριές που γράφεις κάθε φορά. Όλοι μαζί με το ζόρι γεμίζουν ένα mini-van. Οι δεκάδες χιλιάδες άλλοι Ομογενείς σ’ έχουν γραμμένο κι εσένα και τη μακαριακή πατσαβουροφυλλάδα σου.  

Απ’ αυτά τα λίγα και μόνο, αν είχες έστω και δείγμα συνείδησης, θα έπρεπε να είχες κρεμαστεί στο πρώτο δέντρο που θα έβρισκες μπροστά σου. Αλλά ακόμη και αυτοί που βρίσκουν την δύναμη να δώσουν μόνοι τους τέλος στην ζωή τους, διαθέτουν λίγο ανδρισμό!.. Εσύ, θρασύδειλο ανθρωπάκι, είσαι μόνο για να πουλάς ψευτομαγκιές εκεί που σε παίρνει.

Είσαι πραγματικά για λύπηση… Για να σηκωθούν ακόμα κι όσοι έχεις θάψει και να σε φτύνουν για την κατάντια σου.

Άλκης Μωρέλας

Υστερόγραφο 1: Αγράμματε νεκροθάφτη, το Μωρέλας γράφεται με Ω και όχι με Ο. Αν ένα τέτοιο λάθος -και μάλιστα πρωτοσέλιδο- το έκανε ένας κανονικός δημοσιογράφος, θα τον είχαν απολύσει. Μου κάνεις που μου κάνεις διαφήμιση, κάνε τουλάχιστον μια δουλειά σωστή!

Υστερόγραφο 2: Καραγκιόζη νεκροθάφτη, στο πεζοδρόμιο μου μάθανε ποτέ να μην φανερώνω όλα μου τα χαρτιά. Να κρατάω πάντα και ένα, για LAST CARD MANILA. Αυτό μόνο να το θυμάσαι μέχρι να πεθάνεις. Αρκεί βέβαια να φροντίσεις να μην μπερδέψεις και το δικό σου πτώμα. Από σένα όλα να τα περιμένει κανείς!

==============================================

15 – 10 – 2021

ΦΑΝΑΡΙ: ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ «ΕΚΛΕΚΤΟ» ΤΟΥ «ΑΓΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ»

Νέο «σύστημα» στη «μαφιόζικη»

Αρχιεπισκοπή του Μακάριου!

Πριν από κάποιες ώρες, μέσω φίλου κληρικού, είχα μια συνομιλία με άτομα από τον κύκλο του Φαναρίου. Μια συζήτηση που όχι μόνο έβγαλε αρκετές ειδήσεις, αλλά έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα κατά καιρούς έχουμε αποκαλύψει τόσο για τον φιλοχρήματο Πατριάρχη Βαρθολομαίο – Προστάτη των ομοφυλόφιλων της Εκκλησίας (παρότι οι επίσημοι κανόνες της Ορθοδοξίας καταδικάζουν κατηγορηματικά την ομοφυλοφιλία ως μεγάλη αμαρτία, πόσο μάλλον όταν εκδηλώνεται στις τάξεις των κληρικών), όσο και για τα άλλα δύο λαμόγια της Ορθοδοξίας, τον Αμερικής Ελπιδοφόρο και τον Αυστραλίας Μακάριο. Πληροφορήθηκα, λοιπόν, ότι πράγματι υπάρχει μεγάλη δυσφορία για την “αδυναμία” αλλά και την “ανοχή” του Βαρθολομαίου προς τους δύο εκπροσώπους του, στις μεγαλύτερες επαρχίες του Οικουμενικού θρόνου, την Αμερική και την Αυστραλία!

Αφήνουμε στην άκρη τον Ελπιδοφόρο αφού ασχολούνται άλλοι μαζί του, και θα περάσουμε σε νέες πληροφορίες για το δικό μας κελεπούρι τον Μακάριο. Πριν όμως περάσουμε στις δικές μας αποκαλύψεις, να σας αναφέρω από δημοσιογραφικό καθήκον και μόνο, ότι κάποιες από τις πληροφορίες που πήρα σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί και από υψηλόβαθμη κρατική υπηρεσία της Ελλάδας. Συνεχίζουμε λοιπόν.

Περιμένουν να …πεθάνει!

Στο Φανάρι περιμένουν πώς και πώς να πεθάνει ο Βαρθολομαίος, μήπως και μπορέσουν και απαλλαγούν από τις πολλές “αμαρτίες” που έχει φορτώσει το Θρόνο, αλλά και τον Απόδημο Ελληνισμό Αμερικής και Αυστραλίας. Μέχρι τότε, όμως, κανείς ιεράρχης του Φαναρίου δεν θα βγει ανοιχτά απέναντί του, θα κάνουν απλώς υπομονή.

Από τις πηγές μας στην Κωνσταντινούπολη μάθαμε ότι ο Μακάριος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε ένα είδος ανεξαρτητοποίησης της Εκκλησίας της Αυστραλίας, με δική του Σύνοδο. Την οποία προσπαθεί να δημιουργήσει και να επιβάλει με το ζόρι, γι’ αυτό και έσπρωξε τον Πατριάρχη στα τέλη Αυγούστου να εγκρίνει τις εκλογές κι άλλων τεσσάρων Επισκόπων στην Αυστραλία –σύνολο 8 Βοηθοί Επίσκοποι κι ένας παροπλισμένος Μητροπολίτης, ζωή να ‘χουν να τους ταϊζουμε όλους μαζί! (Διαβάστε τις επόμενες μέρες γι’ αυτούς, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στην ιστοσελίδα μας Greek Flash News στη στήλη «Επικαιρότητα», πράγματα που θα σηκωθούν οι τρίχες του κεφαλιού σας!). Κι επιπλέον ο Μακάριος αναβαθμίζει κι άλλους κληρικούς του στενού κύκλου του (κόλακες ή ρουφιάνους του, δηλαδή) για να προχωρήσει στα σχέδιά του.

Τώρα ας δούμε πιο αναλυτικά τι «παίζει» με όλο αυτό το σενάριο: ποια είναι, δηλαδή, τα σχέδια του Μακάριου και τι ρόλο θα παίξουν οι Βοηθοί Επίσκοποί του σ’ αυτά, όπως εμείς τα «διαβάζουμε» βλέποντας τις κινήσεις του δύο χρόνια τώρα.

Η αντίσταση του Στυλιανού

Υποτίθεται ότι ΑΥΤΟ ακριβώς ήταν το σχέδιο του Βαρθολομαίου εδώ και χρόνια, επί εποχής ακόμη Αρχιεπισκόπου Στυλιανού, όταν ο Πατριάρχης ήθελε να επιβάλει “μητροπολιτικό σύστημα” στην Αυστραλία με τον Αρχιεπίσκοπο να παίζει διακοσμητικό ρόλο, ώστε να αποδυναμώσει τον δυναμικό κι ασυμβίβαστο Στυλιανό. Ο οποίος υπήρξε από νεαρή ηλικία φίλος και συνεργάτης του Βαρθολομαίου (ήταν συμμαθητές στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, μόνο που ο Στυλιανός ήταν λίγα χρόνια μεγαλύτερος του τωρινού Πατριάρχη). Ο Στυλιανός υποστήριξε σε πολλές περιπτώσεις τον Βαρθολομαίο και πριν και μετά που έγινε Πατριάρχης. Αλλά, όπως όλοι οι ευεργετηθέντες, ο Βαρθολομαίος όταν απόκτησε δύναμη κι εξουσία, ξέχασε την υποστήριξη και τις ευεργεσίες του Στυλιανού και του «δάγκωσε το χέρι», χτυπώντας τον πολλές φορές πισώπλατα με αχαριστία.

Φυσικά, ο Στυλιανός (που γνώριζε πολλά από το βρώμικο παρελθόν του Βαρθολομαίου, εντός και εκτός Τουρκίας) στάθηκε αντίθετος στα σχέδιά του για «ανεξάρτητες Μητροπόλεις» και ύψωσε σημαία κατά της διαίρεσης της Αυστραλίας με ένα σύστημα που ήδη είχε αποτύχει παταγωδώς στην Αμερική! Όμως, αυτό το δεδομένο δεν προβλημάτιζε καν τον Πατριάρχη που ήθελε ντε και καλά να το επιβάλει και στην Αυστραλία.  Ο τότε Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, όμως, δεν καταλάβαινε από φαναριώτικα τερτίπια και πολέμησε αυτό το σχέδιο για σχεδόν 20 χρόνια, και στη θεολογική/εκκλησιαστική θεωρία και στην πράξη, κι έτσι ο Βαρθολομαίος δεν τόλμησε να το προχωρήσει όσο ο Στυλιανός ήταν ζωντανός. 

Με το που έφτασε όμως στην Πόλη η είδηση, ότι πέθανε ο Στυλιανός (πρωί γύρω στις 9 – 9.30 ώρα Κωνσταντινούπολης, ανήμερα Ευαγγελισμού του 2019), ο Βαρθολομαίος στο ναό που λειτουργούσε, αναγγέλλοντας το θάνατο του Στυλιανού, εξήγγειλε ταυτόχρονα και το σχέδιο χωρισμού της Αυστραλίας σε Μητροπόλεις! Δεν περίμενε ο άθλιος αυτός ιεράρχης κι επικεφαλής της Εκκλησίας μας, ούτε να παγώσει η ανάσα στο στόμα του Στυλιανού, για να πάρει την εκδίκησή του από τον νεκρό, που είχε αντιταχθεί στα σχέδιά του.

Τα σχέδια Πατριάρχη – Μακάριου

Για να σας το κάνουμε πιο «λιανά», πρόκειται για το σύστημα που έχει επιβάλει ο Βαρθολομαίος και στην Αμερική, από τότε που εκθρόνισε τον (μακαριστό πλέον) Ιάκωβο το 1995-96, ώστε ποτέ ξανά άλλος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής να μην υψώσει το ανάστημά του απέναντι στο Πατριαρχείο, όπως είχε κάνει δηλαδή ο Ιάκωβος. Και να είναι πιόνι του Πατριάρχη ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, που θα είχε ν’ αντιμετωπίσει πλέον Μητροπολίτες σχεδόν ισάξιούς του. Οι οποίοι ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να τον ανατρέψουν (όταν έπαιρναν εντολή από το Φανάρι ή από το “παρα-σύστημα” διοίκησης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής). Ακριβώς αυτό που έγινε με τον διάδοχο του Ιακώβου, τον Σπυρίδωνα, που όταν έπαψε να είναι πειθήνιο όργανο του Βαρθολομαίου, και πήρε κάποιες πρωτοβουλίες για το καλό και την πρόοδο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής (για να την ξεβρωμίσει από τα παράσιτα του Βαρθολομαίου που είχαν μαζευτεί εκεί) του «έσκαψαν το λάκκο». Το Φανάρι έδωσε εντολή να τον πολεμήσουν οι ίδιοι οι Μητροπολίτες του, ξεκίνησαν αντάρτικο κατά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνα μέχρι που μέσα σε λίγους μήνες ο Βαρθολομαίος κι οι μαριονέτες – Μητροπολίτες του τον ανέτρεψαν, στα μέσα του 1999 (σε λιγότερο από τρία χρόνια μετά την ενθρόνισή του ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής).

Αυτό ήταν, λοιπόν, το σχέδιο Βαρθολομαίου και για την Αυστραλία, για να έχει του χεριού του τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο. Τελικά, βέβαια, ο “εκλεκτός” του Μακάριος, ήρθε στην Αυστραλία, εγκατέστησε το σκληρό καθεστώς του μέσα σε δύο χρόνια, με την τρομοκράτηση, τη ρουφιανιά και την καταλήστευση όσου πλούτου βρήκε στην Αρχιεπισκοπή από τον προκάτοχό του Στυλιανό και την Ομογένεια που έτρεχαν κι έκαναν θυσίες για μισό αιώνα, και τώρα βάζουν μπροστά το σχέδιο να ξεφορτωθεί τις βαριές ευθύνες ο Μακάριος και να τις περάσει στα χέρια των κακομοίρηδων που επέλεξε για Επισκόπους του. Έτσι και μ’ αυτόν τον τρόπο, ο ίδιος θα να είναι ελεύθερος και να κάνει τα ταξιδάκια του εκτός Αυστραλίας όλη την ώρα για ν’ απολαμβάνει τη ζωή του και τις «ιδιαίτερες συντροφιές» του, και να δίνει απλώς τις γενικές γραμμές και την “έγκρισή του” για το «έργο της Αρχιεπισκοπής» στις επαρχίες της. 

Στην πραγματικότητα, οι Επίσκοποι θα εφαρμόζουν τις εντολές Μακάριου – Βαρθολομαίου κι ο Μακάριος θα παρουσιάζεται ανεύθυνος, αθώα περιστερά, και θα φταίνε μόνο οι Επίσκοποι για ό,τι στραβό συμβαίνει! Τα καλά θα τα πιστώνεται μόνο ο Μακάριος, φυσικά, όπως το συνηθίζει! Θα εμφανίζει τον εαυτό του σαν τον «καλό πατερούλη», που δεν κάνει ποτέ λάθη, μόνο καλές και «χριστιανικές» πράξεις. Για όλα τα κακά, του φταίνε πάντα οι άλλοι!

Οι ευθύνες για τον σάτυρο κληρικό

Οι πληροφορίες μας δεν σταματούν όμως μόνο εδώ… Ένας από τους λόγους που ο Μακάριος αποφεύγει σαν τον διάβολο το λιβάνι την Αυστραλία, όσο τουλάχιστον μπορεί, είναι και οι τελευταίες καταγγελίες που αφορούν κληρικό του, τον Μάριο Φαϊτζλούν ή, Φαϊτζαλούν (Mario “George” Fayjloyn or Fayjaloun), μέχρι τα μέσα Ιουνίου φέτος (2021)  εφημέριο του Αγίου Διονυσίου της περιοχής Mangrove – Gosford της Νέας Νότιας Ουαλίας. Εναντίον του (Λιβανέζικης καταγωγής) «ιερέα» έχουν γίνει καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις εις βάρος κοριτσιών και γυναικών της Ενορίας του, και βρίσκεται πια ενώπιον της Αυστραλιανής δικαιοσύνης και σε κατ’ οίκον περιορισμό – όπως έχει αποκαλύψει με λεπτομέρειες σε ΤΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ της ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ η ιστοσελίδα μας Greek Flash News από τις 24 Σεπτεμβρίου και μετά. Γεγονότα που η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας (βλέπε Μακάριος) ΓΝΩΡΙΖΕ πολλούς μήνες νωρίτερα, αφού τα ίδια τα θύματα κι οι οικογένειές τους είχαν καταγγείλει επίσημα τον «ιερέα» τους στην Αρχιεπισκοπή, αλλά προσπαθούσε να κρατήσει μυστικά από την Ελληνική παροικία της Αυστραλίας, με νύχια και με δόντια, βάζοντας σε κίνδυνο όχι μόνο ανήλικα παιδιά του Σύδνεϋ, αλλά ακόμη και ολόκληρες οικογένειες των θυμάτων του αδίστακτου κληρικού. Ο Μακάριος στη συνέχεια, μέσω του Βοηθού του Επισκόπου  Μελόης Αιμιλιανού, έδιωξε τον κληρικό από τη συγκεκριμένη Ενορία «στα κρυφά», σαν να μην είχε συμβεί τίποτα το επιλήψιμο.

Να ξανατονίσουμε ότι ο Μακάριος, όχι μόνο γνώριζε εδώ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΤΟΥ στον Άγιο Διονύσιο, αλλά η μόνη του έγνοια ήταν να ταξιδεύει με τους μήνες εκτός Αυστραλίας, χωρίς να ασχολείται με το καυτό αυτό θέμα και ρίχνοντας τις ευθύνες στους εδώ Επισκόπους του. Φυσικά η υπόθεση των σεξουαλικών επιθέσεων του «πάτερ» Γεώργιου – Μάριου Φαϊτζλούν συνεχίζεται στο δικαστήριο του Bankstown Σύδνεϋ και θα περιμένουμε τον ερχόμενο μήνα (Νοέμβριο 2021), που θα ξεκινήσει η κύρια και πιο σημαντική φάση της δίκης, να δούμε πώς θ’ αντιδράσει η Αρχιεπισκοπή και ΑΝ θα κληθούν ο Μακάριος και οι άμεσοι συνεργάτες του σαν μάρτυρες στη δίκη.  

Χωρίς να αποκλείεται, βέβαια, κάποια στιγμή να κληθούν και σαν ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ (Μακάριος, Αιμιλιανός) μαζί με τον σεξομανή κληρικό τους, μια που από ένα σημείο κι ύστερα είναι ουσιαστικά συνένοχοί του, αφού είχαν επίσημα πληροφορηθεί για τις σιχαμερές πράξεις του και αντί να τρέξουν να τον απομακρύνουν έγκαιρα από την εκκλησία για να προστατέψουν τις Ενορίτισσές του και τους Ενορίτες του, τον προστάτευαν για μήνες κουκουλώνοντας την άθλια συμπεριφορά του.

Εκτός βέβαια από τις σεξουαλικές επιθέσεις, η Αστυνομία και η Εφορία ψάχνουν τον συγκεκριμένο «κληρικό» και για άλλα αδικήματα που έκανε όσο ήταν εφημέριος του Αγίου Διονυσίου, αφού κατηγορείται από ομάδα πιστών ότι παρακρατούσε χρήματα κι έσοδα της εκκλησίας, που προέρχονταν από διάφορες δωρεές, τέλη Μυστηρίων κ.λπ.  Εις γνώση, μάλιστα, και άλλων δύο-τριών ατόμων του διοικητικού συμβουλίου της Ενορίας! Σύμφωνα με τις καταγγελίες, που έχουν στα χέρια τους και η Αστυνομία και η Εφορία, αλλά και η ΙΔΙΑ Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ, ο απατεώνας «κληρικός» κρατούσε μέχρι και το τελευταίο δολάριο από τα έσοδα της εκκλησίας και τα έδινε στην Ελληνίδα ερωμένη του, που ήταν επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου! Μια πληροφορία που έχουμε πάρει από αστυνομική πηγή, αναφέρει ότι η Ομοσπονδιακή Αστυνομία του Σύδνεϋ είτε έχει στείλει ήδη είτε ετοιμάζει «Υποχρεωτική κλήτευση στο δικαστήριο» (subpoena) της ερωμένης του κληρικού, για να καταθέσει για ένα ποσό της τάξεως των 50.000 δολαρίων, που φέρεται να πήρε από τον κληρικό για …δωράκια.

Βλέπουμε λοιπόν, φίλες και φίλοι, τι σαβούρα έχει μαζευτεί στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας υπό την ηγεσία και με την καθοδήγηση του Μακάριου.  Και αυτά, βέβαια, είναι τα λιγότερα.

«Μαφιόζικο» καθεστώς!

Αυτά που θα δουν το φως της δημοσιότητας σύντομα θα προκαλέσουν πάταγο στην Ελληνική παροικία. Σας προετοιμάζουμε λοιπόν από τώρα. Ειδικά στο παιχνίδι της  Αυστραλίας έχουν μπει μυστικές υπηρεσίες, που σκαλίζουν τα πάντα. Εξετάζουν το παρελθόν πολλών συνεργατών της Αρχιεπισκοπής, καθώς και σε ποιους απ’ αυτούς τους έχει απαγορευτεί η είσοδος στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε τουλάχιστον μια περίπτωση που άτομο που βρίσκεται καθημερινά στην Αρχιεπισκοπή «καταζητείται» για μια σειρά παρανόμων πράξεων στην Ελλάδα. Κάποιος άλλος εξετάζεται ότι ξεπλένει μαύρο χρήμα μέσω της Αρχιεπισκοπής και την ίδια στιγμή προσφέρει δωράκια σε κληρικούς για να κρατάνε το στόμα τους κλειστό. Άλλες Υπηρεσίες (σε Ελλάδα κι Αυστραλία) ψάχνουν τους «χάκερ» (ή και ολόκληρη «εταιρία χάκερ») που φαίνεται να εξυπηρετούν την Αρχιεπισκοπή του Μακάριου για να παρακολουθούν, να παγιδεύουν και να «χακάρουν» τις επικοινωνίες όσων έχουν βάλει στο στόχαστρο (κληρικούς και λαϊκούς) ο Μακάριος κι οι μαφιόζοι συνεργάτες του! Μια άλλη πηγή μας πληροφόρησε ότι υπάρχει τουλάχιστον μια μαγνητοφωνημένη συζήτηση πολύ ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική. 

Αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία δύο χρόνια στην Αυστραλία, δεν γίνονταν ούτε από τη GESTAPO του Χίτλερ ούτε από την KGB του Στάλιν και της Σοβιετικής Ένωσης! Επιβολή καθεστώτος τρομοκρατίας και ρουφιανιάς που δεν έχει ξαναγίνει πουθενά! Να φοβάται και να υποψιάζεται ο ένας ιερέας -που μέχρι χτες, προχτές είχαν αδελφικές σχέσεις μεταξύ τους- τον άλλον, τον συνάδελφο και φίλο του!  Να βάζουν οι επαγγελματίες ρουφιάνοι της Αρχιεπισκοπής ιερείς να μαγνητοφωνούν άλλους ιερείς ή παράγοντες της εκκλησίας και να παραδίνουν το «υλικό» στο Μακάριο και τους ρουφιάνους του για να προχωρούν σε διώξεις εναντίον όσων δεν τους γλείφουν!.. Σκεφτείτε, όμως, ότι όλ’ αυτά δεν γίνονται στα «Συνδικάτα της Μαφίας», αλλά στους κόλπους μιας Εκκλησίας! Της δικής μας Εκκλησίας στην Αυστραλία!.. Αυτό είναι το «ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ» του δήθεν «αγαπούλα» Μακάριου και της συμμορίας του στην Αυστραλία τα δύο τελευταία χρόνια!

Φτάνουμε λοιπόν στο σημείο, με όλα αυτά που μαθαίνουμε καθημερινά και αφορούν την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, τον Μακάριο, συνεργάτες του κ.λπ., ν’ αναρωτιόμαστε αν ο Βαρθολομαίος μας έστειλε στην Αυστραλία Αρχιεπίσκοπο ή τον αρχηγό της Cosa Nostra, για να καθοδηγεί εκκλησιαστικά και πνευματικά τον Ελληνισμό!

Θα επανέλθουμε σύντομα,  γιατί καμιά απειλή και καμιά απόπειρα εξαγοράς δεν μπορούν να μας κλείσουν το στόμα! Γιατί η GREEK FLASH NEWS βρίσκεται εδώ για να υπηρετεί ΜΟΝΟ την ανάγκη της Ομογένειας για ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και όχι για να γλείφει, για να μεταδίδει τα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ταΐζοντας «σανό» τον κόσμο, για να κουκουλώνει σκάνδαλα και για να χρυσοπληρώνεται πάνω ή κάτω από το τραπέζι γι’ αυτό, όπως κάνουν όλα σχεδόν τα ξεπουλημένα στο Μακάριο ομογενειακά ΜΜΕ και μερικοί «δημοσιογραφικοί αλήτες» στην Ελλάδα που έχουν ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΕΙ με άφθονα δολάρια από τα ταμεία της Αρχιεπισκοπής (δηλαδή, με δικά ΜΑΣ χρήματα)!  

Άλκης Μωρέλας

=================================================================

11 / 10 / 2021

ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΡΩΜΙΑ

Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ!

Είναι πλέον πανταχού γνωστό, όχι μόνο στην Αυστραλία, Τουρκία, και Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο που διαβάζουν το “Greek Flash News”, το ποιος είναι ο Μακάριος. Ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, που τον έστειλε ο Βαρθολομαίος να διοικήσει τον Ελληνισμό, αλλά πέρασε και δεν ακούμπησε, που έλεγαν και οι παλιοί μας γέροντες. Θα μπορούσα να γράψω ένα ολόκληρο βιβλίο, με τα όσα έχει «πετύχει» στα δύο χρόνια της ποιμαντορίας του. Εγώ βέβαια, είχα βγάλει τα δικά μου συμπεράσματα, πριν ακόμη ανακοινωθεί η εκλογή του, για την αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Ένας κληρικός ανίκανος, όχι μόνο για εκκλησιαστικός ηγέτης, αλλά ούτε για απλό παπαδοπαίδι, δεν είναι ικανός, να εκπροσωπεί την εκκλησία μας. Είναι ντροπή για τον Ελληνισμό της Αυστραλίας, να έχει για αρχιεπίσκοπο έναν υποτίθεται ιεράρχη, που έχει κάνει μηνύσεις σε όσους γνωρίζει. Έχει κάνει μηνύσεις σε όσους τολμούν να του κάνουν κριτική. Έχει κάνει μηνύσεις απλά για να δείχνει ότι είναι ηγέτης. Και όλες αυτές οι μηνύσεις, που κοστίζουν εκατομμύρια δολάρια στο Ελληνισμό της Αυστραλίας, έχουν πληρωθεί και πληρώνονται από τα κεράκια και τις δωρεές του Ελληνισμού της Αυστραλίας.

Ο ανάξιος αυτός κληρικός, με την ευλογία του μεγαλύτερου απατεώνα της Ελληνικής ορθοδοξίας, του πατριάρχη της ομοφυλοφιλίας Βαρθολομαίου, έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στις τάξεις του Ελληνισμού. Πρεζάκηδες κληρικοί που τους προάγει σε επισκόπους, ναρκομανείς, κλεφτρόνια, ανώμαλοι, παιδεραστές, και τζογαδόροι, στολίζουν σήμερα την Αρχιεπισκοπή. Την ιεραδελφή Αρχιεπισκοπή, αφού πλέον τους έχουν πάρει χαμπάρι σε ολόκληρο τον πλανήτη. Κάποιοι απ’ αυτούς προσπαθούν να κρυφτούν, αλλά το πάθος τους δεν τους αφήνει.

Σπιτώνουν νεαρούς εραστές, επί πληρωμή φυσικά, για να ικανοποιήσουν τις ανώμαλες ορέξεις τους. Επιστρατεύουν το κάθε καθίκι της Ελληνικής δημοσιογραφίας, για να παρουσιάζουν το μαύρο για άσπρο. Διαλυμένοι οι περισσότεροι από οικογενειακής πλευράς βρίσκουν καταφύγιο στην Αρχιεπισκοπή, για τον άρτο τον επιούσιο. Και οι αρμόδιες αρχές της Αυστραλίας τρέχουν και δεν φτάνουν, για να ετοιμάζουν δικογραφίες και αναφορές για τα δικαστήρια. Μάλιστα, κυρίες και κύριοι! Ένα σωρό μηνύσεις εις βάρος της Αρχιεπισκοπής βρίσκονται μπροστά μας και περιμένουν τη σειρά τους. 

Ποια διοίκηση της Αρχιεπισκοπής, λοιπόν, είναι δυνατόν να ασκεί αυτός ο απαράδεκτος Μακάριος, και ποιο ενδιαφέρον να δείχνει για τους Ορθόδοξους πιστούς της Αυστραλίας, που τον συντηρούν πλουσιοπάροχα (αυτόν κι όλη τη συμμορία του) και ποιον κληρικό του να συμβουλέψει, να ελέγξει ή να επαναφέρει στην τάξη, όταν συνεχώς ΛΕΙΠΕΙ όχι απλώς από το γραφείο του, αλλά από τη χώρα όπου έχει οριστεί Αρχιεπίσκοπος; Σε ποια άλλη χώρα έχει ποτέ ξαναγίνει αυτό; Ποιος άλλος Ιεράρχης του Πατριαρχείου το έχει κάνει ποτέ αυτό (ακόμα και για λόγους υγείας); Μέχρι πότε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα ανέχεται αυτή την αρρωστημένη κατάσταση; Μέχρι πότε η Ομογένεια της Αυστραλίας θα ανέχεται έναν τέτοιο χαραμοφάη για Αρχιεπίσκοπό της, και θα βλέπει τα μικρά  παιδιά της να κινδυνεύουν από βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις κληρικών, λόγω της ανάξιας διοίκησής του, και την απουσία κάθε ελέγχου στον Κλήρο της; Ο ίδιος πλέον έχει χάσει την εξουσία του.

Φίλες και φίλοι, βρισκόμαστε μπροστά σε έναν εκκλησιαστικό απατεώνα, που προσπαθεί με χέρια και με δόντια να κρατήσει την θέση του. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι τόσο οι ελληνικές Αρχές (ανακριτές κι εισαγγελείς), όσο και οι ίδιες οι Αρχές της Αυστραλίας (Federal Police, Crime Squad, Taxation κ.α.) σκαλίζουν κάθε πληροφορία που παίρνουν στα χέρια τους, εις βάρος του Μακάριου και όλης της συμμορίας του, που ξεσκίζουν σαν άγρια κοράκια τις σάρκες της Αρχιεπισκοπής και των Οργανισμών της.

Γεγονός όμως είναι ένα και μόνο ένα: Ο Μακάριος κατάφερε, μέσα σε 2 χρόνια που πηγαινοέρχεται στην Αυστραλία, να καταντήσει μια νοικοκυρεμένη Αρχιεπισκοπή σε ένα απέραντο μπουρδέλο. Εμείς από την πλευρά μας, δεν θα τον αφήσουμε να ησυχάσει. Ότι θα έχουμε στη κατοχή μας θα το δημοσιεύουμε. Απειλές και υποσχέσεις για χρηματισμό, αλλού.

Υπάρχουν τα λαμόγια που πουλάνε ακόμη και την ίδια τους την μάνα για 100 δολάρια. Νεκροθάφτης-“εκδότης”, Αρμένης Τσακιτζιάν, Φως Φαναρίου, “Ρομφαίας” Πολυγένης, Κόσμος, Νέος Κόσμος κι όλα τα υπόλοιπα ξεπουλημένα ΜΜΕ και οι δημοσιογραφικές ύαινες σε Αυστραλία και Ελλάδα περιμένουν κάθε μήνα την “ευλογημένη” επιταγή από την Αυστραλία, από τα ταμεία της Αρχιεπισκοπής. Κι έχουν γίνει πλούσιοι εγκωμιάζοντας με χρυσοπληρωμένα άρθρα τους, τον ανάξιο και νάρκισσο Μακάριο κι “εκτελώντας” όσους έχει βαφτίσει “εχθρούς” του, μόνο και μόνο επειδή δεν κλείνουμε τα μάτια και το στόμα μας στις εκατοντάδες βρωμιές του. 

Εμείς και εννοώ όλη την δημοσιογραφική ομάδα του Greek Flash News, θα κάνουμε αυτό που πρέπει, για να βγάζουμε όλες τις βρωμιές στην επιφάνεια. Εμείς είμαστε εδώ για την Ελληνική παροικία και μόνο αυτή. Τα υπόλοιπα δεν μας αφορούν. Σταματήστε λοιπόν να διαβάζετε και να πιστεύετε, τα τερατώδη ψέματα, όσων είναι εξαγορασμένοι από τον Μακάριο με τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΕΦΤΑ. Που τα παίρνουν σχεδόν φανερά, αλλά και κάτω από το τραπέζι, για να σας ρίχνουν στάχτη στα μάτια, και να σας παραπλανούν θάβοντας την αλήθεια για το ποιος πραγματικά είναι ο Μακάριος και πόσο καταστρέφουν καθημερινά την Αρχιεπισκοπή μας αυτός κι η συμμορία του. Τους έχουμε πάρει όλους τους χαμπάρι, και θα τους ξεβρακώνουμε έτσι σάπιοι που είναι, κι έχουν γεμίσει με βρωμιά την Αρχιεπισκοπή, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και τα παιδιά μας μέσα στις εκκλησίες!   

Άλκης Μωρέλας

==================================================================

09 / 10 / 2021

Άρθρο – χαστούκι στο Μακάριο

από τον “Ορθόδοξο Τύπο” για τη μεταξύ τους δίκη!

 

Εφημερίς Ορθόδοξος Τύπος

«Ὀρθοδοξεῖν ἐστιν ἀεί σχοινοβατεῖν», μεταξὺ ἐλλείψεως καὶ ὑπερβολῆς

ΕΞΕΔΙΚΑΣΘΗ Η ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ὁ δημόσιος λόγος δυσκολεύεται νὰ κατανοήση
τὴν διαφορὰν τοῦ “ἐκκλησιαστικῶς σκέφτεσθαι” καί “κοσμικῶς κρίνειν”.

Γράφει ὁ κ. Γεώργιος Τραμπούλης, θεολόγος

Τήν Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου ἐκδικάσθηκε στό Πρωτοδικεῖο Ἀθηνῶν ἡ ἀγωγή τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Αὐστραλίας κ. Μακαρίου κατά τοῦ Ὀρθοδόξου Τύπου, μέ τήν ὁποία ἀπαιτοῦσε 260.000 εὐρώ ἀπό τήν ἐφημερίδα καί τόν Διευθυντή Συντάξεως, μέ ἀφορμή ἄρθρων πού δημοσιεύθηκαν τόσο στήν ἐφημερίδα ὅσο καί στό ἱστολόγιο orthodoxostypos gr. καί ἀφοροῦσαν τόν Σεβασμιώτατο καί τόν τρόπο πού αὐτός ἐξασκεῖ τήν δημόσια ἐκκλησιαστική του δράση. Νά σημειώσουμε ὅτι ὁ ἐνάγων μείωσε τό ἀπαιτούμενο ποσό στίς 50.000 εὐρώ ἀπό τήν ἀρχή τῆς συνεδριάσεως. Ἐπίσης, νά ὑπενθυμίσουμε γιά ἄλλη μία φορά ὅτι ὁ Ἀρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος ἀντιλήφθηκε τήν καλοπροαίρετη κριτική πού ἄσκησε ἡ ἐφημερίδα στό πρόσωπό του ὡς «συκοφαντική ἐκστρατεία» καί ὡς «διαπόμπευση» μέ ἀποτέλεσμα νά ὑποστῆ «ἠθική βλάβη», ὅπως χαρακτηριστικά σημείωσε στήν ἀγωγή του.

Προφορικός μάρτυρας ὑπερασπίσεως τοῦ Σεβασμιωτάτου κατά τήν ἐκδίκαση ἦταν ὁ θεολόγος καί δημοσιογράφος κ. Παναγιώτης Ἀνδριόπουλος, ὑπεύθυνος τῶν ἱστολογίων ‟Φῶς Φαναρίου” καί ‟Ἰδιωτική Ὁδός”, ὁ ὁποῖος στίς 8/4/20 εἶχε ἀναρτήσει δημοσίευμα στό ἱστολόγιό «Φῶς Φαναρίου» μέ τίτλο «Ο ‟ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ” ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΜΑΚΑΡΙΟΥ» καί ἔγραφε χαρακτηριστικά στό τέλος τοῦ κειμένου ὅτι «Ἐπέστη, ἴσως, ὁ καιρός τό Οἰκουμενικό Πατριαρχεῖο νά ἀποκηρύξη πανηγυρικά αὐτό τό σχισματικό καί ἀντιεκκλησιαστικό ἔντυπο, πού ταλανίζει τήν Ἐκκλησία, δεκαετίες τώρα… Πρόκειται, δηλαδή, γιά ἐπικίνδυνο γιά τήν δημόσια … ὑγεία ἔντυπο. Ἄς ἐλπίσουμε ὅτι κάτι θά γίνει…». Πέντε ἡμέρες μετά, Μεγάλη Δευτέρα 13/4/20, παραδόθηκε ἀπό τόν δικαστικό κλητήρα ἡ ἀγωγή κατά τῆς ἐφημερίδος. Ἐνῶ, μάρτυρας ὑπερασπίσεως τοῦ Ὀρθοδόξου Τύπου ἦταν ὁ πρ. καθηγητής τῆς Νομικῆς Σχολῆς τοῦ Πανεπιστημίου Θράκης κ. Κωνσταντῖνος Βαθιώτης.

Δέν ἐπιθυμοῦμε νά μποῦμε στίς λεπτομέρειες τῶν ὅσων διημείφθησαν κατά τήν διάρκεια τῆς ἐξέτασης, παρ’ ὅτι δεχθήκαμε, καί, κυρίως ὁ καθηγητής κ. Βαθιώτης, χτυπήματα κάτω ἀπό τήν μέση, ὅπως ὅτι εἶναι ὁ ἐνορχηστρωτής τοῦ ἀντιεμβολιαστικοῦ κινήματος. Ὅμως διαπιστώσαμε ὅτι στὸν δημόσιο λόγο ὑπάρχει δυσκολία κατανοήσεως τῆς διαφορᾶς τοῦ ‟ἐκκλησιαστικῶς σκέφθεσται” καί τοῦ ‟κοσμικῶς κρίνειν”, ὅτι δηλαδή ὁ λόγος τοῦ Εὐαγγελίου δέν μπορεῖ νά κριθῆ μέ κοσμικούς ὅρους. Γιά τόν λόγο αὐτό τόσο ὁ δικηγόρος ὑπερασπίσεως ὅσο καί ὁ μάρτυρας προσπάθησαν νά καταδείξουν ὅτι ἡ κριτική πού ἄσκησε ἡ ἐφημερίδα στόν Σεβασμιώτατο εἶχε καθαρά ἐκκλησιαστικό χαρακτήρα, γιά αὐτό ἡ ἀγορά τοῦ ὑπερπολυτελοῦς διαμερίσματος ἀλλά καί ἡ βράβευση ἐντός ἱεροῦ ναοῦ τοῦ Γερουσιαστοῦ Μπράνκ, ὁ ὁποῖος εἶναι θερμός ὑποστηρικτής τῶν ὁμοφυλοφίλων, δέν συνάδει μέ τήν ἰδιότητα τοῦ Ἐπισκόπου, ἀφοῦ ὁ Ἐπίσκοπος εἶναι μοναχός. Ὅπως τονίσθηκε, τό ἐκκλησιαστικό ἦθος τῆς ἐφημερίδος ποτέ δέν ἦταν ἀκραῖο· ὁ Ο.Τ. πάντα ἀσκοῦσε καί ἀσκεῖ τήν δημοσιογραφία μέ σκοπό νά ὑποδείξη τά κακῶς κείμενα καί στήν προκειμένη περίπτωση, γιά νά ἀνοίξη διάλογο γιά τήν βελτίωση τῶν δυστοκιῶν πού εἶχε παρουσιάσει ἡ ἀρχιεπισκοπική διοίκηση, ἀλλά καί γιά τό καλό τοῦ κλήρου καί τοῦ εὐσεβοῦς λαοῦ τῆς Αὐστραλίας.

Θά πρέπη νά διευκρινίσουμε ὅτι ἐκ τοῦ νόμου ἀσφαλῶς ὑφίσταται ἡ ὑποχρέωση σεβασμοῦ τῆς προσωπικότητος, ἀλλὰ καί ἡ δυνατότητα κριτικῆς μέσῳ εἰδήσεων πού ὑποστηρίζονται ἤ διαδίδονται μὲ στοιχεῖα γιά κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο. Στήν ἑλληνική καί παγκόσμια νομοθεσία, ἡ ὁποία σέβεται τήν ἐλευθερία τοῦ τύπου, ὑπάρχει τό δικαίωμα στήν ἐνημέρωση, ὅπως λέγει τό ἄρθ. 367 παρ.1 τοῦ Ἑλλην. Ποινικοῦ Κώδικα ἀλλά καί τό ἄρθρο 14 παρ. 1 καί 2 τοῦ Συντάγματος καί τό ἄρθρο 10 παρ. 1 ἐδ. α καί β τῆς ΕΣΔΑ. Συνεπῶς, δέν ὑφίσταται συκοφαντική δυσφήμιση, ὅταν ὁ τύπος, ἀσκώντας τήν κοινωνική του ἀποστολή ἀσχολεῖται μέ πρόσωπα πού ἐνδιαφέρουν τό κοινωνικό σύνολο, τά λεγόμενα δημόσια πρόσωπα, ὅπως στήν προκειμένη περίπτωση εἶναι ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Αὐστραλίας.

Ὁ ἴδιος ὁ Χριστός μας ὠνόμασε τούς Φαρισαίους δημοσίως «ὄφεις, γεννήματα ἐχιδνῶν».

Ἔχει κριθῆ ἀπό τά δικαστήρια ὅτι εἶναι ἐπιτρεπτά γιά τά ὡς ἄνω πρόσωπα δημοσιεύματα πρός ἐνημέρωση τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ κοινοῦ ἀκόμα καί ἐάν περιέχουν δυσμενῆ κριτική καί δυσμενεῖς εἰς βάρος τους χαρακτηρισμούς, ὅπως τονίσθηκε καί στό δικαστήριο. «Ο δικαστικός έλεγχος αναφορικά με το αν συντρέχει λόγος δικαιολογημένου ενδιαφέροντος ή όχι, διέρχεται απο το πρίσμα του ελέγχου τήρησης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας που επιβάλλει την εξακρίβωση της αληθείας των γεγονότων που κοινολογούνται σε βάρος ενός προσώπου, απο το πρίσμα της αναλογικότητας μέσου και επιδιωκόμενου σκοπού καθώς και απο το πρίσμα ως προς το αν υφίσταται ‘ειδικός σκοπός εξύβρισης’ απο πλευράς του δράστη.  Ο σκοπός αυτός εμφαίνεται στον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνεται η προσβλητική συμπεριφορά, όταν δηλαδή δεν ήταν αντικειμενικά αναγκαίος για την απόδοση της σκέψης αυτού που φέρεται ότι ενεργεί απο δικαιολογημένο ενδιαφέρον, ο οποίος χρησιμοποίησε τον τρόπο αυτό, για να προσβάλει την τιμή του άλλου, με αμφισβήτηση της ηθικής ή κοινωνικής του αξίας ή με περιφρόνησή του».

Ἡ ἐφημερίδα, λοιπόν, ἀγωνίζεται πάνω ἀπό ὅλα γιά θέματα πού ἀφοροῦν τόν δημόσιο χαρακτήρα τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ βίου. Ἡ ἐφημερίδα ὅταν κρίνη τίς πράξεις τοῦ Σεβασμιωτάτου, ἀλλά καί κάθε προσώπου δέν ἔχει σκοπό νὰ προσβάλη τὴν προσωπικότητά του οὔτε νά κρίνη τά βάθη τῶν ψυχῶν τῶν ἀνθρώπων οὔτε βέβαια εἶναι σέ θέση νά κάνη συνολική ἐκτίμηση προσωπικοτήτων, διότι τό βάθος τῶν καρδιῶν μας γνωρίζει μόνον ὁ δικαιοκρίτης Κύριος. Ἀσχολεῖται μόνον μέ τίς ἐξωτερικές ἐκδηλούμενες δημόσιες πράξεις πού μποροῦν να ὠφελήσουν ἤ να βλάψουν τό ἐκκλησιαστικό ἦθος, ὅπως τονίσθηκε γιά τήν βράβευση τοῦ Γερουσιαστῆ καί γιά τήν ἀγορά τοῦ διαμερίσματος.

Ἡ ἐφημερίδα μας εἶναι ἕνας τόπος διαλόγου, στόν ὁποῖο δίνεται ἡ δυνατότητα νά ἐκφρασθοῦν ἀντίθετες ἀπόψεις, πάντα ὅμως στά πλαίσια τῆς κοσμιότητας καί τῆς ἀποκατάστασης τῆς ἀληθείας. Ἡ κανονική συνείδηση τῆς Ἐκκλησίας στήν ἱστορία πολλές φορές χρειάσθηκε δεκαετίες, γιά νά καταλήξη σέ ἀκριβῆ διατύπωση δογμάτων καὶ ἱ. κανόνων, ὅπως τήν περίοδο τῆς εἰκονομαχίας. Ἐμεῖς ἁπλῶς, ἔχοντας τήν πλήρη ἐπίγνωση τοῦ ἐλλείμματός μας, ἀλλά καὶ ὡς τέκνα τῆς Ἐκκλησίας, συμβάλλουμε στόν διάλογο τῆς ἀληθείας. Εἴμαστε ταπεινοί δημοσιογράφοι στήν ὑπηρεσία τῆς Ἐκκλησίας, πιστεύοντας ὅτι τό ζωντανό φρόνημα καί τό ἐνδιαφέρον γιά τόν δημόσιο ἐκκλησιαστικό βίο εἶναι ἀπαραίτητα, γιά νά προστατευθῆ τό πλήρωμα ἀπό τήν ἀδιαφορία καί τόν «ὠχαδελφισμό», πού κατατρώγει ἰδιαίτερα στίς ἡμέρες μας μεγάλο μέρος τοῦ σώματος τῆς Ἐκκλησίας. Γιά αὐτό, ὅπως τονίσθηκε καί ἀπό τόν δικηγόρο ὑπερασπίσεως, ἡ ἐφημερίδα πάντα ἀσκοῦσε καί ἀσκεῖ κριτική τόσο στόν δημόσιο ἐκκλησιαστικό ὅσο καί στόν πολιτικό βίο, ὅπως γίνεται τόν τελευταῖο καιρό στόν Μακαριώτατο κ. Ἱερώνυμο καί στήν ΔΙΣ, γιά τόν τρόπο μέ τόν ὁποῖο διαχειρίζονται τό κλείσιμο τῶν ἱερῶν ναῶν τήν περίοδο τοῦ κορωνοϊοῦ.

Ἀναφέρθηκε ἀπό τόν ἐνάγοντα δικηγόρο ἔλλειμμα ἀγάπης στήν κριτική μας στό πρόσωπο τοῦ Σεβασμιωτάτου. Θά πρέπη νά τονισθῆ ὅτι στά πλαίσια τῆς μεσότητος, μέσα στά ὁποῖα προσπαθεῖ ἡ ἐφημερίδα νά ἀρθρογραφῆ, τά μέσα εἶναι ἀνάλογα μέ τούς σκοπούς, γιά αὐτό θά πρέπη νά μή εἴμαστε οὔτε ἀνάλγητοι μέ τούς ἀνθρώπους, ἀλλά οὔτε νά εἴμαστε τόσο χαλαροί, ὥστε ὁ ἐκκλησιαστικός βίος νά χάνη τόν πραγματικό ὀρθόδοξο ἦθος του. Ὅπως τόνισε καί ὁ Καθηγητής κ. Βαθιώτης, ὁ Κύριος μᾶς ἔχει ὑποδείξει ὅτι ὑπάρχουν καί περιπτώσεις πού ὁ λόγος μας θά πρέπη νά εἶναι ὀξύς. Χαρακτηριστικά, ὁ ἴδιος ὁ Χριστός μας ὀνόμασε τούς Φαρισαίους δημοσίως «ὄφεις, γεννήματα ἐχιδνῶν», πόσο μᾶλλον, συνέχισε ὁ κ. Καθηγητής, οἱ μαθητές τοῦ Κυρίου θά πρέπη νά εἶναι ἐπικριτικοί.

Ὁ ἀληθής ὀρθόδοξος βίος εἶναι ἀσκητικός καί ὅπως λέγει ὁ ἅγιος Γρηγόριος ὁ θεολόγος, εἶναι ὀρθόδοξος ἐν τῇ ἐννοίᾳ τοῦ ‟ἀεί σχοινοβατεῖν”. Γιά τόν λόγο αὐτό καταλαβαίνουν οἱ ἀναγνῶστες τῆς ἐφημερίδος πόσο δύσκολο εἶναι τό ἔργο μας, ὅμως ὡς χριστιανική ἐφημερίδα ὀφείλουμε νά ὑπερασπιζώμεθα τήν ἀλήθεια καί νά προμαχοῦμε ὑπέρ τῶν δικαίων τοῦ Ὀρθοδόξου λαοῦ, χωρίς ἀσφαλῶς νά ἀδικοῦμε ἀνθρώπους. Κάθε ἔλεγχος τῆς ἐκκλησιαστικῆς καί πολιτικῆς ἐξουσίας νά γίνεται ἐν χάριτι Θεοῦ καί ἐν ἀγάπῃ.

08/10/2021

Όταν κρύβεις την ανωμαλία κάτω από τα ράσα σου

Υπάρχουν κάποιοι νόμοι στην Αυστραλία, οι οποίοι όμως είναι άγνωστοι στους περισσότερους. Για παράδειγμα: Όταν θέλεις να εργαστείς σαν προπονητής, σαν φυσιοθεραπευτής, σαν γυμναστής, ή, ακόμη και σαν εθελοντής σε κάποιο αθλητικό σωματείο, χρειάζεται μια ειδική άδεια από το κράτος, που ονομάζεται WORKING WITH CHILDREN CHECK. Δηλαδή κάνεις την αίτηση και το όνομά σου περνάει από 40 κύματα, μέχρι να καταφέρεις να την πάρεις. Και η οποία άδεια πρέπει να ανανεώνεται κάθε 3 χρόνια παρακαλώ.

Για όσους δεν γνωρίζουν, να σας ενημερώσω, ότι εκτός από την δημοσιογραφία ασχολούμαι επαγγελματικά και με το ποδόσφαιρο σαν προπονητής σε ομάδες Juniors. Μέχρι εδώ όλα καλά. Να κάνω όμως κάποιες διευκρινήσεις. Για να πάρεις την συγκεκριμένη άδεια, ελέγχουν τα πάντα. Από την ημέρα που γεννήθηκες, μέχρι την ημέρα που υποβάλεις την αίτηση. Και εδώ μιλάμε τώρα για ένα σπορ, που ΠΟΤΕ δεν βρίσκεσαι μόνος σου με ένα παιδί, είτε μέσα στο γήπεδο, είτε μέσα στ’ αποδυτήρια. Πάντα θα υπάρχουν τουλάχιστον άλλα 15 παιδιά, και επιπλέον τα αρμόδια άτομα για τις πρώτες βοήθειες. Παρόλα αυτά όμως, η αίτηση κάθε φορά γίνεται ολοένα και ποιο δύσκολη. Κανένα πρόβλημα. Το κράτος θέλει να κάνει όσο πιο σωστά μπορεί την δουλειά του. Προσωπικά δεν είχα ποτέ μου πρόβλημα να περάσω τα τέστ.

Και έρχομαι τώρα στην αιτία που αναγκάζομαι σήμερα να γράψω αυτό το κομμάτι. Με μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα πρόσφατα, ότι οι κληρικοί όλων των δογμάτων, δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα. Δηλαδή δεν χρειάζεται να αποκτήσουν την ειδική άδεια για να βρίσκονται κοντά σε παιδιά. Τουλάχιστον οι περισσότεροι από αυτούς. Και μιλάμε τώρα για άτομα που βρίσκονται καθημερινά σε επαφές με ανήλικα παιδιά, στα σχολεία, στις εκκλησίες, στις εκδρομές, σε ταξίδια στο εξωτερικό και δεν ξέρω που αλλού ακόμη, συναναστρέφονται με ανήλικους και ανήλικες.

Τεράστιο λάθος αυτό, από πλευράς κράτους. Τα περισσότερα κρούσματα παιδοφιλίας, παιδεραστίας και ανωμαλίας, τα συναντάμε στον χώρο της εκκλησίας από τους κληρικούς. Χρειάζονται μεγαλύτεροι έλεγχοι στο παρελθόν των κληρικών, ειδικά μετά τα σεξουαλικά κρούσματα που γίναμε μάρτυρες στην Αυστραλία. Χιλιάδες τα περιστατικά μέχρι σήμερα. Τόσο στην Αυστραλία, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, οι σεξουαλικές επιθέσεις σε ανήλικα παιδιά από πλευράς κληρικών είναι σε απίστευτα ψηλά νούμερα. Στην Αυστραλία που ζούμε, έχουμε συναντήσει αμέτρητα περιστατικά, που άλλα είδαν το φως της δημοσιότητας και άλλα τα έκρυψαν κάτω από το χαλί. Ευτυχώς για να το πούμε και αυτό, υπάρχουν και κληρικοί πραγματικοί άνθρωποι, και διαμάντι καρδιά. Αυτούς τους λίγους τους σέβονται όλοι. Όλοι μας.

Από κάποια περιστατικά που έπεσαν στην δική μου αντίληψη από φίλο αστυνομικό, πληροφορήθηκα πολλά και διάφορα που έχουν γίνει στο παρελθόν. Για παράδειγμα. Κληρικός της αρχιεπισκοπής, πριν από κάποια χρόνια, τον είχε συλλάβει η αστυνομία, όταν ντυμένος με πολιτικά ρούχα ψάρευε ανήλικα παιδιά στην περιοχή της St, Kilda στην Μελβούρνη. Ένας άλλος κληρικός, ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έψαχνε για πελάτες σε απόμερα στενά στην περιοχή του Fitzroy. Κληρικός είχε ανακριθεί από τις αστυνομικές αρχές της Μελβούρνης, για την δολοφονία μια νεαρής ιερόδουλης στην περιοχή της St, Kilda, αφού το όνομα του έχει περαστεί στους ειδικούς καταλόγους της αστυνομίας. Η δολοφονία αυτή, ακόμη και μέχρι σήμερα παραμένει ανεξιχνίαστη. Πριν από κάποιο διάστημα και πάλι στην Μελβούρνη, κληρικός είχε αντικατασταθεί από άλλον κληρικό, για περίπου 6 εβδομάδες στην εκκλησία που λειτουργούσε, επειδή είχε πιαστεί στα πράσα που λέμε με παντρεμένη ενορίτισσα και έφαγε το ξύλο της αρκούδας από τον άντρα της. Η δικαιολογία στους ενορίτες του ήταν, ότι έχει πάει διακοπές για λίγες ημέρες, επειδή αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας.

Και φτάσαμε στο πρόσφατο κρούσμα που έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Αυστραλία, και όχι μόνο, με τον κληρικό του Αγίου Διονυσίου στο Sydney, τον Mario / George Fayjloun, που έχει κατηγορηθεί από την αστυνομία για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις σε ανήλικα κορίτσια. Το χειρότερο πιο είναι; Οι οικογένειες των κοριτσιών πριν καταγγείλουν τον κληρικό στην αστυνομία ζήτησαν την βοήθεια της αρχιεπισκοπής, προκειμένου να τον απομακρύνουν από την ενορία του, και η Αρχιεπισκοπή τους έγραψε στα παπούτσια της. Βλέπουμε λοιπόν ότι αν οι κρατικές αρχές της Αυστραλίας, είχαν κάνει σωστά την δουλειά τους, δηλαδή είχαν περάσει από εξονυχιστικό έλεγχο τον συγκεκριμένο κληρικό, είχαν πάρει πληροφορίες από τον Λίβανο, είχαν πάρει πληροφορίες από το πατριαρχείο Αντιοχείας, όπως πήραμε και εμείς, στο “Greek Flash News”, σήμερα όλα αυτά τα θύματα των σεξουαλικών επιθέσεων, πιθανότατα να μην είχαν αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. 

Δυστυχώς όμως δεν έκαναν αυτό που έπρεπε να είχαν κάνει, πριν δώσουν στον κληρικό τα κλειδιά της εκκλησίας. Και θέλω να κλείσω το συγκεκριμένο κομμάτι με κάτι ακόμα. Πριν από 2 περίπου χρόνια, είχε γίνει μια καταγγελία στο “Greek Flash News” ότι ένας δεσπότης κληρικός σε μια επίσκεψη που είχε κάνει σε παροικιακό κολέγιο της Μελβούρνης είχε κρατήσει στην αγκαλιά του και έσφιγγε για αρκετή ώρα ένα μικρό παιδάκι. Κάποια στιγμή το μικρό παιδί, έβαλε τα κλάματα. Για το περιστατικό αυτό ακούστηκαν πολλά. Προς το παρόν το κρατάμε μέχρι εδώ, απλά για να ξέρουν κάποιοι – κάποιες «κρυφαδελφές» ότι τίποτα δεν μένει κρυφό σ’ αυτό τον κόσμο, όσα χρόνια και αν περάσουν. Και φτάσαμε στην αποκάλυψη της Αμερικάνικης ιστοσελίδας «Καλάμι» που έβγαζε στην σέντρα τον σημερινό αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο, ότι φιλοξενούσε στην Αρχιεπισκοπή κάποιον νεαρό, που τον παρουσίαζε σαν μελλοντικό… κληρικό της Αυστραλίας. Αμέσως όμως, μετά το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο νεαρός εξαφανίστηκε στην Ελλάδα, και ο Μακάριος σφύριζε κλέφτικα.    

Και μιλάμε τώρα περί παιδοφιλίας και παιδεραστίας. Δεν μιλάμε για κάποιες ασήμαντες ιστορίες. Εξ’ αιτίας του συγκεκριμένου περιστατικού με την υπόθεση του Λιβανέζου κληρικού της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, έχουμε γίνει ρεζίλι παντού. Όπως και να το λες όμως, παιδοφιλία ή παιδεραστία, κρύβεις την αλήθεια του πράγματος. Θα μιλήσω ανοικτά: Πρόκειται περί ανωμαλίας. Καταστροφής. Τραυματίζει ο δράστης τη ψυχή του παιδιού σε μια τρυφερή ηλικία , όχι έτοιμη να διαχειριστεί το κακό που προκαλείται και στο σώμα του. Και σύμφωνα με τις έρευνες ο ανήλικος ή η ανήλικη το πνίγει μέσα του. Άλλο δράμα και αυτό που κρατάει για χρόνια, ακόμη και για δεκαετίες. Γιατί ο ένοχος, στην προκειμένη περίπτωση ο Λιβανέζος κληρικός, έχει καταφέρει να βάλει στο παιχνίδι του, στο παιχνίδι της ανωμαλίας του, και να κάνει συνένοχο και ένα αθώο παιδί.

Ένα από τα πέντε παιδιά στις άγουρες ηλικίες, πέφτει θύμα στη σεξουαλική εκμετάλλευση. Παλιό και αιώνιο το αμάρτημα. Και φυσικό… , να το πούμε κι αυτό, αν θέλουμε να κολυμπήσουμε στα βαθιά νερά. Φυσικό, αλλά καταδικαστέο χωρίς δεύτερη κουβέντα. Φυσικό, διότι και η σάρκα των ανήλικων παιδιών δίνει μυρουδιές σεξουαλικές σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας επί πέντε και επί δέκα φορές μεγαλύτερα. Μια εξάχρονη π.χ. να πυροδοτεί σεξουαλικά έναν εξηντάχρονο. Ένα δεκάχρονο, τον πενηντάχρονο. Είναι άνθρωπος με νου, όμως. Διαθέτει σκέψη, άρα αυτοσυγκρατείται. Αντιλαμβάνεται πως αν απλώσει χέρι διαπράττει έγκλημα. Αν, από την άλλη, είναι ανώμαλος, σεξουαλικά ανεξέλεγκτος, τότε να δηλωθεί αρμοδίως ώστε να βρίσκεται υπό παρακολούθηση.

Κι αν η επιστήμη αδυνατεί να τον θεραπεύσει, ένα από τα δυο θα πρέπει να γίνουν: Ή θα φυλακιστεί σ’ όλη του τη ζωή, ή, με τη σύμφωνη γνώμη του, θα ευνουχιστεί. Το σεξ είναι δύναμη. Δυναμίτης. Ηφαίστειο. Κάποιες φορές σαρώνει εμπόδια, αγνοεί όρια, δεν υπολογίζει ηλικίες, συγγένειες, αξιοπρέπεια. Αδιαφορεί για τις συνέπειες, όποιες κι αν είναι αυτές, προκειμένου ο κληρικός, να ικανοποιήσει την ανωμαλία, που κρύβει κάτω από το ράσο του..

Άλκης Μωρέλας

==================================================================

Ξεκίνησε δίκη στην Αθήνα με πρωταγωνιστή τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο

Χθες (Πέμπτη πρωί) εκδικάστηκε στην Αθήνα η αγωγή του Μακάριου κατά της γνωστής ελληνικής εφημερίδας/ιστοσελίδας “Ορθόδοξος Τύπος”. Την μήνυση κατέθεσε ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Αὐστραλίας Μακάριος, ζητώντας 260.000 ευρώ, τα οποία στην συνέχεια… κατέβασε με τήν ἔναρξη του δικαστηρίου στα 50.000 εὐρώ. Ἡ αἰτία τῆς ἀγωγῆς ἦταν ὅτι ὁ Ο.Τ. έγραψε μαζί μέ άλλα μέσα ΜΜΕ ότι ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Μακάριος αγόρασε διαμέρισμα 6 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας καί βράβευσε δημοσίως τόν Γερουσιαστή Μπράνκ, υπερασπιστή τῶν ΛΟΑΤΚΙ «ομοφυλόφιλων».

Σύμφωνα με όσα μάθαμε, τα πράγματα πήγαν καλά για την εφημερίδα στην ακροαματική διαδικασία. Η πλευρά Μακάριου είχε για μάρτυρα της μια ξεφωνημένη “αδελφή”, τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας “Φως Φαναρίου” (fosfanariou) Παναγιώτη Ανδριόπουλο! Έναν από τα εξαγορασμένα φερέφωνα του Μακάριου στην Ελλάδα, δηλαδή, που αναδημοσιεύει συστηματικά όλα τα συκοφαντικά κείμενα, τις λασπολογίες και τις θεωρίες συνωμοσίας που παράγει η “μηχανή” Μακάριου εναντίον όσων δεν τον γλύφουν και εκθέτουν δημόσια το Μακάριο για τις ψευτιές και τις βρωμιές του. Εκεί έχει καταντήσει ο Μακάριος! Στην πρώτη από τη σειρά των δικών του κατά ΜΜΕ και δημοσιογράφων στην Ελλάδα να μην μπορεί να βρει έστω και έναν σοβαρό μάρτυρα να καταθέσει υπέρ του!

Μόνο ένας εξαγορασμένος με τα χρήματα της Αρχιεπισκοπής έμπορος Τύπου της πλάκας βρέθηκε στο πλευρό του. Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν τολμά να πάρει δημόσια το μέρος ενός διεφθαρμένου ανώτερου κληρικού! Αντίθετα, ως μάρτυρας της εφημερίδας κατέθεσε γνωστός Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Αργότερα σήμερα αναλυτικό ρεπορτάζ απ’ όσα διεξήχθησαν στο δικαστήριο της Αθήνας χτες!

Άρχισε ο “χορός της σφαλιάρας” για τον Μακάριο! Αναμένεται πανηγυρική δικαίωση της ελλαδικής εκκλησιαστικής εφημερίδας για όσα δημοσίευσε κατά καιρούς, ελέγχοντας σκληρά κι επικρίνοντας τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας για τις ανεκδιήγητες πράξεις και την απαράδεκτη για Ορθόδοξο Ιεράρχη συμπεριφορά του.

==================================================================

28 – 09 – 2021

Η Ομογένεια της Αμερικής δεν πρόκειται να παίξει ανθελληνικά παιχνίδια με τον κ. Ελπιδοφόρο

«… H Ομογένεια της Αμερικής τον προειδοποιεί (σ.σ. τον Μητσοτάκη) για τις συνέπειες»

Με σκληρή γλώσσα και προειδοποιήσεις το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο (HANC) καταφέρεται εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, αλλά και κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν λείπουν τα βέλη και προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Με αφορμή τη συμμετοχή του κ. Ελπιδοφόρου στην φιέστα των εγκαινίων του «Τουρκικού σπιτιού» παρουσία Ερντογάν και Τατάρ, το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο εκφράζει την «πλήρη απογοήτευσή και διαμαρτυρία του», δεν κάνει αποδεκτή τη «συγγνώμη» του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και μιλά για «επιχείρηση άλωσης από την Τουρκία της Ελληνικής Διασποράς».

Αναφέρεται ακόμα πολύ χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν η Ελληνική Διασπορά σε Αμερική, Καναδά, Βρετανία, Αυστραλία και αλλού, που εκκλησιαστικά υπάγονται στο Πατριαρχείο, να ζουν αυτή τη σχιζοφρενική κατάσταση υπό την ηγεσία αρχιεπισκόπων που κύριο σκοπό έχουν να κατασιγάσουν τους εθνικούς αγώνες τους. Ευθύνη για το ζήτημα φέρει τόσο το Πατριαρχείο όσο και οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες παρότι ενισχύουν γενναιόδωρα το Πατριαρχείο με παχυλή ετήσια συνδρομή σε μετρητά, επέτρεψαν αυτές τις άθλιες καταστάσεις».

Σφοδρή είναι η επίθεση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο μάλιστα το Συμβούλιο προειδοποιεί: «Η διατήρηση του σημερινού καθεστώτος, με τους εκβιασμούς ιεραρχών με αδύναμους και ελεγχόμενους χαρακτήρες,  που ζουν κάτω από την τουρκική μπότα δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν. Οι ευθύνες του κ.Μητσοτάκη που πολλαπλώς ενίσχυσε και κάλυψε τον κ.Ελπιδοφόρο – παρά τις ολοφάνερες ευθύνες του – είναι μεγάλες και η Ομογένεια της Αμερικής τον προειδοποιεί για τις συνέπειες».

Αναλυτικά:

«Το προεδρείο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου (HANC) εκφράζει την πλήρη απογοήτευσή και διαμαρτυρία του για την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου να παραστεί στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη την περασμένη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου.

Εάν επρόκειτο για μια απλά «ατυχή» απόφαση η χθεσινή συγγνώμη του Αρχιεπισκόπου θα είχε νόημα και γινόταν δεκτή.  Είναι όμως φανερό από τις προκλητικές επισκέψεις των προξένων της Τουρκίας σε κάποιες Μητροπόλεις (Σικάγο) αλλά και στον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο στη Νέα Υόρκη, από τις συνεχείς διαβουλεύσεις Τούρκων διπλωματών με τον Πατριάρχη, αλλά και από τους ολοφάνερους τουρκικούς εκβιασμούς σε όλα τα μέτωπα ότι πρόκειται για μια επιχείρηση άλωσης από την Τουρκία της Ελληνικής Διασποράς, της γνωστής για τον πατριωτισμό της και τους αγώνες της για τα δίκαια της Ελλάδας και της Κύπρου.

Το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο (HANC) καταδικάζει την ενέργεια αυτή που εκτός των άλλων υπονομεύει την συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ όσο και τις συμμαχίες του ελληνοαμερικανικού λόμπι με το εβραιοαμερικανικό αλλά και το αρμενοαμερικανικό.

Η Ομογένεια της Αμερικής δεν πρόκειται να παίξει αυτά τα ανθελληνικά παιχνίδια με τον κ. Ελπιδοφόρο αλλά και με κανένα άλλο Αρχιεπίσκοπο.

Δεν είναι δυνατόν η Ελληνική Διασπορά σε Αμερική, Καναδά, Βρετανία, Αυστραλία και αλλού, που εκκλησιαστικά υπάγονται στο Πατριαρχείο, να ζουν αυτή τη σχιζοφρενική κατάσταση υπό την ηγεσία αρχιεπισκόπων που κύριο σκοπό έχουν να κατασιγάσουν τους εθνικούς αγώνες τους.

Ευθύνη για το ζήτημα φέρει τόσο το Πατριαρχείο όσο και οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Η διατήρηση του σημερινού καθεστώτος, με τους εκβιασμούς ιεραρχών με αδύναμους και ελεγχόμενους χαρακτήρες,  που ζούν κάτω από την τουρκική μπότα δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν. Η Ομογένεια της Αμερικής τον προειδοποιεί για τις συνέπειες. Ο ραγιασμός όχι σε εμάς.

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας

==================================================================

«Κάνετε λάθος, δεν τρέχει τίποτα, δεν είναι εκείνο που νομίζετε»

Για άλλη μια φορά, η ηλεκτρονική μας εφημερίδα “Greek Flash News” αποκάλυψε (την περασμένη Παρασκευή 24/9/2021) ένα απίστευτο σεξουαλικό σκάνδαλο, που αφορά κληρικό που ανήκει στις τάξεις της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Και δεν τελειώσαμε ακόμα! Τις επόμενες μέρες θα σας αποκαλύψουμε κι άλλες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον συγκεκριμένο (λιβανέζικης καταγωγής) κληρικό Γεώργιο Φαϊτζλούν (Μάριο Φαϊτζλούν το κοσμικό του όνομα), που ήταν εφημέριος μέχρι πριν από τρεις μήνες στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στο Gosford της Νέας Νότιας Ουαλίας. Και ΠΟΙΟΙ τον κάλυπταν μέσα στην Αρχιεπισκοπή για πολλούς μήνες ενώ γνώριζαν τις απίστευτες καταγγελίες εναντίον του εκ μέρους των γονιών των ανήλικων κοριτσιών που κακοποίησε σεξουαλικά!..

Η Ελληνική παροικία της Αυστραλίας, δυστυχώς, έχει πέσει σε χέρια ανάξιων κληρικών, που αφήνουν το στίγμα τους με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Αφήνουμε προς το παρόν στην άκρη τα σεξουαλικά εγκλήματα, στα οποία υποκύπτουν ιερείς και αρχιερείς. Στο φινάλε, όσο και να μιλήσει η δύναμη της πίστης δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ισχύ της φύσης. Την επιθυμία της σάρκας. Από τον θεοσεβούμενο μεν παπά μέχρι τον ομοφυλόφιλο δε, παιδεραστή ή όποιας άλλης διαστροφής, αρχιερέα. Όπως τη βρίσκει ο καταπιεσμένος σεξουαλικά….

Γενικά, είναι αποδεδειγμένο, και αντιμετωπίζεται ως δεδομένο, γεγονός η σεξουαλική ανωμαλία να φοριέται με το ράσο. Επειδή η θρησκεία είναι καταφύγιο για τον ομοφυλόφιλο από τη μια, και από την άλλη λειτουργεί σαν καταπίεση στον ρασοφόρο. Δεν είναι ελεύθερος και δεν μπορεί να εκδηλώσει τη σεξουαλική του ταυτότητα. Είπαμε όμως. Αυτά τα παραμερίζουμε.

Από τη γέννησή τους οι θρησκείες, από τον αρχαίο κόσμο και ακόμα πιο παλιά, πριν εμφανιστούν οι Βούδας, Ιησούς, Μωάμεθ και οι διάφοροι προφήτες, το παπαδαριό λειτουργούσε πάντα εξουσιαστικά. Αυτό κι αν είναι το μέγα και άπαικτο αφροδισιακό της διαφθοράς, η εξουσία. Ο ιερέας, είτε ως μάγος είτε ως γιατρός, ήταν φορέας γνώσης απόκρυφων μυστικών, ένας σοφός, ένας σοφιστής, βοτανολόγος, αστρολόγος, μάντης, ήταν τέλος πάντων πάντα ένα βήμα μπροστά, άρα απαραίτητος τόσο στον αρχηγό της φυλής, στον βασιλιά, όσο και στον κοσμάκη που κυκλοφορούσε στην τύφλα του.

Όμως, για πρώτη φορά στην Ιστορία της ανθρωπότητας, το παπαδαριό έστησε τη «μαφία του Θεού». Στη Ρώμη, στο Βατικανό. Τη μαφία των σεξουαλικών επιθέσεων, της οικονομικής εκμετάλλευσης, του χωρίς όρια  πλουτισμού. Στο όνομα του Θεού ένα θρησκευτικού τύπου συνδικάτο του εγκλήματος με αγγελικό πρόσωπο. Τι να προσθέσει κανείς περισσότερο απ’ όσα καταμαρτυρεί η ίδια η Ιστορία… Η ατζέντα της παρασκηνιακής δράσης πίσω από το ιερατείο του καθολικισμού. Απ’ όσα έχουν γραφτεί, αποκαλυφθεί, εξομολογηθεί τόσους αιώνες ο καθένας μπορεί να καταλάβει λίγα ή πολλά. Ποιος ξέρει αν θα τις μάθουμε ποτέ όλες τις βρομιές των ηγετών και των στελεχών του Καθολικισμού, όσες έγιναν και γίνονται μέσα στο Βατικανό ή πηγάζουν απ’ αυτό και εξελίσσονται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Δεν είναι όμως μόνο η Δυτική Εκκλησία σκοτεινή και βρωμερή. Δεν υπάρχει αποκλειστικότητα στη διαφθορά, στη βρομιά, στην ανηθικότητα. Είτε Πάπας λέγεσαι είτε Πατριάρχης φαίνεται πως καμία σημασία δεν έχει όταν παίζεις στο γήπεδο της εξουσίας και του απέραντου χρήματος… Στο παιχνίδι, λοιπόν, έχει μπει για τα καλά και η Εκκλησία της Ορθοδοξίας. Όχι ότι όλα ήταν πάντα αγνά και αμόλυντα στο χώρο της Ανατολικής Εκκλησίας, της «Ορθοδοξίας» (της σωστής πίστης, δηλαδή).  Ιδιαίτερα όμως τις τελευταίες δεκαετίες έχει παραγίνει το κακό. Κληρικοί βρομίζουν με την παρουσία τους τον ιερό χώρο της Εκκλησίας. Κληρικοί έχουν πιαστεί στα πράσα να ερωτοτροπούν μέσα στο ιερό, μέσα στο γραφείο ή σε άλλους χώρους της εκκλησίας.

Πώς να μείνουν άσπιλοι και αμόλυντοι ιερωμένοι, οι οποίοι υποτίθεται, περισσότερο από κάθε άλλον πιστό, επικοινωνούν με τον Ύψιστο, αλλά πουλάνε αγιοσύνη επί χρήμασι και μάλιστα μονοπωλιακά; Γιατί δεν μπορεί να είναι άγιος και ευλαβής  και ευσεβής, όλα αυτά τα υπέρτατα ιδεώδη, και ένας άνθρωπος που δεν είναι ρασοφορεμένος; Που δεν είναι ιδιοκτήτης τράπεζας κι ένα άλλο σωρό άλλων επιχειρήσεων και συμφερόντων στιλ Βατικανού;  Πόσοι και πόσοι άνθρωποι δεν φορούν μαύρο ράσο ή κόκκινες «ρόμπες», αλλά είναι πραγματικοί Χριστιανοί, πιστεύουν με ειλικρίνεια και ταπεινότητα, κάνουν αγαθοεργίες χωρίς να το φωνάζουν και χωρίς να εμπλέκονται σε κάθε είδους βρομοδουλειές, από λαθρεμπόρια μέχρι δολοφονίες, όπως κάποια σκοτεινά πρόσωπα της Αγίας Έδρας στη Ρώμη;

Να ομολογήσω όμως σήμερα, τι μου την δίνει περισσότερο σ’ αυτή τη ζωή; Το ψέμα. ΤΟ ΨΕΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! Τον τσακώσανε τον παπά μέσα στην ενορία του, πάνω στη βρομοδουλειά, κι αυτός λέει «Κάνετε λάθος, δεν τρέχει τίποτα, δεν είναι εκείνο που νομίζετε»! Και, τελικά επειδή κάποια πράγματα δεν κρύβονται και ‘’το ψέμα έχει κοντά ποδάρια’’ όπως λέει ο λαός μας, δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά, θα βγει η αλήθεια στην επιφάνεια. Από εκεί που δεν το περιμένεις…

Μην ξεχνάτε ότι βγήκαν στη φόρα περιστατικά με παπάδες μας στο Σύδνεϋ που ήταν καψούρηδες και τραβολογιόντουσαν με παντρεμένες ενορίτισσές τους! Παντρεμένες με παιδιά! Ο ένας, μάλιστα, επιβραβεύτηκε από τον προϊστάμενό του, επίσης «καψούρη» (αυτός ο προϊστάμενος, βέβαια, ο Αρχιεπίσκοπός μας, προτιμά τα αντικείμενα της καψούρας του να έχουν …γένια)! Τον έκανε Επίσκοπο!!!!

 Αλλά, όπως ανέφερα και πιο πάνω: Άλλο η δύναμη της πίστης, και άλλο η δύναμη της σάρκας.

Και φτάσαμε στο πρόσφατο σκάνδαλο, που αποκαλύψαμε κατ‘ αποκλειστικότητα από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Κληρικός να ασελγεί και να προχωρεί -όπως κατηγορείται επίσημα- ακόμη και σε βιασμό πάνω σε δύο ανήλικα κοριτσάκια, για να ικανοποιήσει τα αρρωστημένα πάθη του. Τον τελευταίο λόγο βέβαια θα τον έχει η δικαιοσύνη, αλλά η ζημιά στον χώρο της Εκκλησίας έχει ήδη γίνει. Και πώς να μην γίνει δηλαδή, όταν μια από τις μεγαλύτερες Επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου έχει για αρχιεπίσκοπο έναν ανάξιο κληρικό. Τον Μακάριο Γρινιεζάκη. Έναν κληρικό, που τον έστειλε ο πατριάρχης Βαρθολομαίος να διοικήσει μια τεράστια ομογένεια και μόλις στους πρώτους μήνες μετά την άφιξή του μας έδειξε τα «προσόντα» του. 

Κυκλοφορούσε και φιλοξενούσε στα ιδιαίτερα διαμερίσματά του στην Αρχιεπισκοπή έναν νεαρό από την Ελλάδα, που τον παρουσίαζε σαν μελλοντικό κληρικό. Όταν τον βγάλανε στη σέντρα κι αποκαλύφθηκε δημόσια ποιος ήταν πραγματικά ο «ρόλος» του νεαρού στη ζωή του Μακάριου, ο Αρχιεπίσκοπός μας τον έστειλε άρον – άρον πίσω στην Ελλάδα, όπου και συναντιώνται σε τακτικά διαστήματα, αφού πιο πολύ χρόνο ο Μακάριος βρίσκεται εκτός Αυστραλίας, παρά εντός. Και όπως λέει και μια σωστή παροιμία: Όταν λείπει η γάτα, χορεύουν τα ποντίκια (σαν τους καψούρηδες ιερείς και Επισκόπους μας). Μόνο που ο Μακάριος δεν είναι καν γάτα, αλλά ένα γατάκι, που η μόνη πραγματική του σχέση με την Εκκλησία είναι το πώς θα καταφέρει να πλουτίσει. Άλλωστε, «λεφτά υπάρχουν!» και μάλιστα τα βρήκε και έτοιμα και πολλά από τις οικονομίες και τις θυσίες του προκατόχου του και της ελληνικής ομογένειας της Αυστραλίας.

Κι έχει πέσει με τα μούτρα ο Μακάριος να τα αλωνίζει για πάρτη του. Και για «πάρτη» του Βαρθολομαίου, του προστάτη κι ευεργέτη του. Γιατί, αν έλειπε ο Βαρθολομαίος, ο Μακάριος θα ψευτοζούσε ακόμα σε καμιά φτωχή Ενορία του Ηρακλείου Κρήτης. Πού να φανταστεί τα τωρινά μεγαλεία και τα λούσα στην Αυστραλία!

Πετά, βέβαια, μερικά ξερολούκουμα και στη συμμορία που τον στηρίζει, που τον γλύφει όλη μέρα, που παρακολουθεί και ρουφιανεύει συστηματικά κληρικούς και λαϊκούς ή  εκτελεί «συμβόλαια θανάτου» σε βάρος όσων πάνε κόντρα στο Μακάριο και τα βρόμικα σχέδιά του σε Αυστραλία και Ελλάδα.

Και «χέστ…» ο αδίστακτος Μακάριος αν οι κληρικοί του έχουν γίνει χίλια κομμάτια, αν οι περισσότεροι δεν ανταλλάζουν ούτε μια «Καλημέρα» μεταξύ τους γιατί δεν ξέρουν ποιος απ’ όλους είναι ο ρουφιάνος ανάμεσά τους και φυλάγονται, ενώ κάποιοι βλέποντας το «παράδειγμα» του Μακάριου κοιτάζουν με την σειρά τους να αρπάξουν όσα πιο πολλά μπορούνε μέσα απ’ τις εκκλησίες τους ή τα ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής. Κάνουν, για παράδειγμα, ειδικές συμφωνίες με γραφεία κηδειών, για να τους στέλνουν νεκρούς. Και φτάσαμε στο σημείο, να χρεώνουν σε μια κηδεία για τον παπά μόνο 1.500 δολάρια!

Βέβαια, ας μη τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι. Δεν είναι όλοι οι κληρικοί το ίδιο. Δεν είναι όλοι τους βουτηγμένοι μέσα στη βρομιά. Υπάρχουν και αρκετοί ιερείς που πιστεύουν όντως αυτό που κάνουν και νοιάζονται ειλικρινά και για την Πίστη και για το ποίμνιό τους. Αλλά αυτούς συνήθως τους τρώει το μαύρο σκοτάδι και το «σύστημα» που έχουν επιβάλει  οι επαγγελματίες κληρικοί, με επικεφαλής τον ίδιο το Μακάριο και τα μέλη της συμμορίας του, που μοιράζονται μεταξύ τους την εξουσία και το χρήμα ξεσκίζοντας και τα ταμεία της Εκκλησίας και, κυριολεκτικά, αθώες σάρκες και ψυχές του κόσμου που ακόμα εμπιστεύεται το ράσο.

Άλκης Μωρέλας

==================================================================

22 – 09 – 2021

Ξεπουλάει την Ελλάδα

Ο “έμμισθος Τούρκος πράκτορας” ο Αμερικής Ελπιδοφόρος

Χαμός γίνεται στην Ομογένεια της Αμερικής από χθες, όπου ο εκεί τουρκόφιλος Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος παρέστη με δόξα και τιμή στα εγκαίνια του “Τουρκικού Σπιτιού” από τον Τούρκο δικτάτορα Ερντογάν στη Νέα Υόρκη! Μάλιστα, παρέστη παρά τις προειδοποιήσεις των ηγεσιών της Ελλάδας και της Κύπρου να μην το κάνει! Αλλά ο Ελπιδοφόρος, χαρακτηρισμένος εδώ και χρόνια σαν “έμμισθος Τούρκος πράκτορας” από Οργάνωση Βετεράνων Αξιωματικών των Υπηρεσιών Ασφαλείας των ΗΠΑ, όχι μόνο πήγε στα εγκαίνια, αλλά διέπραξε κι άλλο μεγαλύτερο ατόπημα, αφού βίντεο τον δείχνει να σκύβει και να φιλάει το χέρι του Ερντογάν! Τέτοια ξεφτίλα! Ύστερα από αυτά, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικης, αλλά ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, “παρά τη δυσφορία του” λέει, θα τον συναντήσει κανονικά! Άλλος κι αυτός! Η Ομογένεια στις ΗΠΑ, πάντως, και ιδίως οι κυπριακής καταγωγής Ελληνο-Αμερικανοι είναι εξοργισμένοι με τον ξεπουλημένο στους Τούρκους Αρχιεπίσκοπο, που τρέχει κάθε φορά να συναντήσει στο ξενοδοχείο τους σαν σκυλάκι όποιους Τούρκους πρωθυπουργούς και υπουργούς επισκέπτονται τις ΗΠΑ. Από τη μια ο Ελπιδοφόρος στις ΗΠΑ κι από την άλλη ο Μακάριος στην Αυστραλία, καταλαβαίνετε τι “πετυχημένες” επιλογές έκανε ο Βαρθολομαίος πριν από δυόμιση χρόνια για να καθοδηγήσουν τις δύο πιο μεγάλες Επαρχίες του Πατριαρχείου του! Νεκροθάφτες και οι δύο της Εκκλησίας και του Ελληνισμού!

Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί ελληνορθόδοξες κοινότητες στο εξωτερικό να βρίσκονται υπό την εποπτεία του πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, από την στιγμή που το πατριαρχείο αυτό είναι ουσιαστικά όμηρος του εκάστοτε τουρκικού καθεστώτος και είναι αναγκασμένο να παίζει διπλωματικά παιχνίδια για να επιβιώσει είτε το θέλει (γλυκό πράγμα η εξουσία) είτε όχι. Και μην αναφέρει κανείς θεολογικούς λόγους και κανόνες, αυτοί μεταβάλλονται κατά την πορεία της ιστορίας, όποιος έχει διαβάσει λίγη εκκλησιαστική ιστορία το γνωρίζει αυτό.

Κακόμοιρε Έλληνα. Τι έχεις να δεις και να ζήσεις ακόμη. Ο εν λόγω Ιερωμένος προαλοίφεται για οικουμενικός Πατριάρχης και θέλει την εύνοια του Ερντογάν για να δώσει την έγκρισή του όταν έλθει η ώρα. Επίσης ας σημειωθεί ότι για τον ίδιο λόγο κράτησε αποστάσεις από την απόφαση Μπάιντεν για την γενοκτονία των Αρμενίων.

Παραθέτουμε αποσπάσματα από την ιστοσελίδα «Καλάμι» της Αμερικής

Αρχιεπ. Ελπιδοφόρος, δηλ. ΠΡΩΗΝ Αμερικής
Από τον Ioύλιο 2019 το ”Κ” επέμενε: ”Ο Ελπιδοφόρος είναι ο άνθρωπος της Τουρκίας στις ΗΠΑ”. Τώρα το ”πιστοποίησαν” ‘Έλληνες πολιτικοί, ”παράγοντες” της Ομογένειας και ΜΜΕ, αλλά ίσαμε πρόσφατα ”δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν γνώριζαν”.
Η παρουσία του Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του ”Σπιτιού της Τουρκίας”, των 36 ορόφων απέναντι από τα Ηνωμένα ‘Εθνη στην Νέα Υόρκη 20 Σεπ. ’21, ήταν αναμενόμενη. Τα εγκαίνια έγιναν από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν, παρουσία και του ”πρόεδρου”, ηγέτη των Τουρκοκύπριων, Τατάρ. Στην τελετή, όπως φαίνεται σε βίντεο, ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ασπάζεται την ”δεξιά χείρα” του πρόεδρου Ερντογάν.


Ο Ελπιδοφόρος, έχει καταγγελθεί γραπτά και δημόσια από ΜΜΕ των Βετεράνων ΗΠΑ, ως ”πράκτορας της Τουρκίας”. Σήμερα ηγείται της ”Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής”, που είναι θυγατρική εμπορική επιχείρηση του τουρκο-ορθόδοξου Πατριαρχείου Κων/πολης, με αρχηγό τον φιλοχρήματο, διεφθαρμένο Βαρθολομαίο.
Ο Ελπιδοφόρος στην συνείδηση των Ελλήνων Ομογενών, είναι ήδη πρώην. Διαπλεκόμενος, αποτυχημένος, ο άνθρωπος της Τουρκίας στις ΗΠΑ. ‘Ενας τέτοιος νεο-γενίτσαρος, μπορεί να είναι αποδεκτός και να στηρίζεται από την κυβέρνηση… ”άριστων δουλοπρεπών” του Κούλη Μητσοτάκη, αλλά δεν είναι αποδεκτός από την Ομογένεια.

π. Καρλούτσος και οικογένεια, έξω από Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ

Έγκυρες πληροφορίες του ”Κ” αναφέρουν ότι 16 Σεπ. ’21, έγινε ”ξεκαθάρισμα λογαριασμών” στην Νέα Υόρκη, με τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο να απαιτεί την απομάκρυνση του φΑΚ (φάδερ ‘Αλεξ Καρλούτσου) και μελών της οικογένειάς του (ακριβοπληρώνονταν ως αργόσχολοι) από την Αρχιεπισκοπή. Η βασική αιτία, οικονομικοί λόγοι και σκάνδαλα (με πιθανές ποινικές διώξεις), με δεδομένο ότι ο φΑΚ ενεργούσε ως άτυπος αρχιεπίσκοπος από 1995, έχοντας την κάλυψη του φιλοχρήματου, διαιρετικού Βαρθολομαίου… ‘Ενας ακόμα λόγος, η επίσκεψη Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ (τέλη Οκτωβρίου ’21), γιά την οποία ο φΑΚ ήθελε να έχει τον ”πρώτο λόγο”… (Περισσότερα σύντομα)

Επιτέλους… ομαλότητα στην απατεωνίστικη ελληνική Ομοσπονδία Αστόριας Νέας Υόρκης

Μετά από χρόνια αποκαταστάθηκε η… ομαλότητα στο ”ελληνικό γκέττο” Αστόριας. Αστυνομία, αλλαγή κλειδαριάς, διαπληκτισμοί, απειλές γιά αγωγές-δικαστήρια κ.ά. Οι πρώην πρόεδροι υποτίθεται θα έδιναν λύσεις στα προβλήματα, αλλά ως κομπλεξικοί (της αυτοπροβολής, μονιμότητας) και άχρηστοι, τα έκαναν πολύ χειρότερα. Πολλά δάχτυλα βουτούν στο μέλι (χρήμα γιά παρέλαση) γιά χρόνια. Επειδή η Οργάνωση λειτουργεί ως παραμάγαζο Αρχιεπισκοπής και ”Νέας Δημοκρατίας”, οφείλουν Ελπιδοφόρος και Κούλης Μητσοτάκης, να παρέμβουν. Μια ακόμα ομογενειακή Οργάνωση, διαλύθηκε, εξαιτίας άφρονων κομπλεξικών μόνιμων προεδροπαραγόντων της αρπαχτής και αυτοπροβολής.

——————————————————————————————-

15 – 09 – 2021

ΑΡΧΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ «ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ» ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΡΙΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ

80 άτομα «έσπασαν»

το lockdown με πάρτι

στην Αρχιεπισκοπή!

ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΣΤΟ ΣΥΔΝΕΫ

Την ώρα που εκατομμύρια Αυστραλοί, ιδίως στη Μελβούρνη και στο Σύδνεϋ, λόγω lockdown για την επιδημία Covid είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας και βάσει αυστηρών νόμων δεν επιτρέπεται ούτε να πάμε ούτε να δεχτούμε επισκέψεις ακόμα κι από τους γονείς ή τα παιδιά μας, την ώρα που οι εκκλησίες μας και οι χώροι λατρείας όλων των θρησκειών είναι εδώ και μήνες κλειστοί για τους πιστούς (κι αναγκαστικά παρακολουθούμε τις Λειτουργίες από το ίντερνετ), για την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας φαίνεται ότι ισχύουν άλλοι νόμοι!

Το Greek Flash News αποκαλύπτει σήμερα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ότι στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στο Redfern του Σύδνεϋ, έγινε πριν από μερικές μέρες μεγάλο πάρτι για να γιορταστεί η εκλογή τριών νέων Επισκόπων! Με συμμετοχή και των τριών αυτών κληρικών (των αρχιμανδριτών Πρόχορου Αναστασιάδη, Χριστόδουλου Οικονόμου και Κυριακού Σταυρονικητιανού – Μιχαήλ), αλλά και δεκάδων άλλων ατόμων: κληρικών από το Σύδνεϋ («εκλεκτών» και γλυφτών της συμμορίας του Μακάριου), φοιτητών και διδασκόντων της Θεολογικής Σχολής της Αρχιεπισκοπής, στελεχών κι εργαζομένων στην Αρχιεπισκοπή και σε οργανισμούς της, καθώς και άλλων «κολλητών» του καθεστώτος.

Συνολικά, σύμφωνα με σοβαρότατες «πηγές» που μας ενημέρωσαν για όσα έγιναν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Θεολογικής Σχολής στις 2 ή στις 3 Σεπτεμβρίου (2021), συγκεντρώθηκαν εκεί γύρω στα 80 άτομα (ίσως και παραπάνω!) μέσα στο lockdown για να φάνε και να πιούν στην «υγειά» των τριών νέων παράσιτων που φόρτωσαν πρόσφατα στην καμπούρα της ομογένειάς μας ο Μακάριος, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κι η Σύνοδος του Φαναρίου.

Μέσα σε ατμόσφαιρα γενικής ευθυμίας και με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο ακόμα μακριά, να συνεχίζει για τέταρτο μήνα τις διακοπές του σε Ελλάδα και Κωνσταντινούπολη, τα κοράκια της Αρχιεπισκοπής έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τις απαγορεύσεις λόγω κορονοϊού κι έκαναν κανονικό γλέντι –με χρέωση στα ταμεία της Αρχιεπισκοπής (των εισφορών των πιστών), φυσικά. Δηλαδή, όλα πληρώθηκαν από όσα δολάρια έχουν απομείνει στα ταμεία ύστερα από δυο χρόνια λεηλασίας των χρημάτων που βρήκε ο άπληστος κι ασυνείδητος Μακάριος από τον προκάτοχό του Στυλιανό και τα έχει κατασπαταλήσει, κυρίως για προσωπικά του έξοδα και για πληρωμές όλης της συμμορίας του σε Αυστραλία και Ελλάδα (που την έχει οργανώσει για να τον προβάλουν και να εξυπηρετούν τα διαβολικά σχέδιά του στις δυο χώρες).

Το «πάρτι των Επισκόπων», που “έσπασε” το αυστηρό lockdown ενώ τα κρούσματα της επιδημίας χτυπούσαν κόκκινο στο Σύδνεϋ τις μέρες εκείνες, είχε και πλούσιο δείπνο – μπουφέ, που ετοίμασε (όπως μας ενημέρωσαν) ο «εκλεκτός σεφ» του Μακάριου Άρης Χατζηγεωργίου. Ένας άνθρωπος βίος και πολιτεία, που ακόμα τον ψάχνουν στη Θεσσαλονίκη για να πληρώσει χρέη και «δανεικά αγύριστα» εδώ και χρόνια, ενώ ανάλογη δράση έχει και στο Σύδνεϋ όπου έχει καταφύγει την τελευταία τετραετία με «φοιτητική βίζα» μαζί με τον (επίσης Θεσσαλονικιό) εραστή και συνεργάτη του, βάζοντας «στο χέρι» πολλούς και διάφορους. Αλλά αυτά τα «ελαττώματα» δεν εμπόδισαν τον «τίμιο» Αρχιεπίσκοπό μας να εντάξει και αυτό το «λουλούδι» στον στενό του κύκλο.

Οι συγκεντρωμένοι, όλοι ρουφιάνοι ή χειροκροτητές του Μακάριου και της συμμορίας του, γιόρτασαν με την ψυχή τους το «θρίαμβο» των τριών πρωτοπαλίκαρων που είδαν να ξεπληρώνεται η αφοσίωσή τους στο λαμόγιο – Αρχιεπίσκοπο με επισκοπικό εγκόλπιο. (Για τους τρεις αυτούς «εκλεκτούς», και τον τέταρτο νέο Επίσκοπο Ευμένιο Βασιλόπουλο από τη Μελβούρνη, το Greek Flash News έχει ενημερώσει τους αναγνώστες του εδώ και καιρό).

Επίσκοποι επιπέδου νηπιαγωγείου!

Αλλά πιο πολύ απ’ όλους, όπως είναι φυσικό, το γιόρτασαν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι που από τη χαρά τους έκαναν σα μικρά παιδιά. Κι όταν λέμε «μικρά παιδιά» εννοούμε παιδιά του νηπιαγωγείου, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε!

Οι τρεις νέοι «ψηφισμένοι» Επίσκοποι (π. Χριστόδουλος Οικονόμου, π. Πρόχορος Αναστασιάδης και π. Κυριακός Σταυρονικητιανός – Μιχαήλ) ξεπέρασαν κάθε γελοιότητα όταν φωτογραφίζονταν φορώντας έναν (τον ίδιο) σταυρό με τη σειρά! Έκαναν, δηλαδή, το σταυρό πάσα ο ένας στον άλλον! Πρώτα τον φορούσε ο ένας και φωτογραφιζόταν με τους άλλους δύο δεξιά κι αριστερά του, ύστερα τον ίδιο σταυρό τον φορούσε ο δεύτερος και έμπαινε αυτός στο κέντρο της φωτογραφίας και τέλος έπαιρνε σειρά κι ο τρίτος και φωτογραφιζόταν κι εκείνος με τον ίδιο ακριβώς σταυρό και τους άλλους δύο δεξιά κι αριστερά του!

Όπως θα έκαναν, δηλαδή, παιδάκια του νηπιαγωγείου, που βρήκαν ένα παιχνίδι (τον σταυρό, στην περίπτωση αυτή) και το παίζουν με τη σειρά, ένα ένα…

Τόση σοβαρότητα κι αυτοσεβασμό έχουν οι τύποι που διάλεξε ο Μακάριος για να καθοδηγούν ως νέοι Επίσκοποι το ποίμνιο της Αυστραλίας και να εμπνέουν με τη στάση τους τη νεολαία μας! (Θα μου πείτε, βέβαια, αν αυτοί ήταν σοβαροί θα δέχονταν να παριστάνουν τους υπηρέτες του θρησκευτικού απατεώνα Μακάριου;  Αφού υπακούν τυφλά στο λαμόγιο «αφεντικό» τους που τους προώθησε για Επισκόπους, τα ίδια μυαλά μ’ εκείνον κουβαλούν κι αυτοί!)

Όπως μάθαμε, για το παράνομο «κορονοπάρτι» έχει ήδη ενημερωθεί η Αστυνομία του Σύδνεϋ και ψάχνει να βρει τους οργανωτές του και όσους συμμετείχαν για να επιβάλει την τιμωρία και τα πρόστιμα που προβλέπουν οι νόμοι για την πανδημία και τα lockdown, αφού κανείς απ’ όσους συμμετείχαν στο πάρτι-σκάνδαλο δεν τήρησε τα μέτρα που ισχύουν αυτή την εποχή στο Σύδνεϋ και τη Νέα Νότια Ουαλία.

Οργή για την υποκρισία

Και, βέβαια, εκτός από την επίσημη τιμωρία τους από την Αστυνομία και τις υγειονομικές αρχές, οι «παρτάκηδες» έχουν ν’ αντιμετωπίσουν και την οργή και κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας για την απαράδεκτη και παράνομη συμπεριφορά τους, που έβαλε σε κίνδυνο την ευρύτερη περιοχή του Σύδνεϋ για μεγαλύτερη διάδοση της επιδημίας (μια που πολλοί ήρθαν από διάφορες περιοχές της πόλης για να πάρουν μέρος στο πάρτι).

Θυμάστε τι σάλος ξεσηκώθηκε στη Μελβούρνη πριν από μερικές εβδομάδες για τον αρραβώνα που οργάνωσε οικογένεια Εβραίων στο σπίτι της, με δεκάδες καλεσμένους;

Και το χειρότερο, η υποκρισία των ρουφιάνων της Αρχιεπισκοπής ξεπερνά κάθε προηγούμενο, αφού λίγες μέρες πριν από το μεγάλο πάρτι ο Επίσκοπος Μελόης Αιμιλιανός έκανε έφοδο Κυριακή πρωί στο ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Newtown Σύδνεϋ για να «πιάσει στα πράσα» τον (ασυμβίβαστο με το καθεστώς Μακάριου) δημοφιλή στην Ομογένεια αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Ζορμπαλά, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την είσοδο 6-7 πιστών στην κυριακάτικη λειτουργία κι ότι «εκθέτει την Αρχιεπισκοπή και διακινδυνεύει την τιμωρία της από το κράτος». Μάλιστα, ο κακορίζικος Αιμιλιανός είχε το θράσος να απειλήσει τον «Άγιο του Σύδνεϋ» (όπως χαρακτηρίζουν τον π. Νεκτάριο οι ομογενείς πιστοί), με «μέτρα» που θα έπαιρνε η Αρχιεπισκοπή εναντίον του για παραβίαση του lockdown! Μόνο που τα «μέτρα» έμειναν στην κεφάλα του Αιμιλιανού και του «μεγάλου αφεντικού», που φαίνεται ότι έδωσε με τηλεκοντρόλ από την Κωνσταντινούπολη την εντολή ή την έγκριση για την «έφοδο», αφού είναι γνωστό πως «έχει στο στομάχι» τον π. Νεκτάριο επειδή του τα είπε έξω από τα δόντια για το πανάκριβο διαμέρισμα που έβαλε την Αρχιεπισκοπή να του αγοράσει!  Μέχρι το απόγευμα της ίδιας μέρας είχε ξεσηκωθεί η ομογένεια στο Σύδνεϋ για να υπερασπιστεί τον αγαπητό και άξιο ιερέα, οπότε αναγκάστηκαν οι κουτοπόνηροι ρουφιάνοι του Redfern να κάνουν πίσω και να αφήσουν ήσυχο τον π. Νεκτάριο (προς το παρόν τουλάχιστον).  Τώρα, που συγκεντρώθηκαν παράνομα τόσες ντουζίνες αργόσχολοι για να γιορτάσουν στους ίδιους τους χώρους της Αρχιεπισκοπής, (ούτε καν για να κάνουν Λειτουργία και να προσκυνήσουν το Θεό, αλλά για προκλητικό πάρτι!), τι «μέτρα» πρέπει να πάρουν εις βάρος τους ο υποκριτής Μακάριος και η Αρχιεπισκοπή μας; Εδώ δεν μπαίνει σε κίνδυνο και δεν εκτίθεται απέναντι στις κρατικές αρχές η Αρχιεπισκοπή άραγε; Στους «κολλητούς» και στους ρουφιάνους όλα επιτρέπονται, σε βάρος όλης της κοινωνίας που υποφέρει;

(Στις φωτογραφίες καμαρώστε το «τρίο Στούτζες», που φορούν εναλλάξ τον ίδιο σταυρό για να ποζάρουν για φωτογράφιση μέσα στην αίθουσα της Θεολογικής Σχολής, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Αρχιεπισκοπής στο Σύδνεϋ).

==================================================================

13 – 09 – 2021

ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ;

Ο Μακάριος παριστάνει

το γιατρό και τον

Καθηγητή Ιατρικής!

ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΤΟΥ

Εμείς στην Αυστραλία ξέρουμε εδώ και δύο χρόνια πόσο «νούμερο» και κομπλεξικός είναι ο Αρχιεπίσκοπος που μας έστειλε ο Βαρθολομαίος σαν διάδοχο του Στυλιανού.

Τώρα τον μαθαίνουν και στην Ελλάδα και στον κόσμο όλο –κι αρχίζουν να μας λυπούνται για το «τεφαρίκι» που μας έτυχε.

Δεν είναι μόνο εγωπαθής, εμμονικός κι εκδικητικός ναρκισσιστής ο Μακάριος, δεν είναι απλώς ένας παθολογικός ψεύτης κι ανασφαλής που βλέπει παντού εχθρούς και συνωμοσίες εναντίον του, δεν είναι μόνο αχόρταγος για λεφτά, πολυτέλειες και «λούσα» (λες και είναι καμιά κοκότα), αλλά αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι είναι αδίστακτος όταν πρόκειται να εμφανίσει το μπόι του πιο μεγάλο απ’ ό,τι πραγματικά είναι. Έφτασε στο σημείο να συμπεριφέρεται σαν κοινός απατεώνας!

Δεν διστάζει να λέει τα πιο μεγάλα ψέματα για να εξυψώσει τον εαυτό του και να παριστάνει κάτι που δεν είναι στην πραγματικότητα. Νομίζοντας ότι κανείς δεν θα καταλάβει πως ψεύδεται και θα καταπιούμε αμάσητες τις απατεωνιές του. Τελικά, ντρέπεται που είναι «μόνο» Αρχιεπίσκοπος και Θεολόγος;

Εδώ και χρόνια παριστάνει το …γιατρό και τον Καθηγητή της Ιατρικής, χωρίς φυσικά να είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο, και δεν βρέθηκε κανείς να τον πάρει με τις πέτρες και να του πει: 

«Τι λες, ρε απατεώνα ρασοφόρε; Ποιον νομίζεις πως κοροϊδεύεις, αφού δεν έχεις πατήσει σε Ιατρική Σχολή στη ζωή σου; Σου φαίνεται λίγο που έγινες επίσκοπος κι αρχιεπίσκοπος, που σπούδασες θεολογία, και παριστάνεις τώρα τον επιστήμονα της Ιατρικής;». Δεν τα βλέπουν αυτά ο προστάτης του ο Πατριάρχης, οι άλλοι «συνάδελφοί» του Αρχιεπίσκοποι και Μητροπολίτες που κάθονται δίπλα του ή συλλειτουργούν, να το  στείλουν από εκεί που ήρθε το λαμόγιο;

Αν, φίλες και φίλοι του Greek Flash News, εσείς κι εγώ κάνατε όσα έχει κάνει ο απατεώνας Μακάριος, θα μας είχαν στείλει στη φυλακή! Ναι, στη φυλακή, γιατί αυτά που κάνει παραποιώντας τον τίτλο της διδακτορικής διατριβής του (στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης), ένα δημόσιο έγγραφο δηλαδή, και υποστηρίζοντας δημόσια ότι δήθεν «ήταν Καθηγητής Ιατρικής» κι ότι έχει «ιατρικό υπόβαθρο», γι’ αυτό και για να πάρει κάποια απόφαση για ένα θέμα «πρέπει πρώτα να δει τα συμπτώματα του ασθενή, να τον ψηλαφίσει και να κάνει κλινική εξέταση» είναι ποινικά αδικήματα! Που τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης. Τον ίδιον πότε θα τον βάλουν «μέσα» δεν ξέρουμε ακόμα… Και γιατί να τον πρωτοβάλουν «μέσα», εδώ που τα λέμε!..

Ο κατάλογος των εγκλημάτων του μεγαλώνει μέρα με τη μέρα:

·         κατασπατάληση και κατάχρηση των χρημάτων της Αρχιεπισκοπής και των επιδοτήσεων του αυστραλιανού κράτους από τον ίδιο και τη συμμορία του,

·          παράνομη παρακράτηση χρημάτων από εράνους που δίνει για διάφορους σκοπούς ο παραπλανημένος κοσμάκης και τα κρατούν για μήνες ολόκληρους στα ταμεία της Αρχιεπισκοπής ή δεν τα στέλνουν καθόλου στον προορισμό τους (όπως η Ιεραποστολή στην Αφρική π.χ.),

·         κουκούλωμα σκανδάλων και καταχρήσεων στην Αρχιεπισκοπή, σε Ενορίες της και σε Οργανισμούς της,

·         απειλές και εκβιασμοί κληρικών και λαϊκών από τον ίδιο και τη συμμορία του

·         και τώρα –όπως αποκαλύπτει ιστοσελίδα στην Ελλάδα με την πέννα της Ελληνο-Αυστραλής δημοσιογράφου Βάσως Μώραλη- «νόθευση δημοσίου εγγράφου» (παραποιώντας τον τίτλο της διατριβής του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης) αλλά και «αντιποίηση επαγγέλματος» (αφού παριστάνει τον Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής και τον γιατρό χωρίς να είναι τίποτα από τα δύο)!  Και τα δύο αυτά είναι σοβαρές παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα!

Πιο απατεώνας, πιο λαμόγιο από το Μακάριο, πεθαίνεις!

Διαβάστε το προχτεσινό ρεπορτάζ της Β. Μώραλη στη γνωστή ιστοσελίδα της Ελλάδας «Κοσμοδρόμιο» ( kosmodromio.gr ), που «ξεβρακώνει» το Μακάριο για άλλη μια φορά, για να μάθετε και να καταλάβετε ΠΟΙΟΣ είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας που παριστάνει τον «άγιο», τον καθηγητή της Ιατρικής και το …γιατρό!  Να τον χαίρονται οι αμέτρητοι επίσκοποί του, οι παπάδες του, οι φοιτητές κι οι καθηγητές της Θεολογικής Σχολής της Αρχιεπισκοπής μας, οι διάφοροι λαϊκοί γλύφτες του (ο νεκροθάφτης – εκδότης του Σύδνεϋ κ.α.), τα ξεπουλημένα ομογενειακά μας ΜΜΕ και φυσικά ο πολυχρονεμένος μας Πατριάρχης στο Φανάρι!

( kosmodromio.gr )

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος: Μια διδακτορική διατριβή με πολλούς τίτλους

… και άλλες «περίεργες» μεταμορφώσεις ιατρικού χαρακτήρα

Ανέβηκε: 11/09/2021

Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2021

Βάσω Ε. Μώραλη

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος Γρινιεζάκης έρχεται συχνά πυκνά στην επικαιρότητα -κι όχι πάντα για τους «σωστούς» λόγους- ως Ιεράρχης κι επικεφαλής της δεύτερης σημαντικότερης Επαρχίας του Οικουμενικού Θρόνου.

Σήμερα το «Κ» δημοσιοποιεί ένα ζήτημα που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και προβληματισμό για συγκεκριμένες ενέργειες του εν λόγω Ιεράρχη και τη σκοπιμότητά τους.

Πρόκειται για την επανειλημμένη αλλοίωση του τίτλου της διδακτορικής διατριβής του κ. Μακαρίου, που αλλιώς είναι κατοχυρωμένη στις δέλτους του Πανεπιστημίου Κρήτης (από την Ιατρική Σχολή του οποίου και εγκρίθηκε –φωτογραφία) καθώς και στο Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών (Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης), κι αλλιώς εμφανίζεται μεθοδικά και σε διαφορετικές εκδοχές ήδη νωρίτερα από τον Απρίλιο του 2015 (πριν από την πρώτη ανάρρηση του τότε Αρχιμανδρίτη -και νυν Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας- σε επισκοπικό θρόνο, δηλαδή). 

This image has an empty alt attribute; its file name is ce95ce98ce9dce99ce9ace9f-ce91cea1cea7ce95ce99ce9f-ce94ce99ce94ce91ce9acea4ce9fcea1ce99ce9acea9ce9d-ce94ce99ce91cea4cea1ce99ce92cea9ce9d-ce94ce99ce91cea4cea1ce99ce92ce97-ce9cce91ce9ace91c-1.jpg

Συγκεκριμένα, θέτουμε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων για ένα θέμα που είχε αρχικώς θιγεί (χωρίς άλλη συνέχεια) από την ομογενειακή ιστοσελίδα των ΗΠΑ «Καλάμι» (www.kalami.us) τον περασμένο Δεκέμβριο (2020), αλλά η δημοσίευση εκείνη προφανέστατα δεν είχε τον παραμικρό αντίκτυπο στη συμπεριφορά του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας.

Κατά τους περασμένους μήνες ήλθαμε σε μακρά επικοινωνία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης (Πρυτανεία και Ιατρική Σχολή) προκειμένου να διαλευκάνουμε τι συμβαίνει με το ζήτημα της αλλοίωσης του τίτλου της διατριβής ενός διδάκτορά τους, αλλά και με τους δημόσιους ισχυρισμούς του (στα επίσημα βιογραφικά του κ. Μακαρίου που είναι αναρτημένα σε Οργανισμούς στους οποίους ο ίδιος προϊσταται και ελέγχει –και όχι μόνον) ότι έχει διατελέσει Επισκέπτης Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του εν λόγω Πανεπιστημίου.

Ύστερα από αξιοσημείωτη καθυστέρηση πολλών εβδομάδων και μετά από επιμονή μας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης (που είναι πασίγνωστο για τις στενές σχέσεις του με την Εκκλησία της Κρήτης και το Οικουμενικό Πατριαρχείο) «αναγκάστηκε» να μας ενημερώσει διά του Πρυτάνεώς του κ. Γεωργίου Κοντάκη εν μέρει μόνο επί των καιρίων ερωτημάτων που είχαμε θέσει.  Θα αναφερθούμε εκτενέστερα παρακάτω σ’ αυτό, αφού σταθούμε πρώτα στο ιστορικό της υπόθεσης:

Ο κ. Μακάριος Γρινιεζάκης, όντας ακόμα κληρικός (αρχιμανδρίτης) της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, και -όπως αναγράφεται στα επίσημα βιογραφικά του- ύστερα από έναν κύκλο σπουδών του στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και την πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών από το 1999-2000 έως το 2002 στα αμερικανικά Πανεπιστήμια Βοστώνης/Ινστιτούτο Θεολογίας (Μάστερ στην Ιερή Θεολογία/ Master of Sacred Theology) και Χάρβαρντ (Μάστερ στην Ιστορία των Επιστημών/Master of Arts) και (εξ αποστάσεως) στο Πανεπιστήμιο Monash της Μελβούρνης (Μάστερ στη Βιοηθική/Master of Bioethics), υπέβαλε προς έγκριση στην Ιατρική Σχολή Κρήτης τη διδακτορική του διατριβή υπό τον τίτλο: «Η κλωνοποίηση υπό το πρίσμα της Ορθοδόξου Βιοηθικής». Υπεύθυνος (επιβλέπων του υποψηφίου διδάκτορα) ήταν ο Αναπλ. Καθηγητής Εμμ. Μιχαλοδημητράκης, σε μία επταμελή Επιτροπή Καθηγητών των Πανεπιστημίων Κρήτης και Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλειο). Σύμφωνα και πάλι με τα επίσημα βιογραφικά του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, η διδακτορική του διατριβή «εγκρίθηκε με άριστα» και τυπώθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 2003 υπό τον προαναφερθέντα τίτλο.

Η διδακτορική διατριβή με τους πολλούς τίτλους

Τα «περίεργα» σχετικά με τη διατριβή του διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, όμως, αρχίζουν πριν από το 2015, όταν στην ιστοσελίδα της Ανώτατης Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης εφιλοξενείτο το βιογραφικό του τότε Λέκτορα της Ακαδημίας «Αρχιμανδρίτη Μακαρίου Γρινιεζάκη» (μόνο στην Αγγλική γλώσσα!). 

Σημειώνεται ότι από τον Απρίλιο του 2019 ο κ. Μακάριος έχει προαχθεί «από εξέλιξη» σε θέση Επίκουρου Καθηγητή στην εν λόγω Ακαδημία  (Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως/Φ.Ε.Κ. 505/Τεύχος Τρίτο, 8/4/2019), αλλά τελεί έκτοτε σε «τριετή εκπαιδευτική άδεια» (μετά και την εκλογή του ως Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, στις 9/5/2019).

Σύμφωνα με το βιογραφικό του στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας, όπως εφιλοξενείτο στις 28.12.2020 τουλάχιστον (φωτογραφία), ο τίτλος της διδακτορικής διατριβής του κ. Μακαρίου Γρινιεζάκη ήταν: “Cloning: Social, Ethical and Theological Components” (δηλαδή: «Κλωνοποίηση: Κοινωνικές, Ηθικές και Θεολογικές Συνιστώσες»). Σημαντικά διαφοροποιημένος από τον αυθεντικό τίτλο της διατριβής, δηλαδή.

Κατά την πρώτη εκλογή του νυν Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας σε επισκοπικό θρόνο, ως Επισκόπου Χριστουπόλεως (Κωνσταντινούπολη, 27.4.2015), στο επίσημο βιογραφικό του, που συνόδευε τις σχετικές πανηγυρικές ανακοινώσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας Κρήτης («Βιογραφικό Σημείωμα Θεοφιλ. Εψηφισμένου Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Μακαρίου») αναγράφεται σχετικά με τη διδακτορική διατριβή του:

«Ἡ διδακτορική του διατριβή ἐγκρίθηκε μέ βαθμό «ἄριστα» ἀπό τήν Ἰατρική Σχολή τοῦ Πανεπιστημίου Κρήτης καί ἐκδόθηκε μέ τόν τίτλο «Κλωνοποίηση: Ἠθικοκοινωνικές καί Θεολογικές Συνιστῶσες». Ιστοσελίδα «Ρομφαία»/www.romfea.gr, 27.4.2015. (σ.σ. «Απόδοση» του αρχικού τίτλου της διατριβής ανάλογη με την «τροποποίηση» στο βιογραφικό του στην Ανώτατη Πατριαρχική Εκκλησιαστική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης).

Οι επόμενες σημαντικές αλλοιώσεις του αρχικού τίτλου της διατριβής του κ. Μακαρίου Γρινιεζάκη παρατηρούνται με την εκλογή του ως διαδόχου του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού, στις 9 Μαϊου 2019.

Συγκεκριμένα, στην επίσημη μηνιαία εφημερίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας «Το Βήμα της Εκκλησίας» (έκδοση Μαϊου 2019), (φωτογραφία), αναγράφεται στο πανηγυρικό κείμενο για τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας:

«Τω 2002 υπέβαλε διδακτορικήν διατριβήν εις την Ιατρικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Κρήτης υπό τον τίτλον: «Κλωνοποίηση: Θεραπευτικαί και αναπαραγωγικαί προοπτικαί και ενδεχόμεναι συνέπειες αυτής» και ανηγορεύθη Διδάκτωρ της Ιατρικής με τον βαθμόν «Άριστα».

Από του έτους 2003 διδάσκει εις την Πατριαρχικήν Ακαδημίαν Ηρακλείου Κρήτης, διετέλεσε δε Επισκέπτης Καθηγητής διαφόρων Πανεπιστημίων, μεταξύ των οποίων η Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης και αι Ιατρικαί Σχολαί των Πανεπιστημίων Κρήτης, Θεσσαλίας και Αθηνών.»

This image has an empty alt attribute; its file name is b-1.jpg

Ανάλογες είναι οι αλλοιώσεις του τίτλου της διατριβής του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας και στις επίσημες ιστοσελίδες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, που φιλοξενούν τα βιογραφικά του προκαθημένου της –όπως αυτά εμφανίζονταν, στην Αγγλική και Ελληνική γλώσσα, στις 4 και 5 Ιουνίου φέτος (2021) – φωτογραφίες:

Στα Αγγλικά ο τίτλος της διατριβής του κ. Μακαρίου εμφανίζεται ως “Cloning: Social, Ethical and Theological Components”, ενώ στα Ελληνικά επανεμφανίζεται η εκδοχή: «Κλωνοποίηση: Θεραπευτικαί και αναπαραγωγικαί προοπτικαί και ενδεχόμεναι συνέπειες αυτής».

Καθώς όμως ο κ. Μακάριος Γρινιεζάκης, μετά την ενθρόνισή του ως Αρχιεπισκόπου  Αυστραλίας, κατέχει και τον τίτλο του Κοσμήτορος στη Θεολογική Σχολή του «Αποστόλου Ανδρέου» της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας (όπου σπουδάζουν ομογενείς μας για να γίνουν κληρικοί ή θεολόγοι), στην ιστοσελίδα της εν λόγω Σχολής φιλοξενείται το επίσημο βιογραφικό του που παρουσιάζει και πάλι τον τίτλο της διατριβής του στην «πάγια» αγγλική εκδοχή του (ως “Cloning: Social, Ethical and Theological Components”, παρ’ ότι η ακριβής μετάφραση του αυθεντικού τίτλου από τα Ελληνικά στα Αγγλικά είναι: “Cloning  through the prism of Orthodox Bioethics”).

This image has an empty alt attribute; its file name is ce91cea1cea7ce99ce95cea0ce99cea3ce9ace9fcea0ce9fcea3-ce9cce91ce9ace91cea1ce99ce9fcea3-ce92ce99ce9fce93cea1ce91cea6ce99ce9ace9f-ce91ce93ce93ce9b-ce99cea3cea4ce9fcea3ce95ce9bce99ce94ce91-c.jpg

«Επισκέπτης Καθηγητής» απλώς με διαλέξεις; 

Επιπλέον, εξετάζοντας τον ισχυρισμό του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας (όπως εμφανίζεται σε σειρά επισήμων βιογραφικών του -πριν ακόμα καταλάβει θέση Επίκουρου Καθηγητή στην Ανωτάτη Πατριαρχική Εκκλησιαστική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης) ότι «έχει διατελέσει Επισκέπτης Καθηγητής διαφόρων Πανεπιστημίων, μεταξύ των οποίων η Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης και αι Ιατρικαί Σχολαί των Πανεπιστημίων Κρήτης, Θεσσαλίας και Αθηνών», απευθυνθήκαμε για επιβεβαίωση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Στο σαφές ερώτημά μας για το «αν και πότε ακριβώς (επ’ αμοιβή ή όχι;) διατέλεσε ο κ. Μακάριος Γρινιεζάκης Επισκέπτης Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης», ο Πρύτανης του εν λόγω Πανεπιστημίου Καθηγητής κ. Γεώργιος Κοντάκης αρκέστηκε να μας απαντήσει επί λέξει, σε σχετική επιστολή του (με αρ. πρωτ. 9117/262, 21.5.2021):

«…σας γνωρίζουμε ότι ο αναφερόμενος στα ερωτήματά σας διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης πραγματοποίησε περιορισμένο αριθμό διαλέξεων σε μάθημα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης». Αποφεύγοντας να προσδιορίσει και τον χρόνο και το αν ήταν επ’ αμοιβή ή όχι οι αναφερόμενες «περιορισμένου αριθμού διαλέξεις» του κ. Μακαρίου Γρινιεζάκη στην Ιατρική Σχολή. Πράγμα που μας αφήνει να εννοήσουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας τουλάχιστον στο Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν υπήρξε «Επισκέπτης Καθηγητής», όπως αναφέρουν τα επίσημα βιογραφικά του -που με απόλυτη γνώση κι έγκρισή του (υποθέτουμε) φιλοξενούνται στα επίσημα «όργανα επικοινωνίας»/ιστοσελίδες της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και αλλού. Στα άλλα Πανεπιστήμια, που ο κ. Μακάριος υποστηρίζει επίσης ότι διατέλεσε Επισκέπτης Καθηγητής, δεν τολμήσαμε να ρωτήσουμε.

Από θεολόγος …γιατρός;

Δεν μπορούμε παρά να παρατηρήσουμε, με βάση την «εξέλιξη» των αλλοιώσεων και στρεβλώσεων του αρχικού τίτλου της διδακτορικής διατριβής του, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας επιχειρεί να δώσει ιατρική χροιά στο νεανικό του ακαδημαϊκό πόνημα (ολοκλήρωσε τη διατριβή του σε ηλικία περίπου 30 ετών). Από καθαρά θεολογικής απόχρωσης («Η Κλωνοποίηση υπό το πρίσμα της Ορθόδοξης Βιοηθικής») συν τω χρόνω ο τίτλος της μετατρέπεται σε σχεδόν καθαρά ιατρικής φύσης («Κλωνοποίηση: Θεραπευτικαί και αναπαραγωγικαί προοπτικαί και ενδεχόμεναι συνέπειες αυτής»)!

Επιπροσθέτως, ο κ. Μακάριος Γρινιεζάκης -αν και με αξιοσημείωτες θεολογικές σπουδές, αλλά χωρίς να έχει ποτέ φοιτήσει σε Ιατρική ή άλλη «συγγενή» Σχολή- φαίνεται πως ως Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας καλλιεργεί συστηματικά ένα προφίλ ως «Επιστήμων των Θετικών Επιστημών» και μάλιστα της Ιατρικής (!), με επισκέψεις του -και ανάλογη προβολή τους- σε επιστημονικά εργαστήρια στην Αυστραλία, αλλά και με ειδικές αποστροφές του λόγου του σε συνεντεύξεις του, που αφήνουν τον ακροατή/αναγνώστη με την εντύπωση ότι παρακολουθεί έναν άνθρωπο με σαφώς ιατρικό υπόβαθρο. 

Χαρακτηριστικά είναι τα αποσπάσματα από συνέντευξη που έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στο Ελληνικό Πρόγραμμα  της κρατικής ραδιοφωνίας της Αυστραλίας SBS, τον Ιανουάριο του 2020 (δημοσιεύτηκε απομαγνητοφωνημένη στην ιστοσελίδα του Προγράμματος, στις 23.1.2020: SBS Language | Όχι στην κατάτμηση της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας ):

«…Και ο δεύτερος και βασικός σκοπός δεν είναι μόνο να ακούσω αλλά έχω και κάτι να τους πω, στα παιδιά… Εάν ένα παιδί πιστεύει στο Χριστό δεν θα πάει στα ναρκωτικά. Εγώ γνώρισα παιδιά, εξομολόγησα παιδιά, όπως γνωρίζετε ήμουν Καθηγητής στην ιατρική σχολή, ήμουνα μέσα στο πανεπιστήμιο…»

«…Καταρχάς να σας πω το εξής, εγώ ήρθα εδώ στην Αυστραλία όταν το θέμα (σ.σ. της κατάτμησης της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας σε Μητροπόλεις) ετέθη και τους είπα ‘’εγώ δεν μπορώ να πω εάν δεν πάω να δω, δεν μπορώ να κάνω μία γνωμάτευση – ας μου επιτραπεί ο όρος αλλά επειδή έχω και το ιατρικό υπόβαθρο θα χρησιμοποιήσω τον όρο – δεν μπορώ να κάνω γνωμάτευση στον ασθενή εξ αποστάσεως. Πρέπει να τον δω, να τον αγγίξω, να τον ψηλαφήσω, να δω την κλινική του εικόνα και θα σου πω΄΄…».

Τι κάνει έναν Αρχιεπίσκοπο, με απολύτως θεολογικό υπόβαθρο και μία ουσιαστικά επιδερμική και παροδική επαφή με ιατρικά θέματα (μέσω της -θεολογικής ιδίως φύσης- διδακτορικής διατριβής του), να εμφανίζει τον εαυτό του ως «επιστήμονα της Ιατρικής» είναι κάτι που εμείς τουλάχιστον δεν μπορούμε να εξηγήσουμε. Ποιος είναι ο λόγος που τον ωθεί να ισχυρίζεται ότι διαθέτει μία ιδιότητα που στην πραγματικότητα δεν κατέχει;

Μήπως όμως πρέπει να απασχολήσει ευρύτερα το ζήτημα αυτό;  Μια που ο ίδιος ο κ. Μακάριος Γρινιεζάκης (ένας επιφανής κληρικός και με την ιδιότητα του πανεπιστημιακού δασκάλου πλέον σε Ελλάδα και Αυστραλία) εμφανίζεται με τη συνεχιζόμενη αλλοίωση του τίτλου της διατριβής του και τους καθ’ υπερβολήν ισχυρισμούς του να παραπλανεί τους φοιτητές του, τους ομολόγους του στην Εκκλησία, την πανεπιστημιακή κοινότητα και τον απλό κόσμο, τους πιστούς της Εκκλησίας μας (ιδίως της Αυστραλίας), που ακούν ή διαβάζουν όσα λέει με στόμφο ιατρικού ειδήμονα και τον πιστεύουν… 

Με δεδομένο ότι ένας ανώτατος Ιεράρχης λειτουργεί πάντα ως ηθικό πρότυπο (ιδίως για τους νέους) και συμβολίζει την ενσάρκωση του θείου Λόγου, ποιος καλόπιστος μπορεί να φανταστεί ότι ένας Αρχιεπίσκοπος ίσως να μην λέει (όλη) την αλήθεια για τον ίδιο τον εαυτό του –παρ’ όλο που στα προβεβλημένα κηρύγματα και στις ανακοινώσεις του δεν παραλείπει συνεχώς να παρακινεί τους πιστούς γι’ αυτήν!

*  Η Βάσω Ε. Μώραλη είναι δημοσιογράφος και νομικός, με μακρόχρονη θητεία στην ΕΡΤ (μεταξύ άλλων, υπήρξε η πρώτη ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Αυστραλία από το 1989) και σε άλλα ελλαδικά ΜΜΕ. Επί οκταετία έζησε στο Σίδνεϊ και συνεργάστηκε με την κρατική Ραδιοτηλεόραση Αυστραλίας SBS (Διευθύντρια του Ελληνικού Προγράμματος 2011 – 2015). Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ.

==================================================================

====================================================================

10 / 09 / 2021

Αρχίζει η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι

Σοκάρουν οι φωτογραφίες που αποφάσισε να ανεβάσει στα social media η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η κοπέλα που έπεσε θύμα επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα τον Μάιο της περασμένης χρονιάς.

Η Ιωάννα ανέβασε τις φωτογραφίες σε Facebook και Instagram. Με τις αναρτήσεις της η άτυχη κοπέλα αποκαλύπτει πώς ήταν το πρόσωπο και το χέρι της μετά το πρώτο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε, λίγες μέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε.

Το θύμα της φρικιαστικής επίθεσης στην Καλλιθέα έγραψε «ποια δικαιοσύνη το αποκαθιστά αυτό;» και θύμισε τη 15η Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα που ξεκινά η δίκη για την υπόθεση.

Η ανάρτηση της Ιωάννας

«Ξέρω πως πολλοί δεν κατανοούν… δεν αντιλαμβάνονται… πόσο πόνο, πόση αδικία και πόση απόγνωση κρύβει αυτή η φωτογραφία.

Είναι μόνο μια ένδειξη… από το πρώτο μου χειρουργείο.

Θα ακολουθήσουν δεκάδες. Όχι για να γίνω όμορφη γυναίκα, μόνο για να είμαι φυσιολογικός άνθρωπος. Ποια δικαιοσύνη το αποκαθιστά αυτό; 15/9».

Προσοχή…….

Ακολουθούν φωτογραφίες, μέσα στο χειρουργείο

Η αποκάλυψη για τον συνεργό της δράστριας

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη δίκη της υπόθεσης με το βιτριόλι που συγκλόνισε τη χώρα. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στις 15 Σεπτεμβρίου θα δώσει το «παρών» στο δικαστήριο και θα σταθεί αντιμέτωπη με την κατηγορούμενη δίνοντας της την ευκαιρία να αιτιολογήσει τη βίαιη ενέργειά της.

Η κατάθεση της Ιωάννας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η κοπέλα για πρώτη φορά θα κληθεί στη διάρκεια της δημόσιας συνεδρίασης να περιγράψει την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι στη Καλλιθέα, στις 20 Μαΐου του 2020, από μία άλλη γυναίκα.

Μιλώντας στα Μέσα Ενημέρωσης, η 35χρονη τόνισε ότι υπάρχει συνεργός, κυκλοφορεί ελεύθερος και είναι ικανός για όλα. «Έχουμε ξεκινήσει με τους δικηγόρους μου την προετοιμασία για τη δίκη. Τα συναισθήματά μου εναλλάσσονται μεταξύ θυμού, στρες και φόβου, καθώς υπάρχει ένας συνεργός που κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, διότι αρνείται να τον κατονομάσει και που δεν ξέρουμε για τι είναι ικανός», είπε.

Η Ιωάννα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τη γυναίκα που, όπως λέει, της κατέστρεψε τη ζωή. Θα σταθεί η μία απέναντι από την άλλη, στο Μικτό Ορκωτό της Αθήνας. Εν αναμονή της δίκης, η Ιωάννα δηλώνει ότι ελπίζει στο μέγιστο της τιμωρίας της:

«Οι επίμονες αναμνήσεις δυστυχώς επανέρχονται έντονα, ξέρω πως θα είναι μια δύσκολη συναισθηματικά περίοδος για εμένα, αλλά το σημαντικό αυτήν την στιγμή είναι να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αυτό για εμένα σημαίνει να καταδικαστεί η γυναίκα που κατέστρεψε τη ζωή μου και που προσπάθησε να με σκοτώσει».

Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Τρεις δικαστές και τέσσερις ένορκοι θα εξετάσουν και θα αποφανθούν επί του βαρύτατου κατηγορητηρίου της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, που βασίζεται κυρίως στη μεγάλη ποσότητα θεϊκού οξέος με την οποία η 36χρονη περιέλουσε την Ιωάννα.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι για το δικαστήριο, υπάρχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι ικανά να οδηγήσουν το δικαστήριο σε μία καταδικαστική απόφαση… Μάλιστα, υπάρχουν ειδικοί πραγματογνώμονες οι οποίοι θα καταθέσουν, που προκύπτει ξεκάθαρα ότι η συγκεκριμένη ποσότητα του καυστικού υγρού είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα και όχι απλά να της κάνει κάποια βλάβη στην υγεία της», λέει ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος Ιωάννας.

————————————————————————————————-

09 – 09 – 2021

Σε πανικό ο χυδαίος

νεκροθάφτης-εκδότης

του Σύδνεϋ!

Πανικός έχει πιάσει το νεκροθάφτη – εκδότη του Σύδνεϋ κι όσους τον στηρίζουν μετά τις προχθεσινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις μας για το βίο και την πολιτεία του!

Και προσπαθεί ο καραγκιόζης να καλύψει τις βρομιές του κάνοντας χυδαίες επιθέσεις και χιούμορ της κακιάς ώρας τόσο εναντίον μου, όσο και εναντίον ανθρώπων που καμία σχέση δεν έχουν με τις προσωπικές αποκαλύψεις και καταγγελίες μου. Αλλά φαίνεται πως τους βλέπουν ακόμα και στον ύπνο τους και τρομάζουν ο νεκροθάφτης-εκδότης κι η συμμορία του Μακάριου, όπου ο αποτυχημένος σε όλα είναι μέλος, «σύμβουλος» και παρατρεχάμενος για θελήματα.

Ελεεινέ και άθλιε νεκροθάφτη της συμφοράς, που θάβεις λάθος ανθρώπους, αγράμματε και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά που παριστάνεις τον εκδότη της πλάκας, βγάλαμε τα εγκλήματά σου στη φόρα και νομίζεις ότι με σκιτσάκια, μπαρούφες και βρισιές θα τη βγάλεις καθαρή;

Ότι ο κόσμος τρώει άχυρο και δεν καταλαβαίνει το «θέατρο» που παίζετε με την «αγαπημένη» σου γυναικούλα για να μην σας πάρουν με τις πέτρες; Υποκριτές της κακιάς ώρας και οι δυο σας! 

(Υπόψη, το «δύο» στα Ελληνικά γράφεται με «υ» κι όχι «δίο», ρε αγράμματε «εκδότη» ελληνικής εφημερίδας!)

Σε κατηγορούν για άμεση συμμετοχή σου σε παιδική πορνεία στους παράδεισους των παιδόφιλων της Άπω Ανατολής (κι υπάρχουν και αποδείξεις γι’ αυτά, μην έχεις αμφιβολία!) και νομίζεις πως κάνοντας «πλακίτσα» θα ρίξεις στάχτη στα μάτια μας;

Βρομίζεις και τον αέρα που αναπνέεις, γελοίε συκοφάντη! Καλύτερα να βρεις καμία τρύπα στις ερήμους της Αυστραλίας να κρυφτείς, να θυμηθείς τα νιάτα σου τότε που ήσουν και διάκος (τρομάρα σου!) και να πέσεις στα γόνατα, με συνεχή νηστεία, προσευχή και μετάνοιες μήπως συχωρεθούν οι φοβερές αμαρτίες σου.

Δεν θα ξανασχοληθώ μαζί σου, σ’ αφήνω να βράζεις στο ζουμί σου, στο μίσος σου και στα βρομερά απόνερα της συμμορίας σας. Η ώρα της τιμωρίας σας φτάνει, όσους «προστάτες» κι αν νομίζετε ότι έχετε!

Α. Μ.     

==================================================================

02 – 09 – 2021

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ

Επτά συλλήψεις για την δολοφονία Έλληνα

Η αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα για την εξαφάνιση και τη φερόμενη δολοφονία του συνεργάτη των Αγγέλων της Κόλασης, Κέρι Γιακούμη. Οι ντετέκτιβ της ομάδας κρούσης της αστυνομίας της Μελβούρνης πραγματοποίησαν εφόδους σε ολόκληρη τη Μελβούρνη το πρωί της Πέμπτης, και συνέλαβαν έξι άνδρες και μία γυναίκα.

Πρόκειται για έναν 44χρονο από το keilor Downs, ένας 21χρονος άνδρας από τη Δυτική Μελβούρνη, ένας 23χρονος άνδρας από τη Μερντά, ένας 22χρονος άνδρας από το Σεντ Άλμπανς, ένας 26χρονος άνδρας επίσης από το Σεντ Άλμπανς, ένας 25χρονος από το Λαβέρτον, και μια 46χρονη Γυναίκα από το Ντίγκερς.

28 – 08 – 2021

Ποιες χώρες έχουν τα καλύτερα συστήματα υγείας: Η Αυστραλία βρίσκεται στην τρίτη θέση

Συστήματα υγείας

Δύο ευρωπαϊκές χώρες και η Αυστραλία βρέθηκαν στην κορυφή της νέας αξιολόγησης των συστημάτων υγείας των 11 χωρών με υψηλό εισόδημα, στην έκθεση που δημοσιεύτηκε από το σημαντικό αμερικανικό think tank Τhe Commonwealth Foundation. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Νορβηγία, στη δεύτερη θέση η Ολλανδία και στην τρίτη η Αυστραλία. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS) ήταν στην κορυφή της λίστας την προηγούμενη φορά που δημοσιεύθηκε η μελέτη το 2017. Σήμερα, έχει υποχωρήσει στην τέταρτη θέση. Το αμερικανικό σύστημα υγείας βρίσκεται στην 11η και τελευταία θέση. Βρίσκεται μόνιμα εκεί από την πρώτη φορά που δημοσιεύθηκε η συγκεκριμένη αξιολόγηση το 2004.

Συστήματα υγείας: Που εστιάζει η έκθεση

Η έκθεση κυκλοφόρησε τις προηγούμενες μέρες και υπολόγισε την απόδοση των συστημάτων υγείας της Αυστραλίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Ελβετίας, της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με το euronews, η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Commonwealth Foundation, μια ομάδα έρευνας και μελέτης των συστημάτων υγείας. Βαθμολόγησε τις 11 προαναφερθείσες χώρες σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες: πρόσβαση στο σύστημα υγείας, διαδικασία περίθαλψης, αποτελεσματικότητα σε σχέση με την γραφειοκρατία, δικαιοσύνη σε σχέση με το εισόδημα των ασθενών και τελικό αποτέλεσμα όσον αφορά τη νοσηλεία.

Κάθε κατηγορία καλύπτει διαφορετικά στοιχεία των υπηρεσιών υγείας. Για παράδειγμα, η βαθμολογία στην κατηγορία πρόσβαση στο σύστημα υγείας αφορά το πόσο προσιτή είναι η περίθαλψη και τον χρόνο που απαιτείται για να την λάβει ένα άτομο.

Συστήματα υγείας: Τα ευρήματα της έκθεσης

Συνολικά, οι χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις ήταν αυτές που περιόρισαν το κόστος της περίθαλψης για τους ασθενείς. Η έκθεση ανέδειξε τα ανώτατα όρια που έχουν επιβληθεί σε Νορβηγία και Ελβετία για τις δαπάνες που γίνονται από το ίδιο το άτομο, αλλά και τη σημασία της γερμανικής απόφασης του 2013 να μην υπάρχουν αμοιβές στα ραντεβού με ιατρούς.

Σύμφωνα με την μελέτη, συστήματα υγείας που είναι οικονομικά πιο προσιτά, ή στα οποία ο ασθενής δεν έχει οικονομική επιβάρυνση, όπως στη Βρετανία, ή υπάρχει απλοποίηση ή μείωση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης όπως έγινε για παράδειγμα στην Ελβετία, πέτυχαν να έχουν υψηλότερη βαθμολογία και στην κατηγορία που αφορά τη διοικητική αποτελεσματικότητα και την αποφυγή της γραφειοκρατίας.

Η Νορβηγία και η Ολλανδία ξεχώρισαν για την ταχύτητα πρόσβασης στο σύστημα υγείας τους. Η έκθεση ανέδειξε πρωτοβουλίες, όπως ο Νόμος για τα Δικαιώματα του Ασθενή στην Νορβηγία, που ορίζει το δικαίωμα να λάβει το άτομο φροντίδα μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Στην Ολλανδία, οι ιατροί γενικής ιατρικής πρέπει να παρέχουν τουλάχιστον 50 ώρες ή υπερωρίες σε φροντίδα κάθε χρόνο για να διατηρήσουν τις ιατρικές τους άδειες, κάτι που ενισχύει την αποτελεσματικότητα του ολλανδικού τομέα υγείας.

Ενώ το βρετανικό σύστημα υγείας είναι οικονομικά το πιο προσιτό – παρέχει καθολική φροντίδα που είναι σχεδόν πάντα δωρεάν στους ασθενείς – η βαθμολογία της χώρας ήταν χαμηλή, λόγω των πολύωρων αναμονών για παροχή περίθαλψης.

Η έρευνα μάλιστα βρήκε ότι το χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς, σε σχέση με την πρόσβαση στο σύστημα υγείας, έχει μεγαλώσει στην Βρετανία. Παρά τη μεγάλη βαθμολογία, η Βρετανία έπεσε από την πρώτη στην τέταρτη θέση.

Συστήματα υγείας: Γιατί η Αμερική είναι εξαίρεση

Το αμερικανικό, το βρετανικό και το σουηδικό σύστημα υγείας είχαν υψηλή βαθμολογία στην κατηγορία διαδικασία της περίθαλψης και για τα προληπτικά μέτρα για την υγεία που έχουν λάβει, όπως είναι για παράδειγμα ο εποχιακός εμβολιασμός για την γρίπη και οι μαστογραφίες.

Παρόλα αυτά, η μελέτη τοποθετεί τις Ηνωμένες Πολιτείες στην τελευταία θέση σε όλες τις άλλες κατηγορίες. Τα συνολικά αποτελέσματα του αμερικανικού συστήματος υγείας απέχουν τόσο πολύ από αυτά των άλλων δέκα χωρών, ώστε οι συγγραφείς υποχρεώθηκαν να αλλάξουν τον τρόπο υπολογισμού της μέσης απόδοσης κάθε χώρας. Σύμφωνα με τη μεθοδολογία της έκθεσης, οι ΗΠΑ «απείχαν τόσο πολύ, ώστε στρέβλωναν τη μέση απόδοση».

Με άλλα λόγια, το αμερικανικό σύστημα υγείας είχε τόσο φτωχές επιδόσεις, κατά τη διάρκεια της ανάλυσης των στοιχείων, ώστε οδηγούσε ακόμη και τις άλλες χώρες να φαίνονται ότι δεν τα πάνε καλά.

===============================================================

26 08 2021

ΕΚΑΝΕ ΕΦΟΔΟ ΣΕ ΝΑΟ Ο ΜΟΧΘΗΡΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ «ΣΥΛΛΑΒΕΙ» ΠΙΣΤΟΥΣ

Αναστάτωση στο Σύδνεϋ για τον π. Νεκτάριο,  που θέλησε να «φάει» ο Αιμιλιανός!

ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ «ΤΙΜΩΡΙΑ» ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ

Αναστάτωση προκλήθηκε από την περασμένη Κυριακή (22 Αυγούστου) στο Σύδνεϋ, ύστερα από πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ότι θα απομακρυνθεί άμεσα από την Ενορία του ο πιο σεβάσμιος και λαοφιλής ιερέας της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, ο αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Ζορμπαλάς, Ιερατικός Προϊστάμενος του Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Newtown Σύδνεϋ!

Ο άνθρωπος που η πολύχρονη πορεία του μέσα στους κόλπους της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας χαρακτηρίζεται από τη συγκινητική αφοσίωσή του στους συνανθρώπους του (Χριστιανούς και μη) και στην Εκκλησία, από την ευσυνείδητη εκτέλεση του καθήκοντός του ως ιερέας, από την έμπρακτη αλληλεγγύη του προς τους αδύναμους, από την εντιμότητα και την ακεραιότητά του.  Ο ιερέας που για 40 και περισσότερα χρόνια «στρώνει» καθημερινά την «τράπεζα της αγάπης» για 300 άτομα της περιοχής του (άστεγους, άνεργους, μοναχικούς και άρρωστους ανθρώπους), με τη βοήθεια πολλών εθελοντών και δωρητών, που στηρίζουν αυτή την απόλυτα χριστιανική πρωτοβουλία του.

Τον ιερέα αυτόν ξεχώριζε και τιμούσε ιδιαίτερα ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός και ήταν πολύ περήφανος για το έργο του, ενώ όλος ο Ελληνισμός του Σύδνεϋ τον αγαπά, τον τιμά και στηρίζει υλικά και ηθικά το φιλανθρωπικό έργο του -πολλοί, μάλιστα, φτάνουν στο σημείο να τον αποκαλούν «Άγιο της εποχής μας».

Πώς, λοιπόν, «ξαφνικά» βρέθηκε ο σεβάσμιος αυτός ιερέας στο επίκεντρο τέτοιων φημών, που υποστηρικτές της Αρχιεπισκοπής βιάστηκαν να διαψεύσουν ως δήθεν «ψεύτικες», που σκοπό έχουν να πλήξουν την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας;

ΜΟΝΟ ΣΤΟ GREEK FLASH NEWS σας αποκαλύπτουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ και το πόσο θρασύ, αλαζονικό κι εκδικητικό είναι το «σύστημα» που έχει στήσει ο Μακάριος στην Αρχιεπισκοπή μας εδώ και δύο χρόνια!

Όπως όλοι ξέρουμε, «ποτέ  δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά»! Έτσι, λοιπόν, από την αρχή σας ενημερώνουμε ότι οι φήμες έχουν βάση και δεν κυκλοφόρησαν χωρίς αιτία.

Ο «κλέφτης μιτρών» Αιμιλιανός

Πράγματι, από τα αρρωστημένα μυαλά κάποιων, που τους έχει βαρέσει η αλαζονεία κι η μοχθηρία (για να μην πούμε κάτι πιο βαρύ) στο κεφάλι, πέρασε η ιδέα να ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ τον π. Νεκτάριο διώχνοντάς τον από την Ενορία του! Μία από τις πιο ιστορικές Ενορίες του Σύδνεϋ, όταν ακόμα οι πρώτες γενιές του Ελληνισμού κατέκλυζαν την περιοχή σ’ αυτό το «εσωτερικό προάστιο» της πιο μεγάλης πόλης της Αυστραλίας. Τώρα, βέβαια, στο Newtown μένουν μόνιμα ελάχιστοι Έλληνες (αφού οι περισσότεροι εδώ και κάποιες δεκαετίες έχουν μετακινηθεί σε άλλα, πιο «εξωτερικά» προάστια), όμως δίπλα ακριβώς στην εκκλησία που διακονεί ο π. Νεκτάριος βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία  του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας της Αρχιεπισκοπής, οπότε υπάρχει πάντα πολλή κίνηση και ελληνικό ενδιαφέρον γύρω από τις εγκαταστάσεις αυτές. Εξάλλου, η συγκεκριμένη Ενορία δεν απέχει παρά μόνο 3χλμ από την έδρα της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας (στο Redfern).

Με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο να απουσιάζει, όπως έχουμε αποκαλύψει στην ηλεκτρονική εφημερίδα μας, για σχεδόν τρεις μήνες τώρα από την Αυστραλία (από τις 7 Ιουνίου), κάνει κουμάντο πια (αναπληρωτής) ο προβληματικός Επίσκοπος Μελόης Αιμιλιανός, παρέα με τον γνωστό καταχραστή απατεώνα συνεργάτη του Μακάριου Πετρόπουλο. «Σπουδαία ανακάλυψη» του Μακάριου ο Αιμιλιανός, που λέτε… Τον ξετρύπωσε σαν καλόγερο Ευάγριο σε απομακρυσμένο μοναστήρι της Δυτικής Αυστραλίας και τον έφερε στο Σύδνεϋ λίγο μετά την ενθρόνισή του σαν Αρχιεπίσκοπος. Και τόσο πολύ τον εντυπωσίασε ο Ευάγριος, που τον χειροτόνησε Επίσκοπο και του άλλαξε και το όνομα (που του είχε δώσει αρχικά ο μακαριστός Στυλιανός), βαφτίζοντάς τον Αιμιλιανό.

Πιστό «σκυλί» στο Μακάριο ο Αιμιλιανός, στήριξε μέχρι τώρα όλες τις αυθαιρεσίες και τις ατιμίες του «προϊσταμένου» του, κάνοντας κι αυτός στα μουλωχτά τις δικές του. Απειλώντας και εκβιάζοντας ιερείς που δεν ανήκουν στο «αμαρτωλό σύστημα» της συμμορίας του Μακάριου και δεν δέχονται να γίνονται ρουφιάνοι τους (όπως έχει καταγγελθεί στην ιστοσελίδα μας). Μέχρι τώρα το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Αιμιλιανού ήταν που έκλεψε μία από τις μίτρες του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Στυλιανού και περιφερόταν μ’ αυτήν στο κεφάλι του στις εκκλησίες, μέχρι που τον ανακαλύψαμε και τον ξεφωνίσαμε με ειδική αναφορά μας για την παράνομη και απαράδεκτη πράξη του.

Επίσης, για μήνες σχολιαζόταν από κληρικούς και λαϊκούς που βρίσκονται κοντά στην Αρχιεπισκοπή, ότι ο Αιμιλιανός είχε «μαζέψει» στο διαμέρισμά του στο προάστιο Marrickville έναν νεαρό και ζούσαν μαζί εκεί για καιρό.

Για το μόνο που δεν μπορεί να περηφανεύεται σίγουρα, ως νέος Επίσκοπος ο Αιμιλιανός, είναι η ρητορική του ικανότητα, αφού ακόμα και σχεδόν αγράμματοι ομογενείς που τον έχουν ακούσει να κάνει κηρύγματα σε ναούς που επισκέπτεται απορούν για το φτωχό περιεχόμενο των λόγων του και την αφωνία του! Με το ζόρι ακούς τι βγαίνει από το στόμα του, ακόμα κι αν είσαι δίπλα του –όπως μας έχουν αναφέρει.

Αυτά τα «προσόντα» του, όμως, φαίνεται πως καλύπτονται με το παραπάνω από την αλαζονεία που έχει αποκτήσει στο πλευρό του Μακάριου, τη μοχθηρία και την εκδικητικότητά του.

Ο μοχθηρός Επίσκοπος έκανε «έφοδο» στο ναό!

Ο Επίσκοπος Μελόης, λοιπόν, θεώρησε πως του δόθηκε μια καλή ευκαιρία πριν μερικές μέρες να εντυπωσιάσει τον προϊστάμενό του, που κάνει τουρισμό στην Ελλάδα, και να δείξει για τι είναι ικανός ο ίδιος σαν αναπληρωτής του στην καρέκλα του Αρχιεπισκόπου!

Καθώς στη Νέα Νότια Ουαλία, όπως και σε άλλες Πολιτείες της Αυστραλίας, υπάρχει έξαρση της επιδημίας του κορωνοϊού, με εντολή των τοπικών κυβερνήσεων έχει επιβληθεί περιορισμός στη λειτουργία των εκκλησιών (όπως και σε ένα σωρό επιχειρήσεις κ.α. που λειτουργούν σε κλειστούς χώρους).

Έτσι, επιτρέπεται μόνο η παρουσία του ιερέα, ενός ψάλτη κι ενός καντηλανάφτη στη διάρκεια της  κυριακάτικης λειτουργίας. Φαίνεται, όμως, πως στην Ενορία των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης δεν κρατούσαν με απόλυτη πειθαρχία τα μέτρα αυτά και έφτασε στ’ αυτιά του Αιμιλιανού η πληροφορία για τη μη τήρηση των μέτρων.

Κι αντί ως καλός Επίσκοπος να καλέσει τον ιερέα και να του συστήσει πειθαρχία στα μέτρα που έχει επιβάλει η Πολιτεία (και αναγκάζεται να υπακούει και η Εκκλησία), ο μοχθηρός  Αιμιλιανός έπαιξε τον «σερίφη»! Έκανε έφοδο την περασμένη Κυριακή 22 Αυγούστου πρωί πρωί στην εκκλησία, για να «πιάσει στα πράσα» τον ιερέα και την εκκλησιαστική επιτροπή που «παρανομούσαν», βάζοντας ελάχιστους πιστούς στο ναό τους!

Και στη διάρκεια της λειτουργίας έκανε κήρυγμα (ο Θεός να το κάνει κήρυγμα!), όπου λίγο πολύ κατηγόρησε τα 8-10 άτομα που είχαν μπει στην εκκλησία σαν «αμαρτωλούς, που δεν πρόκειται να μπουν στη Βασιλεία των Ουρανών», που παριστάνουν τους «έξυπνους και καπάτσους» και βάζουν σε κίνδυνο «την υπόληψη της Αρχιεπισκοπής και του Αρχιεπισκόπου». Γι’ αυτό και, όπως ανακοίνωσε στο κήρυγμά του, «η Αρχιεπισκοπή θα πάρει μέτρα».

Οι άμεσες και έμμεσες απειλές του Αιμιλιανού ενώπιον των ελάχιστων πιστών και οι σκηνές που ακολούθησαν μέσα στην εκκλησία, καθώς μέρος των παρευρισκόμενων αντέδρασε σε όσα είπε ο Επίσκοπος, φαίνεται πως όξυναν τα πνεύματα. Και μέσα σε λίγες ώρες είχαν φουντώσει στο Σύδνεϋ οι φήμες ότι η Αρχιεπισκοπή θα επιβάλει τιμωρία στον αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Ζορμπαλά, απομακρύνοντάς τον από την Ενορία του και το φιλανθρωπικό έργο του στην «τράπεζα της αγάπης».

Οι μαζικές αντιδράσεις «πάγωσαν» την τιμωρία

Η άμεση κινητοποίηση ομογενών από κάθε γωνιά του Σύδνεϋ, που μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξέφραζαν την αγάπη και την εκτίμησή τους για τον άξιο ιερέα π. Νεκτάριο, αλλά και την αποφασιστικότητά τους να τον υπερασπιστούν από τυχόν άδικη μεταχείρισή του εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής, φαίνεται πως «πάγωσαν» τις τυχόν αποφάσεις ή τα σχέδια για να τον «φάνε» οι θρασύδειλοι της συμμορίας.  Που είναι άγνωστο αν σ’ αυτή τη συνωμοσία είχαν την έγκριση του Μακάριου με …τηλεκοντρόλ (από την Κρήτη) ή την είχαν στήσει εν αγνοία του για να του κάνουν «ευχάριστη έκπληξη» διώκοντας έναν ακέραιο κληρικό, που με το έντιμο έργο του εκθέτει τις δικές τους ανομίες.

Η ένταση της αναστάτωσης που επικρατεί στο Σύδνεϋ από το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, για το ζήτημα της «τιμωρίας» του π. Νεκταρίου, ήταν τέτοια που «αναγκάστηκε» ν’ ασχοληθεί με το θέμα και η ομογενειακή ενημερωτική ιστοσελίδα Greek City Times, φιλοξενώντας στις 23 Αυγούστου (Δευτέρα) θέμα διάψευσης των φημών και δηλώσεις του π. Νεκταρίου Ζορμπαλά ότι «δεν καταλαβαίνει γιατί δημιουργήθηκε χωρίς λόγο τέτοιος θόρυβος».  Παράλληλα, στη Σελίδα της ίδιας ιστοσελίδας στο FB εκφράστηκαν από δεκάδες ομογενείς αντιδράσεις κι αποδοκιμασίες εις βάρος της Αρχιεπισκοπής για τυχόν απομάκρυνση του λαοφιλούς ιερέα από την Ενορία του –μάλιστα, κάποιοι απ’ αυτούς διαμαρτύρονταν με νεότερα σχόλιά τους επειδή η ιστοσελίδα διέγραψε προηγούμενα σχόλιά τους που φαίνεται ότι δεν ήταν αρεστά στην ιδιοκτησία της (κανονική λογοκρισία, δηλαδή).

Να σημειωθεί ότι ως συνιδιοκτήτης της συγκεκριμένης ιστοσελίδας παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια ο εκ των «κολλητών» του Μακάριου επιχειρηματίας Γρηγόρης Γαβριηλίδης/Greg Gav (προσωπικός «ευεργέτης» του Αρχιεπισκόπου και χορηγός του, αφού όχι μόνο κάθε λίγο παραχωρεί το κότερό  του στο Μακάριο και στις παρέες του για κρουαζιέρες στο λιμάνι του Σύδνεϋ, αλλά -σύμφωνα με σοβαρότατες πληροφορίες- είναι κι εκείνος που έβαλε τα οικοδομικά συνεργεία του να εργαστούν δωρεάν για την ανακαίνιση του πολυτελούς διαμερίσματος του Μακάριου. Φυσικά τα πανάκριβα υλικά της ανακαίνισης χρεώθηκαν στα ταμεία της Αρχιεπισκοπής! Είπαμε πως ο Γαβριηλίδης κάνει, με το αζημίωτο, διάφορες εξυπηρετήσεις στο Μακάριο και στην Αρχιεπισκοπή, αλλά κορόιδο δεν είναι να πληρώνει ένα και δύο εκατομμύρια δολάρια για τα «γούστα» του νέου «κολλητού» του!

Αυτή είναι, λοιπόν, η ΑΛΗΘΕΙΑ για όσα συμβαίνουν από την περασμένη Κυριακή στο Σύδνεϋ, με κεντρικό πρόσωπο τον π. Νεκτάριο Ζορμπαλά. Και που δεν θα συνέβαιναν, βέβαια, αν ο Επίσκοπος Αιμιλιανός είχε τη στοιχειώδη εξυπνάδα και προνοητικότητα ως manager (σαν «διευθύνων» έναν Οργανισμό), αλλά και την ανθρωπιά ως ανώτερος κληρικός, να καλέσει στο γραφείο του διακριτικά τον εν λόγω αρχιμανδρίτη και τον πρόεδρο της εκκλησιαστικής επιτροπής και να τους ζητήσει πειστικά να μην επιτρέπουν την παρουσία πιστών στην εκκλησία τους όσο διαρκούν τα αυστηρά μέτρα της πανδημίας. Αντί γι’ αυτό, προτίμησε να «κάνει ντου» στην εκκλησία τους, να τους βρίσει στην πραγματικότητα με όσα τους είπε και να τους απειλήσει με τα «μέτρα που θα πάρει η Αρχιεπισκοπή» εις βάρος τους.

Ύστερα απ’ όσα έχει κάνει η συμμορία Μακαρίου (μέλος της οποίας είναι κι ο θρασύς Αιμιλιανός), στα δύο καταστροφικά  για την Αρχιεπισκοπή χρόνια διοίκησής της, είναι να έχει εμπιστοσύνη ο κόσμος και να μην ξεσηκωθεί ακόμα και με τις πρώτες φήμες για τη θυματοποίηση άλλου ενός έντιμου και σωστού κληρικού της Εκκλησίας μας στην Αυστραλία;  Που είναι «καρφί» στο μάτι του Αρχιεπισκόπου και του «περιβάλλοντός» του επειδή δεν τους προσκυνάει και δεν τους γλείφει απ’ το πρωί ως το βράδυ!

===============================================================

22 – 08 – 2021

Επίσκοπος του Σίδνεϊ κατηγορείται για απάτη της Εκκλησία ύψους 35 εκατομμυρίων δολαρίων…

Ένας αποτυχημένος κληρικός, όπως είχε χαρακτηριστεί από το ποίμνιό του, και απογυμνωμένος από όλες τις εξουσίες του από τον Πάπα, ο επίσκοπος Δανιήλ, επικεφαλής της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Σίδνεϊ, αποτελεί πλέον αντικείμενο μιας αστυνομικής έρευνας μετά από καταγγελίες που έγιναν από πιστούς, για σοβαρή απάτη εντός της εκκλησίας. Ομάδα από Ντετέκτιβ που ασχολείται με οικονομικά εγκλήματα σχημάτισαν την “Δύναμη Κρούσης Βαντιάν” πριν από περίπου τέσσερις μήνες μετά από μακροχρόνιες καταγγελίες εναντίον του Επισκόπου Ντάνιελ. 

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άτομα της εκκλησίας που εστάλησαν σε κρατικούς βουλευτές τον Νοέμβριο του 2020 ισχυρίστηκαν ότι η φερόμενη απάτη «υπολογίστηκε ότι υπερβαίνει τα 35 εκατομμύρια δολάρια». Η αστυνομική έρευνα, η οποία ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2018, συνεχίζεται με μεγάλο ενδιαφέρον, λόγω των αποκαλύψεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αλλά προς το παρόν, έχει αναβληθεί μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι έρευνες. Οι καταγγελίες αφορούν, εν μέρει, την αγορά και πώληση ακινήτων που ανήκουν στην Κοπτική Εκκλησία. Το 2003, λίγο καιρό μετά την ενθρόνισή του, ο ίδιος ο επίσκοπος είχε διορίσει τον μοναδικό διαχειριστή του “ειδικού” ταμείου της εκκλησίας.

Οι πληροφοριοδότες της αστυνομίας ισχυρίζονται, ότι στη συνέχεια ο Επίσκοπος έλαβε ένα δάνειο 18 εκατομμυρίων δολαρίων από την Τράπεζα της Κοινοπολιτείας με εγγύηση εκκλησιαστικές ιδιοκτησίες, χωρίς να γνωρίζει κανείς το παραμικρό. Τα τελευταία χρόνια όμως, οι ενορίτες ανησύχησαν όταν αποκαλύφθηκε ότι ο επίσκοπος Δανιήλ είχε τοποθετήσει μια σειρά από ιδιοκτησίες στο όνομά του, που ήταν περιουσία της εκκλησίας. Οι αναφορές αυτές, στο ειδικό τμήμα των κρατικών περιουσιών έδειχναν, ότι ο επίσκοπος είχε «προσωπικό συμφέρον» ιδιοκτησίας του ακινήτου. Οι πιστοί που τον ακολουθούσαν και οι οποίοι αποκαλούν τους εαυτούς τους “Ενάρετους Κόπτες”, εξέφρασε τις ανησυχίες της στον Πάπα Ταουάντρος 11, ο οποίος είναι επικεφαλής της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας, και ξεκίνησαν έρευνες.

Η αστυνομία του Σίδνεϊ, βρίσκεται μπροστά σε μια μελετημένη απάτη, που σκοπό είχε να εξαπατήσει τους πιστούς προς ιδιωτικό όφελος. Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ ο δικηγόρος του επισκόπου ζήτησε από την ομάδα των αστυνομικών που κάνουν τις έρευνες, να μην δίνουν πληροφορίες στα Μέσα Ενημέρωσης, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

==================================================================

15 – 08 – 2021

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΈΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ..

Όταν ανέβασα ένα έγγραφο από το νοσοκομείο “Alfred”, πριν από λίγες μέρες, το έκανα μόνο και μόνο για ένα λόγο: Ότι οι γιατροί γνώριζαν κάποια πράγματα, που εμείς δεν είχαμε μάθει ακόμη. Όπως λένε και οι τα παλιά γεροντάκια, ο λαός τα μαθαίνει πάντα τελευταίος. Προσωπικά πίστευα ότι κάτι ερχόταν, και το συζητούσα με φίλους της απολύτου εμπιστοσύνης μου. Σήμερα Κυριακή 15 Αυγούστου, με πλάγιο τρόπο, η πολιτειακή κυβέρνηση μας ενημέρωσε ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων και το Lockdown θα επεκταθεί τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο. Μια μικρή παρένθεση εδώ:

Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν έχουν φτάσει μερικά χιλιόμετρα πριν την πρωτεύουσα της Καμπούλ, ενώ οι ξένες πρεσβείες εγκαταλείπουν τις θέσεις τους, και επιστρέφουν στις πατρίδες τους. Συνεχίζω όμως αφού αναφέρω και κάτι ακόμα: Ο πρόεδρος της Αμερικής ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα, ότι κανένας άλλος πρόεδρος της Αμερικής, δεν θα χρειαστεί να (ξανά) στείλει στρατεύματα στο Αφγανιστάν. Μου αρέσει να διαβάζω κάποια πράγματα πίσω από τις κλειστές κουρτίνες που λένε. Έχω την προσωπική αντίληψη ότι στο Αφγανιστάν πρόκειται να ξεκινήσει ένας νέος πόλεμος, μέχρι τελικής πτώσεως. Και το λέω αυτό, διαβάζοντας μια άλλη δήλωση του Κινέζου προέδρου, που πέρασε με μικρά γράμματα. Η Κίνα είπε σκοπεύει να επενδύσει τεράστια κεφάλαια στην ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν. Τι θέλω να πω με λίγα και απλά λόγια: Ότι ένας νέος πόλεμος ετοιμάζεται μεταξύ Αμερικανών και Ταλιμπάν, με απρόβλεπτες μέχρι στιγμής συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία.

Κάποιοι ετοιμάζονται να επενδύσουν στις καταστροφές, και κάποιοι άλλοι θα μετρούν τις πληγές τους. Και στην μέση των δύο παρατάξεων, θα βρίσκονται πάντα οι απλοί άνθρωποι, που δεν έχουν σχέση ούτε με την μια παράταξη, ούτε με την άλλη. Όσο για τον Κορονωϊό τώρα, για άλλη μια φορά γίνεται αιτία να νεκρώσει η Μελβούρνη, και να τρέχουμε στα κρεβάτια μας από τις 8 το βράδυ. Και όπως τουλάχιστον μαθαίνω εγώ, η κατάσταση αυτή θα τραβήξει για πολύ καιρό ακόμα, ενώ την προσεχή Τετάρτη η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βικτώριας, πρόκειται να ανακοινώσει την οριστική διακοπή όλων των πολιτειακών πρωταθλημάτων, σαν να μην ξεκίνησαν ποτέ. Και οι ομάδες, αν όχι όλες, τουλάχιστον οι περισσότερες, έχουν καταστραφεί οικονομικά, σε σημείο που να σκέφτονται να επιστρέψουν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Πολλά θα γίνουν μέχρι να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς….

======================================================================

13 – 08 – 2021

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ» ΤΟΥ ΕΡΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Εμπιστεύεστε το Μακάριο για τον έρανο

για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας;

 Δεν υπάρχει Έλληνας σ’ όλο τον πλανήτη αυτές τις μέρες που να μη συγκλονίστηκε και να μη στεναχωρέθηκε από τις εικόνες που έφταναν καθημερινά από την Ελλάδα, με τις φοβερές πυρκαγιές που κατέκαψαν πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα γης και περιουσιών σε Αττική, Πελοπόννησο, Εύβοια, Φωκίδα κι άλλες περιοχές.

Οι εικόνες της καταστροφής συγκίνησαν ανθρώπους σ’ όλο τον κόσμο, κι όχι μόνο εμάς που καταγόμαστε από εκεί, ενώ εκδηλώνονται ήδη από παντού κινήσεις για συμπαράσταση στους χιλιάδες πυρόπληκτους που έχασαν σπίτια, περιουσίες, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα, ακόμα και τα ρούχα και τα προσωπικά τους είδη που τα «κατάπιε» η φωτιά.

Φυσικά, ως απόδημοι Έλληνες δεν γίνεται να λείψουμε από το παγκόσμιο προσκλητήριο για συμπαράσταση και στήριξη των αδελφών μας στην Ελλάδα, που βλέπουν γύρω τους μόνο αποκαϊδια και θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια για να ξαναστήσουν τη ζωή τους και να παραμείνουν στις περιοχές που έχουν πληγεί από την πύρινη θεομηνία, να αποκαταστήσουν το φυσικό περιβάλλον και να μην ερημώσουν οι τόποι της καταστροφής για τα καλά.

Εντός κι εκτός Ελλάδας έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες έρανοι, για αποστολή βοήθειας σε είδη πρώτης ανάγκης αλλά και χρήματα στους πυρόπληκτους της πρώτης μας πατρίδας. Και μακάρι να προσφέρουμε όλοι το κατά δύναμη για να ελαφρύνουμε λίγο τη σκληρή καθημερινότητα των ανθρώπων που δοκιμάζονται τόσο πολύ, έχοντας μείνει κατά χιλιάδες ξαφνικά άστεγοι κι όλα τους τα υπάρχοντα έχουν περιοριστεί σε ένα βαλιτσάκι ή μια σακούλα!

Έρανοι και «έρανοι»!

Ομως, υπάρχουν έρανοι και «έρανοι»! Εννοούμε, δηλαδή, ότι υπάρχουν Οργανισμοί και πρόσωπα, που κάνουν εράνους και συγκεντρώνουν βοήθεια για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, που είναι σοβαροί και αξιόπιστοι, κι υπάρχουν κι άλλοι που κοροϊδεύουν τον κόσμο. Γι’ αυτό και πρέπει να προσέχουμε ποιους εμπιστευόμαστε για να δώσουμε τα χρήματά μας, που συνήθως δεν μας περισσεύουν και τα προσφέρουμε από το υστέρημά μας μόνο και μόνο για ν’ ανακουφίσουμε άμεσα τον πόνο και τις ανάγκες όσων υποφέρουν. Γιατί υπάρχουν κι όσοι τα εισπράττουν σα μεσολαβητές για να τα προωθήσουν στους πυρόπληκτους -όπως μας παραπλανούν αρχικά- αλλά τελικά τα δίνουν όποτε και όπου τους καπνίσει, πράγμα που σημαίνει ότι δεν εκτελούν καλά την αποστολή τους κι ότι μάλλον εκμεταλλεύονται την εμπιστοσύνη μας για δικό τους όφελος, παρακρατώντας για καιρό τα χρήματα και τη βοήθειά μας την ώρα ακριβώς που όσοι χτυπήθηκαν από τη συμφορά τα χρειάζονται άμεσα! Κι όχι μόνο καθυστερούν να τα παραδώσουν, αλλά και τα δίνουν αλλού από τον αρχικό τους προορισμό –αντίθετα με όσα υποσχέθηκαν.

Κι αν νομίζετε ότι με τα παραπάνω λέμε λόγια του αέρα και γενικότητες, κάνετε μεγάλο λάθος! Μιλάμε για συγκεκριμένο μεγάλο φορέα της Ομογένειάς μας και τον επικεφαλής του, που αποδείχθηκε ότι μόλις πέρσι παραπλάνησαν συνειδητά όσους τους πίστεψαν και τους εμπιστεύθηκαν μεγάλα ποσά για να δοθούν ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, το συντομότερο δυνατό, την ώρα της μεγάλης ανάγκης των συνανθρώπων μας μετά τις φοβερές πυρκαγιές σε Βικτώρια, Νότια Αυστραλία και Νέα Νότια Ουαλία. Κι αν το έκαναν αυτό εντός Αυστραλίας, όπου θα μπορούσαμε να ελέγξουμε οι περισσότεροι πώς διαχειρίστηκαν τα χρήματα (εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια) που τους εμπιστευθήκαμε, σκεφτείτε τι μπορεί να κάνουν τώρα που τα χρήματα, που μας καλούν να προσφέρουμε μέσω δικών τους λογαριασμών, θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα για τους εκεί συμπατριώτες μας!

ΦΥΣΙΚΑ, ο Οργανισμός που αναφέρουμε είναι η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ και ο επικεφαλής της ο Μακάριος Γρινιεζάκης, που με δακρύβρεχτες ανακοινώσεις καλούν πάλι την Ομογένεια να προσφέρει μέσω των δικών τους λογαριασμών και ταμείων οικονομική βοήθεια στους τωρινούς πυρόπληκτους στην Ελλάδα.

Και θα επαινούσαμε την πρωτοβουλία τους κι εμείς ακόμα (που κάθε τόσο φέρνουμε κι από μία ατιμία και βρομιά του Μακάριου και των «δεξιών κι αριστερών χεριών του» στην Αρχιεπισκοπή στο φως), αν δεν θυμόμασταν μερικές σημαντικές «λεπτομέρειες» από τον περσινό έρανο που έκαναν η Αρχιεπισκοπή κι ο Μακάριος για τους πυρόπληκτους της Αυστραλίας! Λεπτομέρειες που μόνο εμπιστοσύνη δεν επιτρέπουν να έχουμε στους συγκεκριμένους για το πώς θα διαχειριστούν τα χρήματα που θα προσφέρει η Ομογένεια ακόμα και σ’ αυτή την τραγική συγκυρία:

Με «πονεμένο» μήνυμά του πέρσι τον Ιανουάριο ο Μακάριος προσωπικά προσκαλούσε την Ομογένεια να προσφέρει γενναιόδωρα για να ανακουφιστούν «οι συνάνθρωποί μας, που χρειάζονται έμπρακτη υλική βοήθεια τούτη την ώρα, αφού έχουν χάσει τα πάντα από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από πυρκαγιές»…

Στις 4 Ιανουαρίου 2020 συγκεκριμένα η Αρχιεπισκοπή έβγαλε ανακοίνωση στα ελληνικά και στ’ αγγλικά, όπου ο Μακάριος, με τη φωτογραφία του φαρδιά πλατιά (για να μην ξεχνάμε και τη φάτσα του, αλίμονο!), προανήγγειλε τον «Ελληνικό Ορθόδοξο Έρανο Πυρκαγιών» (Greek Orthodox Fire Appeal).  Και την άλλη μέρα κιόλας (5 Ιανουαρίου) βγήκαν δίσκοι σ’ όλες τις εκκλησίες της Αρχιεπισκοπής σ’ όλη την Αυστραλία για να δώσει ο κόσμος όσα μπορούσε, πιστεύοντας ότι τα χρήματα θα δίνονταν άμεσα για να βοηθηθούν οι συμπατριώτες μας στην Αυστραλία που είχαν χάσει ανθρώπους τους, τα σπίτια και τις περιουσίες τους στις πιο μεγάλες πυρκαγιές της τελευταίας 30ετίας.

Εξάλλου αυτό ακριβώς έλεγε και η επίσημη ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, με την υπογραφή του «Αγίου» Αυστραλίας Μακάριου, που δεν δίσταζε να χρησιμοποιήσει τα «ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα» για να συγκινήσει τα πλήθη και «να προσφέρουν απλόχερα», όπως ζητούσε επί λέξει:

«Πολλοί συμπατριώτες μας χρειάζονται έμπρακτη υλική βοήθεια τούτη την ώρα, αφού έχουν χάσει τα πάντα από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από πυρκαγιές σε όλη σχεδόν τη χώρα. Είναι καιρός, λοιπόν, τα λόγια να γίνουν πράξη. Είναι καιρός να μετατρέψουμε τη Χριστιανική διδασκαλία σε έμπρακτη και οργανωμένη αγάπη και φιλανθρωπία για τον πλησίον.».

Και παρακάτω: «Για τον λόγο αυτό την Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, θα περιαχθεί δίσκος σε όλες τις Ελληνορθόδοξες Ενορίες της Αυστραλίας. Τα χρήματα που θα συλλεγούν από αυτό τον έρανο, θα διασφαλίσουμε ότι θα φτάσουν στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη»!

Εσείς, αγαπητοί αναγνώστες του Greek Flash News τι καταλαβαίνετε απ’ αυτές τις φράσεις; Δεν καταλαβαίνετε ότι ο άνθρωπος (Μακάριος) μιλάει καθαρά ότι τα χρήματα που ΕΣΕΙΣ θα προσφέρετε «γενναιόδωρα» -όπως σας ζητούσε- θα προωθηθούν από την Αρχιεπισκοπή μας «στους ανθρώπους που έχουν χάσει τα πάντα από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές» και ότι η Αρχιεπισκοπή κι ο «Άγιος» Αυστραλίας «θα διασφαλίσουν να φτάσουν στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη»;

Και μάλιστα, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει και θα σταλεί έγκαιρα η βοήθεια στους πυρόπληκτους της Αυστραλίας (τους «εμπερίστατους αδελφούς μας» που «έχουν χάσει τα πάντα»), στην περσινή επίσημη ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής με το προσωπικό μήνυμα και την υπογραφή του Μακάριου από κάτω τονίζεται ακόμα, αφού δίνονται τα στοιχεία του λογαριασμού για τις δωρεές:

«Ελληνικός Ορθόδοξος Έρανος Πυρκαγιών

GREEK ORTHODOX ARCHDIOCESE OF AUSTRALIA

ΝΑΒ ΒΑΝΚ

BSB:082-057

ACCOUNT: 616958567

Ή να κάνουν δωρεές μέσω των διαφόρων ιστοτόπων της Αρχιεπισκοπής μας, των ενοριών και των φιλανθρωπικών οργανώσεων, προκειμένου να βοηθήσουμε τους εμπερίστατους αδελφούς μας.

Όλες οι δωρεές άνω των $2 θα είναι απαλλαγμένες από φορολογία, ενώ μέσα σε σαράντα ημέρες η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας θα δημοσιεύσει τα ονόματα των δωρητών, τα ποσά τα οποία κατέθεσε ο καθένας, καθώς και το πώς τα χρήματα διανεμήθηκανΣας παρακαλώ θερμώς να προσφέρετε όσο πιο γενναιόδωρα μπορείτε.»

(Να και το απόσπασμα από το αγγλικό κείμενο, για να μην λέτε ότι σας λέμε ψέματα:

«We must help our suffering sisters and brothers. All donations over $ 2 will be tax-exempt. Within forty days the Archdiocese will publish the names of the donors, the amounts each has deposited, and how the money was distributed. Please warmly offer as generously as you can.»)

Μέσα σε ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΕΡΕΣ κατά την ανακοίνωση, δηλαδή γύρω στις 14 Φεβρουαρίου, θα ανακοινώνονταν από την Αρχιεπισκοπή όχι μόνο τα χρήματα που θα είχαν συγκεντρωθεί από τον έρανο, αλλά θα είχε ανακοινωθεί και το πώς θα είχαν διανεμηθεί τα ποσά (θα είχαν σταλεί στον προορισμό τους, δηλαδή) στους πυρόπληκτους, που είχαν απόλυτη και άμεση ανάγκη από τη βοήθεια αυτή! Ποιος δεν θα συγκινούνταν με τέτοιες υποσχέσεις κι ευσυνειδησία και δεν θα άνοιγε το πορτοφόλι του για να βοηθήσει;

«Εμπερίστατοι αδελφοί» τα …κοάλα!

Μαντέψτε τώρα τι έγινε τελικά απ’ όλες τις παραπάνω μεγαλοστομίες και τις παραπλανητικές δεσμεύσεις κι υποσχέσεις του Μακάριου και της Αρχιεπισκοπής!

ΗΟμογένεια κατά χιλιάδες, αλλά και Μητροπόλεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς και δεκάδες άλλα άτομα, ανταποκρίθηκαν πράγματι συγκινητικά στον έρανο της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και πρόσφεραν γενναιόδωρα όσα μπορούσαν, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν συνολικά $707,208.91. Παρά $300,000 περίπου δηλαδή, ένα εκατομμύριο δολάρια! Όχι και λίγα!

Βλέπετε, δεν είχε ξεσπάσει ακόμα το σκάνδαλο με το πολυτελές διαμέρισμα που ήδη από το Δεκέμβριο του 2019 είχε αγοράσει η Αρχιεπισκοπή στο Μακάριο για να μένει, με $6,5 εκατομμύρια (κι άλλα $2-3 για «ανακαίνιση» κατά τα γούστα του ποιμενάρχη μας), ώστε να είναι ο κόσμος καχύποπτος και να προβληματιστεί για το τι δίνει και πού το εμπιστεύεται…

Το ποσό που συγκεντρώθηκε από τον έρανο, καθώς και ο κατάλογος με τα ονόματα των δωρητών, πάντως, όχι μόνο δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα σε «40 μέρες» -που είχε υποσχεθεί ο Μακάριος εγγράφως- αλλά ανακοινώθηκαν ύστερα από 79 μέρες (στις 24 Μαρτίου 2020)! Κι ούτε λόγος στην καινούργια ανακοίνωση (που, φυσικά, ήταν διακοσμημένη όχι με καμιά φωτογραφία από τις καταστροφικές πυρκαγιές, αλλά πάλι με  το πορτρέτο του Αρχιεπισκόπου και «πατερούλη» μας) για τους «εμπερίστατους αδελφούς μας, που έχασαν τα πάντα στις πυρκαγιές»! Και για τους οποίους κυρίως είχε τρέξει ο κόσμος να συμπαρασταθεί και να δώσει τα χρήματά του. Αντί γι’ αυτούς, η ανακοίνωση έλεγε ξερά ότι τα χρήματα του εράνου ΘΑ διατεθούν (όχι, «έχουν διανεμηθεί, μέσα στις 40 μέρες, όπως δεσμευτήκαμε αρχικά»!) ως εξής:

«α) στόν δήμο Bega Valley Shire (σ.σ. Νέα Νότια Ουαλία), πού δέχθηκε τή μεγαλύτερη ζημία ἀπό τή φωτιά, τό ποσό τῶν 325.000, β) στήν Πυροσβεστική Ὑπηρεσία τῆς Βικτώριας τό ποσό τῶν 200.000, γ) στήν Πυροσβεστική Ὑπηρεσία τῆς Νοτίου Αὐστραλίας τό ποσό τῶν 125.000, καί δ) στό Νοσοκομείο ζώων τοῦ Port Macquarie τό ὑπόλοιπο, δηλαδή τό ποσό τῶν 57.208,91.»  (Το «Νοσοκομείο ζώων» που αναφέρεται στην Ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής της 24ης Μαρτίου 2020 είναι το «Koala Hospital, το Νοσοκομείο για τα Κοάλα στη Νέα Νότια Ουαλία, που περιθάλπει τα συμπαθητικά αυτά ζωάκια, που πράγματι χτυπήθηκαν άσχημα από τις περσινές πυρκαγιές).

(Και στην ανακοίνωση στ’ αγγλικά, αναφέρεται συγκεκριμένα:

«We bring it to your attention that the amount that was gathered in the appeal raised by the Archdiocese for the Fires was: $707,208.91

          This money will be given to:

•           $325,000 to Bega Valley Shire Council in NSW

•           $200,000 to Country Fire Authority (CFA) VIC 

•           $125,000 to South Australian Country Fire Service (CFS)

•           $57,208.91 to Port Macquarie Koala Hospital in NSW »)

Αντί να δοθούν, δηλαδή, τα χρήματα που με συμπόνοια και φροντίδα έδωσε ο κόσμος για ν’ ανακουφίσει άμεσα τις οικογένειες, τους συνανθρώπους του που είχαν πληγεί ανεπανόρθωτα από τη φωτιά (όπως ακριβώς ζητούσε και παρακινούσε προσωπικά τον κόσμο -ακόμα «και τα μικρά παιδιά, τους μαθητές των σχολείων»– ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας για να προσφέρουν γενναιόδωρα), «ξεφορτώθηκαν» τις περίπου $707,000 σε δύο …πυροσβεστικές υπηρεσίες, σε έναν δήμο και σε ένα νοσοκομείο για …κοάλα! Που μπορεί κι αυτοί να είχαν ανάγκες, βέβαια, αλλά σίγουρα δεν είχαν καμία σχέση με τους «συνανθρώπους σε ανάγκη, που έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους κι αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης», όπως περιέγραφε υποκριτικά στην ανακοίνωση του εράνου ο επικεφαλής της Αρχιεπισκοπής μας.

Οσο για το ΠΟΤΕ θα παρέδιδε η Αρχιεπισκοπή τα χρήματα (που σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μακάριου της 4ης Ιανουαρίου θα είχαν διανεμηθεί μέσα σε 40 μέρες!), δεν γινόταν η παραμικρή αναφορά!  Θέλετε τώρα να μάθετε πότε άρχισαν να παραδίνουν σιγά σιγά τα χρήματα του εράνου έστω στις προαναφερόμενες υπηρεσίες (κι όχι, βέβαια, σε ανθρώπους που έχασαν όλα τα υπάρχοντά τους στις πυρκαγιές) που ανακοίνωσαν στις 24 Μαρτίου η Αρχιεπισκοπή κι ο Μακάριος;

Από τα τέλη Ιουνίου του 2020 κι αργότερα! ΕΞΙ και παραπάνω ΜΗΝΕΣ από τότε που έγινε ο έρανος(αρχή Ιανουαρίου) και κατατέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια στο λογαριασμό της Αρχιεπισκοπής, δηλαδή! Ποιος και πώς εκμεταλλευόταν τα χρήματα του εράνου για ένα εξάμηνο; Και γιατί δεν τα παρέδωσαν άμεσα, όπως πρέπει να κάνει κάθε ΤΙΜΙΟΣ μεσολαβητής, που απλά διευκολύνει τα δύο μέρη για να φτάσουν με ασφάλεια και άμεσα τα χρήματα από τη μία πλευρά στην άλλη; Μόνο ο Μακάριος και κάτι «ψυχές» στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ξέρουν!

(Και, μεταξύ μας, ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ πράγματι τα ποσά να δόθηκαν όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση και να μην …χάθηκαν μερικά στο δρόμο, ε;)

Ο έρανος για την Ιεραποστολή της Αφρικής;

Κι ενώ η Αρχιεπισκοπή κι ο τουρίστας Αρχιεπίσκοπος Μακάριος με τηλεκοντρόλ από την Αθήνα -όπου συνεχίζει τις πολυτελείς διακοπές του, παρά τις αυστηρές συστάσεις από το Φανάρι προ εβδομάδων να επιστρέψει άμεσα στην Αυστραλία!- οργανώνουν νέο έρανο για να βοηθήσουν τους πυρόπληκτους της Ελλάδα (δίνοντάς τους ίσως του …χρόνου τα χρήματα που θα προορίζονται για τις άμεσες ανάγκες τους – αν κρίνουμε από τον περσινό έρανό τους εντός Αυστραλίας!), έρχονται στο φως καταγγελίες για έναν άλλο έρανο!

Αυτόν που καθιέρωσε ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός σε τακτική βάση σε όλη την Αυστραλία, για την Ελληνορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική!

Στον τελευταίο έρανο που έγινε στην Αυστραλία, πριν μας πιάσουν τα μέτρα και τα lockdown για την επιδημία COVID19, συγκεντρώθηκε ΑΓΝΩΣΤΟ ποσό από την Ομογένεια, με εκδηλώσεις και δωρεές, για να σταλεί ως βοήθεια στην Ιεραποστολή της αφρικανικής ηπείρου με το νευραλγικό έργο στους ντόπιους πληθυσμούς. Όχι μόνο θρησκευτικό, αλλά και εκπαιδευτικό και κοινωνικό. Γράφουμε «άγνωστο ποσό» γιατί από την Αρχιεπισκοπή ποτέ δεν ανακοινώθηκε τελικό ποσό για φέτος, παρά μόνο για μία συγκεκριμένη εκδήλωση για την Ιεραποστολή στο Σύδνεϋ (όπου συμμετέχουν ομαδικά όλες οι Ελληνορθόδοξες Ενορίες και Φιλόπτωχες Επιτροπές της πόλης κάθε χρόνο) με τις δωρεές να φτάνουν τις $250,000.

Τι ποσό συγκεντρώθηκε συνολικά απ’ όλη την Αυστραλία δεν γνωρίζει κανείς εκτός από το Μακάριο και τον στενό του κύκλο στην Αρχιεπισκοπή. Τα χρήματα αυτά τα περιμένουν πώς και πώς στην Αφρική οι εκεί χριστιανικές Ενορίες μας, που έχουν τεράστιες ανάγκες για το ποίμνιό τους και τις άλλες υποχρεώσεις τους. Μόνο που ο Αρχιεπίσκοπος καθυστερεί εδώ και πολλούς μήνες να τα προωθήσει στον τελικό προορισμό τους, στην Αφρική, σύμφωνα με σοβαρές καταγγελίες που έχουν γίνει στην ιστοσελίδα μας Greek Flash News! Και όπως μας καταγγέλλουν, για να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη και απαράδεκτη καθυστέρηση της παρακράτησης των χρημάτων που προορίζονται για την Ιεραποστολή της Αφρικής, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος υποστηρίζει ότι «αν σταλούν τα χρήματα αυτά στην Αφρική, κινδυνεύουν να πέσουν σε χέρια …τρομοκρατών»!

Ολα τα χρόνια, δηλαδή, δεν κινδύνευαν από τους …τρομοκράτες της Αφρικής τα χρήματα των ιεραποστολών, αλλά τώρα ξαφνικά επί Μακάριου κινδυνεύουν! Οπότε αφήνονται στην τύχη τους οι άνθρωποι της Ελληνορθόδοξης Ιεραποστολής κι όσοι (παιδιά και γυναίκες κυρίως) είναι εξαρτημένοι καθημερινά από αυτήν με τροφή, φάρμακα, σχολικά είδη κ.α., για να κρατάει καλά «φυλαγμένα» και «ασφαλή από τους …τρομοκράτες» ο Μακάριος στα δικά του ταμεία τα χρήματα που δώρισε η Ομογένεια για την Ιεραποστολή στην Αφρική!

Αν πράγματι αληθεύουν οι καταγγελίες αυτές κι ο «πονόψυχος» κι «αγαπησιάρης» Αρχιεπίσκοπός μας έχει πράγματι καταδικάσει την Ιεραποστολή, που χρόνια τώρα στηρίζεται από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, χρησιμοποιώντας μια τέτοια γελοία δικαιολογία για να παρακρατάει τις δωρεές των Ομογενών για τους πάμφτωχους της Αφρικής, τότε αφήνουμε εσάς να βγάλετε τα συμπεράσματά σας και να τον κρίνετε!

Οπως και να έχει, όμως, σας συμβουλεύουμε -με βάση τα παραπάνω- να σκεφτείτε διπλά αν θα εμπιστευθείτε τέτοιους ανθρώπους σαν μεσολαβητές για να δώσετε βοήθεια στους πυρόπληκτους της Ελλάδας, που υποφέρουν κι έχουν άμεση ανάγκη αυτή την περίοδο, ή θα προτιμήσετε να προσφέρετε για την ανακούφισή τους μέσω πιο αξιόπιστων φορέων κι οργανισμών, που δεν θα σας παραπλανούν και δεν θα κοροϊδεύουν και εσάς που τα δίνετε και αυτούς που περιμένουν με αγωνία να τα πάρουν!

«Καμπάνα» στη «Βασιλειάδα» Σύδνεϋ!

Η κυβέρνηση την έβγαλε επικίνδυνη

για τους ηλικιωμένους που φιλοξενεί!

ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΒΑΛΕ ΜΕΤΡΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Το σκασμό έχει βγάλει η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας εδώ και λίγους μήνες (από τον περασμένο Μάιο – Ιούνιο), ύστερα από λεπτομερή έλεγχο που έκαναν στελέχη της Επιτροπής για τους Ηλικιωμένους της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Αυστραλίας στο Γηροκομείο «Βασιλειάδα» του Randwick στο Σύδνεϋ, για την «καμπάνα» που έφαγε κατακέφαλα! Τόσες ανακοινώσεις και δελτία τύπου βγάζουν κάθε μέρα από τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής μας, αλλά για τη «Βασιλειάδα» που κόντεψε να την κλείσει η κυβέρνηση κι έπεσαν τα …μαλλιά  των ελεγκτών με όσα είδαν και διαπίστωσαν εκεί, ούτε κουβέντα! Το έθαψαν το θέμα κανονικά, για να μην μάθει και να μην ακούσει η Ομογένεια τα χάλια τους! Όπως είναι γνωστό, η Αρχιεπισκοπή του Μακάριου χρειάζεται την Ομογένεια μόνο για να την αρμέγει.

Το Γηροκομείο, που ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας κι όπου προεδρεύει ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος αυτοπροσώπως και το διοικούν άτομα της απόλυτης εμπιστοσύνης του, έχει γράψει εκεί που δεν πιάνει μελάνι τους κανονισμούς για την υγεία, την αξιοπρέπεια και την προστασία των ηλικιωμένων που φιλοξενεί!  Και το μόνο που κάνει είναι να τους «μαδάει» κανονικά (εκατομμύρια δολάρια από αυτούς και τις οικογένειές τους για να μένουν εκεί –όπως και την κυβέρνηση με τα εκατομμύρια δολάρια επιχορηγήσεις που δίνει στο συγκεκριμένο Γηροκομείο κάθε χρόνο), αδιαφορώντας εντελώς που κινδυνεύει άμεσα και σοβαρά η υγεία και η ασφάλειά τους εκεί μέσα, όπως γράφει στην έκθεσή της η Επιτροπή της κυβέρνησης (My Aged Care).

Δεν υπάρχει κανονισμός που εφαρμόζεται στον τομέα της Φροντίδας Ηλικιωμένων, που να μην τον έχουν παραβιάσει στο Γηροκομείο St Basils Randwick, που είναι και το πιο μεγάλο και πιο καινούργιο του φιλανθρωπικού οργανισμού της Αρχιεπισκοπής, της «Βασιλειάδας»:

Για την προσωπική φροντίδα και τα φάρμακα που δίνονται στους ηλικιωμένους, για τη συμπεριφορά του προσωπικού απέναντι στα γεροντάκια (τα περισσότερα Έλληνες κι Ελληνίδες της πρώτης γενιάς της μετανάστευσης), για τα προσόντα και την εκπαίδευση των υπεύθυνων και των εργαζόμενων στο Γηροκομείο, για το «θάψιμο» των παραπόνων των ηλικιωμένων και των οικογενειών τους κι ένα σωρό άλλα. Συνολικά 36 παραβιάσεις του κανονισμού για τα Γηροκομεία μέτρησαν οι ελεγκτές! Είναι να απορεί  κανείς  πώς δεν τους αφαίρεσαν ακόμα την άδεια λειτουργίας του ιδρύματος (accreditation)!

Πάντως, προς το παρόν και μέχρι να συμμορφωθούν στους κανονισμούς, τους κόβουν την κρατική επιχορήγηση για έξι μήνες για κάθε ηλικιωμένο που θα επιλέξει να μπει στο γηροκομείο της Αρχιεπισκοπής στο Randwick, τους υποχρεώνουν να προσλάβουν με δικά τους έξοδα ειδικό σύμβουλο για τουλάχιστον οχτώ μήνες και να περάσουν όλοι (διοίκηση και προσωπικό) από νέα εκπαίδευση, πάλι με έξοδα του γηροκομείου. Και κάθε 15 μέρες να δίνουν γραπτή και προφορική αναφορά τι έχουν κάνει και τι θα κάνουν το αμέσως επόμενο διάστημα συνεχώς μέχρι τα μέσα Μαρτίου 2022.  Με άλλα λόγια, τους έβαλαν τα δύο πόδια σ’ ένα παπούτσι, μέχρι να κάνουν το περιβάλλον του γηροκομείου ασφαλές και κατάλληλο για τους σχεδόν 200 ηλικιωμένους που ζουν σ’ αυτό.

Φυσικά, τα ΜΜΕ της Ομογένειας με τους «μεγάλους κι επαγγελματίες δημοσιογράφους» δεν πήραν μυρωδιά (ή έκαναν ότι δεν πήραν) για το νέο «χαστούκι» στην Αρχιεπισκοπή μας και τα γηροκομεία της, όμως ο ήχος της καρπαζιάς έφτασε μέχρι την Ελλάδα, όπου η ομογενής δημοσιογράφος Βάσω Μώραλη το έμαθε και φρόντισε να ψάξει το θέμα, δημοσιεύοντάς το σε ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα, στο kosmodromio.gr .

Διαβάστε, λοιπόν, παρακάτω τι μαθαίνουμε μέσω Ελλάδας για τον Οργανισμό «καμάρι» της Αρχιεπισκοπής μας και το κατάντημά του, με κίνδυνο υγείας για όσους τους εμπιστεύονται ακόμα, από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Ελληνο-Αυστραλής δημοσιογράφου (πρώην διευθύντριας του Ελληνικού Προγράμματος της SBS).  Κι όλα αυτά ενώ ο τουρίστας Αρχιεπίσκοπος Μακάριος (και πρόεδρος της «Βασιλειάδας») συνεχίζει για τρίτο μήνα τις διακοπές του στην Ελλάδα. Κι όπου να ‘ναι αρχίζει κι εδώ στη Μελβούρνη το «μεγάλο πανηγύρι», η δίκη εις βάρος της «Βασιλειάδας» και της Αρχιεπισκοπής για τα 45 γεροντάκια της «Βασιλειάδας» Μελβούρνης που πέθαναν αβοήθητα πέρσι από κορονοϊό!

Κυρώσεις σε Γηροκομείο της «Βασιλειάδας» για άμεσο κίνδυνο υγείας των ηλικιωμένων

Της Βάσως Ε. Μώραλη

Νέο πλήγμα για την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και τον μεγαλύτερο οργανισμό της

Νέο ισχυρό πλήγμα δέχθηκε τις τελευταίες εβδομάδες ο μεγαλύτερος φιλανθρωπικός οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «Η Βασιλειάς»/St Basil’s Aged Care, που από πέρυσι «πρωταγωνιστεί» αρνητικά στην Αυστραλία πότε λόγω του ότι κατέχει το θλιβερό ρεκόρ των μεγαλύτερων απωλειών λόγω κορωνοϊού μεταξύ όλων των γηροκομείων της Αυστραλίας και πότε λόγω της αμφιλεγόμενης διαχείρισης κρατικών επιχορηγήσεων πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτή τη φορά πλήττονται κυρίως το γόητρο και η αξιοπιστία του, όπως και το ταμείο του, καθώς στη μεγαλύτερη, πολυτελέστερη και πιο σύγχρονη μονάδα του (λειτουργεί από τα τέλη του 2017 στο προάστιο Randwick του Σίδνεϊ) επιβλήθηκαν σοβαρές κυρώσεις από αρμόδια κυβερνητική επιτροπή για σωρεία παραβάσεων των κανονισμών λειτουργίας μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων.

«Σε άμεσο και σοβαρό κίνδυνο οι τρόφιμοι»

Τις μέρες που έκλεινε ένας χρόνος από το φονικό πέρασμα της πανδημίας COVID-19 στο Γηροκομείο της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας «Βασιλειάς» στη Μελβούρνη (Ιούλιος – Αύγουστος 2020), η Υπηρεσία για τη Φροντίδα Ηλικιωμένων (“My Aged Care”) της ομοσπονδιακής αυστραλιανής κυβέρνησης έκανε ηχηρή παρέμβαση στη ναυαρχίδα του ίδιου Οργανισμού στο Σίδνεϊ, επιβάλλοντας σοβαρές κυρώσεις και την υποχρέωση εκπλήρωσης αυστηρών όρων αφού διαπίστωσε ότι, λόγω πολλών ελλείψεων και αδυναμιών στη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας, «οι τρόφιμοί της βρίσκονται εκτεθειμένοι σε άμεσο και σοβαρό κίνδυνο».

Συγκεκριμένα, στις 13 Ιουλίου η αυστραλιανή κυβερνητική υπηρεσία εκδήλωσε την παρέμβασή της με την έκδοση επίσημης «Προειδοποίησης Μη Συμμόρφωσης (σ.σ. προς τη νομοθεσία και τους κανονισμούς), Προειδοποίησης για Συμφωνία (σ.σ. του Γηροκομείου με την κυβερνητική υπηρεσία) και Κυρώσεων στη «Βασιλειάδα» Randwick (σ.σ. εσωτερικό προάστιο του Σίδνεϊ)».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ακριβώς την εποχή που υπάρχει νέα ανησυχητική έξαρση της πανδημίας στην Αυστραλία -και ιδιαίτερα στην Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας (με πρωτεύουσα το Σίδνεϊ), όπου εδρεύει το προαναφερθέν Γηροκομείο (μαζί με άλλες πέντε μονάδες του ίδιου Οργανισμού). Κι ακόμα χειρότερα, τη στιγμή που εδώ και 12 μήνες έχει κλονιστεί ισχυρά η εμπιστοσύνη των Ελληνο-Αυστραλών προς τη μεγαλύτερη «αλυσίδα» φροντίδας ηλικιωμένων της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, ύστερα από όσα τραγικά διαδραματίστηκαν στη «Βασιλειάδα» Fawkner Μελβούρνης, προκαλώντας την άμεση κρατική παρέμβαση στη λειτουργία του Γηροκομείου αυτού πέρυσι και τη διενέργεια εκτεταμένης έρευνας για τον εντοπισμό αιτιών και καταλογισμό ευθυνών για την τραγωδία από ειδικώς ορισθείσα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση «Βασιλική Επιτροπή» (Royal Commission). Το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας της Επιτροπής αναμένεται από μήνα σε μήνα.

Η εν λόγω μονάδα ηλικιωμένων, St Basil’s Randwick, αποτελεί, όπως προαναφέραμε, τη ναυαρχίδα του Οργανισμού «Βασιλειάς» της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, καθώς είναι η πιο καινούργια, η πιο πολυτελής και η πιο πολυδύναμη μονάδα του μεγαλύτερου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος της Εκκλησίας μας στους Αντίποδες. Ανήκει επί μέρους στη «Βασιλειάδα» Νέας Νότιας Ουαλίας και Περιφέρειας Πρωτευούσης (New South Wales & Australian CapitalTerritory/NSW-ACT), που με τη σειρά της εκπροσωπεί το πιο σημαντικό τμήμα της παναυστραλιανής αλυσίδας Γηροκομείων και Γηριατρείων της Αρχιεπισκοπής (που διαθέτει εδώ και δεκαετίες ανάλογες μονάδες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας). Ο Οργανισμός, εκτός από τις σημαντικές εισφορές που καταβάλλουν οι τρόφιμοί του για τη διαμονή τους στις μονάδες του, εισπράττει κάθε χρόνο πολλά εκατομμύρια δολάρια ως επιδοτήσεις από την αυστραλιανή κυβέρνηση (η οποία καταβάλλει ένα σημαντικό ποσό -περίπου $50-60/σχεδόν 30-35 ευρώ- για κάθε τρόφιμο, σε καθημερινή βάση).

Απόκρυψη ελέγχου και κυρώσεων

Ύστερα από ενδελεχή έλεγχο που διενήργησαν κυβερνητικοί υπάλληλοι στη «Βασιλειάδα»/St Basil’sRandwick τις προηγούμενες εβδομάδες, διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις σε οκτώ καίριους τομείς λειτουργίας του συγκεκριμένου Γηροκομείου. Όπως επισημαίνεται στο πόρισμα του ελέγχου, τα αποτελέσματα και οι υποδείξεις του οποίου είναι αναρτημένα συνοπτικά στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβερνητικής Υπηρεσίας:

«Η Επιτροπή Ποιότητας και Ασφάλειας Φροντίδας Ηλικιωμένων διαπίστωσε ότι υπάρχει άμεσος και σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια, την υγεία ή την ευζωία των τροφίμων, προς τους οποίους ο εγκεκριμένος πάροχος (σ.σ. «Βασιλειάδα» Randwick) προσφέρει υπηρεσίες φροντίδας».

Οι τομείς στους οποίους εντοπίστηκαν ελλείψεις και αδυναμίες από την Επιτροπή είναι:

  1. Αξιοπρέπειας και (δικαιώματος) Επιλογής των δικαιούχων της φροντίδας (παραβάσεις σε τρεις ενότητες υποχρεώσεων/κανονισμών).
  2. Συνεχούς εκτίμησης κατάστασης και σχεδιασμού με τους τροφίμους (σε πέντε ενότητες).
  3. Προσωπικής και κλινικής φροντίδας (σε επτά ενότητες).
  4. Υπηρεσιών και υποστήριξης για καθημερινή διαβίωση ( σε επτά ενότητες).
  5. Περιβάλλοντος (σ.σ. προσφοράς) υπηρεσιών του Οργανισμού (σε δύο ενότητες).
  6. Κριτικής και Παραπόνων (σε τέσσερις ενότητες).
  7. Τμήματος Προσωπικού (σε τρεις ενότητες).
  8. Διοίκησης Οργανισμού (σε πέντε ενότητες).

Εξαιτίας αυτών των παραβάσεων σε κρίσιμους τομείς για τη λειτουργία του εν λόγω Γηροκομείου, στο οποίο οι τρόφιμοι καταβάλλουν υψηλές χρηματικές εγγυήσεις και αξιόλογη ημερήσια αποζημίωση για να εξασφαλίσουν ένα δωμάτιο (γίνεται ειδική αναφορά παρακάτω), η κυβερνητική επιτροπή επέβαλε τις παρακάτω κυρώσεις και όρους, απαιτώντας την άμεση ανταπόκριση της διοίκησης της μονάδας και του Οργανισμού «Βασιλειάς»:

«Ο εγκεκριμένος πάροχος (σ.σ. το Γηροκομείο) δεν δικαιούται να λαμβάνει ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις για κάθε νέο τρόφιμο για μια περίοδο έξι (6) μηνών.

(Το Γηροκομείο) να διορίσει, με δική του δαπάνη, έναν ειδικό σύμβουλο για να το βοηθήσει να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις του. Ο διορισμός αυτός πρέπει να έχει γίνει έως τις 19 Ιουλίου 2021 και να διαρκέσει για μία περίοδο τουλάχιστον οκτώ (8) μηνών, με λήξη την 13ηΜαρτίου 2022.

Να εξασφαλίσει, με έξοδά του, εκπαίδευση για τα στελέχη, τους εργαζομένους και τους συνεργάτες του όπως εξειδικεύεται παρακάτω και να αποδείξει ότι έχει προσφέρει αυτή την εκπαίδευση/επιμόρφωση. Η εν λόγω εκπαίδευση πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον: την καλύτερη πρακτική χρήσης περιοριστικών μεθόδων (συμπερ. περιορισμού με χρήση φαρμάκων) στη φροντίδα ηλικιωμένων, διαχείριση πίεσης και τραυματισμού, διαχείριση πτώσεων, διαχείριση συμπεριφοράς και σχεδιασμό κλινικής φροντίδας.

Έως τις 19 Ιουλίου 2021 το Γηροκομείο πρέπει να προμηθεύσει την Επιτροπή με έναν έγγραφο σχεδιασμό εκπαίδευσης και με γραπτά τεκμήρια επιτυχούς ολοκλήρωσης της ενδεδειγμένης εκπαίδευσης έως τις 13 Μαρτίου 2022.

Να συμμετάσχει ανά 15ήμερο σε τηλεδιασκέψεις με την Επιτροπή και να προετοιμάζει ανά 15ήμερο μία έγγραφη αναφορά, ώστε να επιτρέπει στην Επιτροπή να παρακολουθεί την πρόοδο του παρόχου κατά την επιστροφή του στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών του.

Η Επιτροπή Ποιότητας και Ασφάλειας Φροντίδας Ηλικιωμένων θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις προσφερόμενες υπηρεσίες καθ’ οδόν προς τη συμμόρφωση του παρόχου (με τους κανονισμούς)».

Αν και η επίσημη Προειδοποίηση της Επιτροπής προς τη «Βασιλειάδα» Randwick γνωστοποιήθηκε στη διοίκηση του Γηροκομείου στις 13 Ιουλίου, ενώ οι τρόφιμοι και οι συγγενείς τους ειδοποιήθηκαν επίσημα για τη συγκεκριμένη εξέλιξη στις 22 Ιουλίου -όπως αναφέρεται στην προαναφερθείσα επίσημη ιστοσελίδα της Υπηρεσίας για τη Φροντίδα Ηλικιωμένων- εν τούτοις κανείς στην Ομογένεια της Αυστραλίας (πλην των ήδη φιλοξενουμένων τροφίμων και των οικογενειών τους) δεν έχει λάβει γνώση της σοβαρής αυτής εξέλιξης. Η οποία δυνητικά μπορεί να επηρεάσει την επιλογή (ή μη) του εν λόγω Γηροκομείου από έναν αριθμό ηλικιωμένων και ευάλωτων Ομογενών μας ή από τις οικογένειές τους. Η μεν «Βασιλειάδα» και η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας αγνόησαν (απέκρυψαν;) το γεγονός, τα δε ομογενειακά ΜΜΕ της Αυστραλίας δεν δημοσίευσαν ούτε μία αράδα για το θέμα…

Δεν εκτιμήθηκε ως άξιο λόγου, δηλαδή, το γεγονός ότι σχεδόν δύο εκατοντάδες τρόφιμοι της «Βασιλειάδας» (στην πλειονότητά τους Ομογενείς μας, Έλληνες και Ορθόδοξοι), σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη υγειονομικά περίοδο, υπόκεινται «σε άμεσο και σοβαρό κίνδυνο υγείας, ασφάλειας και ευζωίας» μέσα στον μεγαλύτερο φιλανθρωπικό Οργανισμό της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας που χρυσοπληρώνουν οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους –κι όπου προεδρεύει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος Γρινιεζάκης.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι στο εν λόγω Γηροκομείο, με τα 186 δωμάτια και σουίτες (που κοστίζουν σε κάθε τρόφιμο από $99 μέχρι $221/ημέρα και καταβολή εγγύησης προκαταβολικά από $900.000 μέχρι $2.000.000/1.250.000 ευρώ-ανάλογα με τον τύπο του δωματίου), είχαν επιβληθεί και προ διετίας -λίγο μετά την έναρξη της λειτουργίας του- κυρώσεις και υποχρέωση συμμόρφωσης σε μια σειρά όρων από την ίδια Επιτροπή. Και αν τότε η διοίκηση του Οργανισμού μπορούσε να επικαλεστεί τον μικρό χρόνο λειτουργίας του και τυχόν έλλειψη εμπειρίας, για την πρόσφατη εξέλιξη με τις κρίσιμες (κι επικίνδυνες για τους τροφίμους) ελλείψεις τι δικαιολογία άραγε μπορεί να προβάλει;

Τρισάγια, αλλά και δίκη για τα θύματα

Η περυσινή τραυματική εμπειρία με την απώλεια 45 ηλικιωμένων από κορωνοϊό στη «Βασιλειάδα» της Μελβούρνης (όπου νόσησαν συνολικά 94 σε σύνολο 117 τροφίμων και 94 εργαζόμενοι σε σύνολο 120) φαίνεται πάντως ότι δεν απασχόλησε και δεν προβλημάτισε σοβαρά την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Ούτε το ότι μετά την επαναλειτουργία του Γηροκομείου στη Μελβούρνη το εμπιστεύθηκαν μόλις 45 άτομα για να επιστρέψουν εκεί. Ούτε καν το ότι ο Οργανισμός (και, κατά συνέπεια, η Αρχιεπισκοπή) απειλείται με ιλιγγιώδη ποσά αποζημιώσεων για τους θανάτους και τη νόσηση δεκάδων ηλικιωμένων τροφίμων πέρυσι στη μονάδα της Μελβούρνης, καθώς ένας αριθμός στενών συγγενών των θυμάτων έχουν ασκήσει ομαδική αγωγή στο Πρωτοδικείο της Βικτώριας/Μελβούρνης. Η εν λόγω αγωγή (που σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι προπομπός και για άλλες αγωγές στο μέλλον) πρόκειται να εκδικαστεί προσεχώς, με την Αρχιεπισκοπή και τον επικεφαλής της να μην έχουν κάνει την παραμικρή ουσιαστική κίνηση εξωδικαστικής συνδιαλλαγής και ειρήνευσης με τους συγγενείς που έχασαν τους αγαπημένους τους.

Ούτε μία συνεδρίαση για συντονισμό

Αξιοπρόσεκτο είναι ότι μέσα στους 25 μήνες της θητείας του νυν Αρχιεπισκόπου Μακαρίου -εκ των οποίων οι 17 εντός πανδημίας, που απείλησε και «θέρισε» ιδιαίτερα τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων σε όλο τον κόσμο- δεν επιδείχθηκε κάποια ιδιαίτερη ευαισθησία ή επιμέλεια, ώστε να συνεδριάσουν (είτε με φυσική παρουσία γύρω από ένα κοινό τραπέζι είτε, έστω, διαδικτυακά) οι πέντε επικεφαλής των κατά τόπους Διοικητικών Συμβουλίων του Οργανισμού «Βασιλειάς» απ’ όλη την Αυστραλία υπό τον φυσικό καθοδηγητή τους (και Πρόεδρο του Οργανισμού παναυστραλιανά) Αρχιεπίσκοπο Μακάριο. Ο οποίος φαίνεται ότι δεν έκρινε απαραίτητο να εξεταστούν οργανωμένα και ενδελεχώς οι πρωτοφανείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα Γηροκομεία επί πανδημίας, να δώσει οδηγίες ως ο ανώτατος «προϊστάμενος» του Οργανισμού και να χαραχτεί κοινή γραμμή για τη συντονισμένη διαχείριση της κατάστασης σε όλες τις μονάδες της «Βασιλειάδας» ως σύνολο. Ακόμα και μετά την τραγωδία που έπληξε τη «Βασιλειάδα» της Μελβούρνης και συγκλόνισε την Ομογένεια της Αυστραλίας, μια τέτοια κοινή συνεδρίαση για εξέταση των επιπτώσεων της πανδημίας και λήψη κοινών μέτρων, ώστε να θωρακιστούν τα Γηροκομεία της Αρχιεπισκοπής και να μην υπάρξει ενδεχόμενο δραματικής επανάληψης όσων είχαν συμβεί ήδη στη Μελβούρνη, μάλλον θεωρήθηκε περιττή από πλευράς Αρχιεπισκοπής.

Επίσης, το ζήτημα της απώλειας τόσων ζωών Ομογενών μας (και μελών του ποιμνίου της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας) μέσα σε ένα Ίδρυμα της απόλυτης ευθύνης της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, καθώς και τυχόν τρόποι αποτροπής τέτοιας τραγωδίας στο μέλλον, δεν απασχόλησε καν το (κολοβό) Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο που συγκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος Γρινιεζάκης -με το δράμα της «Βασιλειάδας» της Μελβούρνης ακόμα νωπό- στο τέλος Σεπτεμβρίου 2020, παρά μόνο για να εκφραστεί η λύπη του επικεφαλής της Αρχιεπισκοπής και των μελών του Συμβουλίου για τις απώλειες.

Καλούνται, λοιπόν, τώρα η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και οι υπεύθυνοι του διοικητικού συμβουλίου της «Βασιλειάδας» στη Νέα Νότια Ουαλία να διαχειριστούν τις δυσμενείς επιπτώσεις της νέας κρατικής παρέμβασης και να ξαναβάλουν σε κανονική «ρότα» τη ναυαρχίδα τους στο Randwick, προτού η πλημμελής συμμόρφωση διοίκησης και εργαζομένων στους κανονισμούς στοιχίσει ακριβά στην υγεία και την ασφάλεια των τροφίμων του Γηροκομείου που τους εμπιστεύθηκαν ή επιφέρει ακόμα βαρύτερες κυρώσεις.

Το βέβαιο είναι, όμως, ότι η νέα σοβαρή παρέμβαση του αυστραλιανού κράτους στη λειτουργία ενός πρότυπου -έως πρόσφατα- Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, της «Βασιλειάδας», πλήττει κατάφωρα το γόητρο και την αξιοπιστία της, ενώ εκθέτει και τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας. Αφού με δική του επιλογή διορίστηκε προ 11μήνου ως νέος Διευθύνων Σύμβουλος του εν λόγω Οργανισμού ο μη σχετικός με τη φροντίδα ηλικιωμένων ομογενής Σπύρος Στάβης (με θητεία σε αστικό σχεδιασμό και πολεοδομία), ο οποίος επιπλέον έχει παραπεμφθεί από τον περασμένο Μάρτιο από την Ανεξάρτητη Επιτροπή κατά της Διαφθοράς Νέας Νότιας Ουαλίας στον αρμόδιο Εισαγγελέα της Ν.Ν.Ο. με επίσημη υπόδειξη για δίωξή του για σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς και κατάχρησης της (προηγούμενης) θέσης του ως Διευθυντής Πολεοδομίας δήμου του Σίδνεϊ.

Και, σίγουρα, όλη η Ομογένεια της Αυστραλίας αναμένει με έκδηλο ενδιαφέρον την προσεχή έναρξη της εκδίκασης της ομαδικής αγωγής τουλάχιστον επτά συγγενών των ηλικιωμένων, που εκτέθηκαν με θανατηφόρο αποτέλεσμα στον κορωνοϊό μέσα στη «Βασιλειάδα» Fawkner, κατά του Γηροκομείου και της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας ενώπιον των δικαστών του Πρωτοδικείου της Βικτώριας (Μελβούρνη).

________________________________________________________________________________________________________________________

Η Βάσω Ε. Μώραλη, δημοσιογράφος και νομικός, υπήρξε η πρώτη ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Αυστραλία (1989-1994) και 

πρώην διευθύντρια του Ελληνικού Προγράμματος της Κρατικής Πολυεθνικής Ραδιοτηλεόρασης Αυστραλίας SBS (2011-2015).

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: