ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟ…

Χωρίς Αναισθητικό…. Με τον Άλκη Μωρέλα

23 / 10 / 2022

ΟΤΑΝ Ο… ΠΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑΒΑΝΙ

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένας ιερέας που του άρεσαν πολύ τα αγοράκια. Θα με ρωτήσετε σίγουρα, αν αυτό που θα διαβάσετε, είναι παραμυθάκι για μικρά παιδάκια. Όχι βέβαια. Πρόκειται για ιστορία αληθινή και δυστυχώς όχι και η μοναδική.

Αν μιλάμε σοβαρά το πρόβλημα της παιδεραστίας, δεν εξαφανίζεται με τη βοήθεια του Θεού. Του Θείου Ευαγγελίου. Όταν ο άλλος για να κρύψει τη σεξουαλική του ιδιαιτερότητα φοράει το ράσο, είναι μεγάλη αφέλεια να περιμένεις εσύ ο απλός πιστός, να φρενάρει τον παιδεραστή, το εκκλησιαστικό ένδυμα. Να λειτουργήσει η εγκράτεια του. Μιλάει φίλες και φίλοι η σάρκα. Η επιθυμία της σάρκας, αλλά και η   σεξουαλική σκέψη. Μη λησμονούμε στο σημείο αυτό, ότι ο ομοφυλόφιλος είναι περισσότερο ερωτικό ζώο από τον ετεροφυλόφιλο, σύμφωνα πάντα με επιστημονικές έρευνες.

Το φτωχό μου το μυαλό έχει την λύση για να μη ξεφτιλίζεται το παπαδαριό, όταν παρατρέπεται σε σεξουαλικές πράξεις. Είπαμε. Αυτή την στιγμή μιλάμε και (γράφω) σοβαρά. Κάποια πράγματα στην ζωή δεν αντιμετωπίζονται με τα κύριε ελέησον και τα σταυροκοπήματα. Τίποτα δεν σταματά τον ανώμαλο κληρικό, τον σεξουαλικά άπληστο, να κάνει αυτό που ζητάει η σάρκα του. Το σώμα του. Η ανωμαλία της ψυχής του.

Δεν έχει τέλος, αλλά ούτε και πρόκειται να έχει, αυτή η ιστορία με τους κληρικούς, οι οποίοι διπλαρώνουν αγοράκια και κοριτσάκια. Οι απανταχού εκκλησίες, υποχρεώνεται πλέον να παραδέχονται τα σεξουαλικά εγκλήματα των ιερέων, και αποσχηματίζει καθημερινά εκατοντάδες ιερείς. Τους καθαιρεί, τους ξηλώνει, μετά από τις καταγγελίες των θυμάτων. Και οι περισσότερες καθαιρέσεις δεν βλέπουν ΠΟΤΕ το φως της δημοσιότητας.

Χιλιάδες(!) ΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, είναι οι παπάδες που είναι παιδεραστές, νοιώθουν έντονα και δίχως φραγμό τον σεξουαλικό πόθο για τα ανήλικα αγόρια. Μιλάμε αυτή την στιγμή για φαινόμενο! Για μόνιμη κατάσταση στον κόσμο των εκκλησιών, όχι μόνον μιας εκκλησίας, όχι μόνον ενός δόγματος.

Δυστυχώς, ή, ευτυχώς, παρακολουθώ σχεδόν καθημερινά, και μαζεύω πληροφορίες από παντού, για το τι συμβαίνει στους χώρους της Εκκλησίας. Τα σκάνδαλα είναι κόκκινα. Κατακόκκινα. Και τόσο εύκολα γλιστράει στην ανωμαλία ο πεινασμένος ερωτικά, και ορκισμένος στην αποχή, την εγκράτεια. Ο όρκος αγαμίας δεν είναι ικανός να δαμάσει τις ορμές, τις επιθυμίες της σάρκας. Ούτε το ράσο θα του σταθεί εμπόδιο. Μήπως, όμως, ο παπάς, γίνεται παπάς, επειδή τη βρίσκει στο ομοφυλοφιλικό σεξ; Μήπως η ίδια η εκκλησία γνωρίζει εκ των προτέρων ποιους δέχεται στους κόλπους της και γι’ αυτό, αντιμετωπίζει την σημερινή κατάσταση κλείνοντας τα μάτια; Έχω πληροφορίες από αξιόπιστη πηγή, ότι κληρικός ασελγούσε όχι μόνο σε ενήλικες, αλλά και σε ανήλικα κοριτσάκια. Όταν οι καταγγελίες έγιναν γνωστές, η εκκλησία φρόντισε (με το αζημίωτο) να κλείσει τα στόματα. Η μία οικογένεια επέστρεψε στην χώρα καταγωγής της, και η άλλη μετακόμισε σε άλλη πολιτεία, για να σταματήσουν οι «ενοχλητικές» ερωτήσεις.

Ο σάλος του σάλου έχει γίνει, σε μια συγκεκριμένη δίκη που διαδραματίζεται αυτό τον καιρό με κάποιες καταθέσεις, αλλά και με φωτογραφίες που δείχνουν τον σχετικά νεαρό ιερέα, να στέλνει ολόγυμνες φωτογραφίες του, σε μια νεαρή κοπέλα και να τις γράφει:

«Αυτό που σου δείχνω θα στο βάλω μέσα σου και θα με θυμάσαι για πάντα». «Πόσο θα ήθελα να είμαστε μαζί και οι 3 σε ένα κρεβάτι, και να τα κάνουμε όλα»

Σ.Σ: Οι διάλογοι στα τηλεφωνικά μηνύματα είναι σοκαριστικοί για κληρικό, και απλά τους έχω τροποποιήσει λίγο για ευνόητους λόγους.

Και όπως έχω αναφέρει και πιο παλιά, κάποιος μεγαλόσχημος ιεράρχης, Ο Δον Γκαμπριέλ είχε αναφέρει σε κάποια συγκέντρωση κληρικών της Καθολικής Εκκλησίας, με αφορμή τα σεξουαλικά σκάνδαλα, ότι  «Οι ιερείς που κακοποιούν παιδάκια είναι θύματα του σατανά, απλά ενδίδουν στους πειρασμούς γιατί γίνονται όργανα του διαβόλου…». Αυτή τη χοντροπαπαριά είπε, με τις ευλογίες της εκκλησίας, ο διάσημος εξορκιστής Δον Γκαμπριέλ, που από το πρωί μέχρι το βράδυ εξορκίζει όσους πέφτουν στους δαίμονες του σατανά.

Αυτό είναι. Δουλεύει ο Θεός, αλλά δουλεύει και ο Σατανάς. Βεβαίως στο ατελείωτο  και διαχρονικό ντέρμπυ, κερδίζει ο Θεός. Όμως σε κάποια σημεία, παίρνει πόντους και ο Διάβολος. Ένας άλλος Θεός, που έχει και αυτός τους δικούς του θαυμαστές. Με τη μαγκιά του και, βέβαια, για τα συμφέροντά του, ο Διάβολος καταφέρνει να παραπλανήσει χιλιάδες(!!!!!) παπάδες που παρά τη θέλησή τους, ερεθίζονται από την αύρα του αγορίστικου σώματος.

Όπως το ιερατείο της εκκλησίας δεν κρίνει ποτέ τους πολιτικούς, έτσι και ο μασωνισμός των πολιτικών καριέρας εφαρμόζει το σύστημα τουμπεκιστάν για τις πουστιές των δεσποτάδων. Δεν υπάρχουν ροζ σκάνδαλα στην εκκλησία, μας λένε την ίδια στιγμή ομοφυλόφιλοι πολιτικοί, που έχουν ταιριάσει με την εκκλησία, και τους ομοφιλόφιλους κληρικούς της. Δεν είναι καλό όμως, να μη βλέπουμε ωμά την πραγματικότητα. Ο άνθρωπος γεννιέται και έχει μέσα του πνεύμα, ψυχή. Και με την ανάλογη ηλικία, το σώμα έχει και τις δικές του ανάγκες. Θα ήταν πιο κομψό, και ίσως και πιο σωστό, αν λέγανε ότι η ψυχή έρχεται στον κόσμο με ένα υλικό περίβλημα, για να δικαιολογούνται κάποια πράγματα, αλλά ας μη γυρεύουμε ψύλλους στ’ άχυρα.

Μια είναι η λύση λοιπόν στο πρόβλημα. Παλαιολιθικής εποχής, παλαιομοδήτικος τρόπος, αλλά… έγκυρος, και αποδεικνύει αν κάποιος άνδρας έχει χρησιμοποιήσει την οπή του σε ομοφυλοφιλικό σεξ. Να τον περνάνε από «εξέταση». Κανονική εξέταση από ειδικούς γιατρούς. Τον υποψήφιο ιερέα, λοιπόν, αν είναι… «ανοιχτός», για να είναι σίγουροι, να μην τον βάζουν στο μαγαζί, να μην του δίνουν φανέλα, ράσο θέλω να πω, για να λειτουργήσει στην εκκλησία. Είναι ο σίγουρος τρόπος για να μη διασύρεται το ράσο. Να το αποφασίσουν με νόμο όλα τα θρησκευτικά δόγματα. Όχι κατόπιν εορτής να τρέχουν να μαζεύουν τα αμάζευτα.

===================================================================

03/07/2022

ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ

Ο πόλεμος στο Βιετνάμ. Η κόλαση του Βιετνάμ. Ένας πόλεμος που τον παραγνωρίσαμε. Επειδή είχε μπει στο παιχνίδι η Αμερική, και επειδή τον εμπορεύθηκε η βιομηχανία του Χόλυγουντ με αμέτρητες ταινίες.

Από το 1954 και το Βατερλώ των Γάλλων στο Βιετνάμ, η χώρα χωρίστηκε στη μέση. Το Νότιο Βιετνάμ και το κομουνιστικό, το Βόρειο Βιετνάμ. Ένας πόλεμος στις ζούγκλες. Ένα τεράστιο νεκροταφείο για τις ΗΠΑ, που δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον πόλεμο και τον σταμάτησαν το 1975.

Και τον επόμενο χρόνο, το 1976, σα σήμερα 2 Ιουλίου, το Βιετνάμ έγινε πάλι μια ενιαία χώρα. Ας ξεχάσουμε τους νεκρούς… Να μην στέκονται εμπόδιο στο μέλλον μας. Καμιά αντίρρηση, αλλά γιατί να να υπήρξαν οι νεκροί. Γιατί; Έπρεπε να ολοκληρωθεί ο κύκλος. Ποιος κύκλος; Ο γνωστός. Ο κολάσιμος. Εδώ στη γη είναι η Κόλαση, εδώ και τα Ηλύσια Πεδία.

Οι νεκροί του Βιετνάμ, Βιετναμέζοι και Αμερικάνοι, έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, ιδανικών της ελευθερίας, της ειρήνης, της ισότητας, τέτοια. Σφαγές, βιασμοί, χωριά ολόκληρα στην πυρά. Μέχρι να κλείσει ο κύκλος. Ο άκυκλος κύκλος, που συνεχίζει στο Βιετνάμ την κολάσιμη πορεία του, όμως πια χωρίς τη μυρουδιά του πολέμου.

Οι ζωντανοί δεν ζουν υπέρ πίστεως και πατρίδος. Αυτό το προνόμιο το έχουν μόνο οι νεκροί, τα θύματα του πολέμου. Οι αιώνιοι νεκροί.

==============================================

12 – 1 – 2022

Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα.

Με  «σύμψηφα» βγήκε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

Από την ιστοσελίδα του “Εξάψαλμος”

✔️Η «σημαδεμένη τράπουλα» δεν έχει θέση σε μία εν Αγίω Πνεύματι  εκλογή.

Μας  το δίδαξε και αυτό το Φανάρι . Όταν δεν βγαίνουν τα κουκιά μιας εκλογής να την πετυχαίνεις  με τα λεγόμενα σύμψηφα, δηλαδή με.. «σημαδεμένη τράπουλα».Δεν μας απασχολεί το ποιος θα έβγαινε!

Όλοι οι Ιεράρχες είναι  αγαπητοί και μάλιστα ο Κισσάμου Αμφιλόχιος δεν έχει γλιτώσει στο παρελθόν πολλές φορές από την κριτική μας αλλά οι μεθοδεύσεις που προηγήθηκαν της εκλογής αυτής αλλά  και τα γεγονότα που συνέβησαν στην εκλογή δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους και να μην τα σχολιάσουμε αφού δεν συμβαίνουν σε κάποια λέσχη με σπουδαία μέλη( όπου  είναι φυσικό να υποβόσκει πόλεμος φατριών) αλλά στο σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας.

Και  η μεθόδευση που σκαρφίστηκαν οι ανεγκέφαλοι που πλαισιώνουν τον Πατριάρχη, οι οποίοι ήθελαν πάση θυσία την εκλογή του Ρεθύμνης Ευγενίου σε Αρχιεπίσκοπο ήταν ατυχής και αδίκησε και τον εκλεγέντα. Και επειδή εντόπισαν ότι η Σύνοδος των δέκα παρόντων Ιεραρχών  ήταν μοιρασμένη στα δυο (5-5) εισηγήθηκαν στον Πατριάρχη να δώσει τις ψήφους των δύο απουσιαζόντων Ιεραρχών- Σεβαστείας Σεραφείμ και Μπουένος Άιρες Ιωσήφ- σε δυο Ιεράρχες της δικής τους πεντάδας για να ελέγξουν το αποτέλεσμα.

Έτσι είθισται σε εκλογές Αρχιερέων  στο Φανάρι: οι απουσιάζοντες αφήνουν τις ψήφους των στην διάθεση του  Πατριάρχη και αυτός τις αναθέτει σε όποιον θέλει. Ο Πατριάρχης βέβαια για να είναι διπλά δίκαιος θα μπορούσε  να τις μοιράσει και να  δώσει την μία ψήφο  στη μία πεντάδα και την άλλη στην άλλη, αφού ήξερε πως είχαν διαμορφωθεί οι διαθέσεις των εκλεκτόρων.

Αλλά ο Πατριάρχης ήξερε σε ποιους  έδωσε το προνόμιο του συμψήφου. Αφού  και οι  δύο (Μυριοφύτου  και Περιστάσεως Ειρηναίος και Μύρων Χρυσόστομος) που έλαβαν  το προνόμιο αυτό (δηλαδή να ψηφίσουν με δύο ψηφοδέλτια) είναι  απολύτως ελεγχόμενοι και.. φοβισμένοι!Είχαμε δηλαδή επί της ουσίας ισοψηφία( πέντε ψήφους ο Ρεθύμνης και πέντε ψήφους ο Κισσάμου) και η εκλογή εντέλει επετεύχθη με τα δύο σύμψηφα.Αν είχαμε ισοψηφία τότε θα αποφάσιζε ο Πατριάρχης το ποιος εκ των δύο θα είναι ο νέος Αρχιεπίσκοπος.

Και κάλλιο να είχαμε εκλογή από ισοψηφία παρά εκλογή με μεθοδευμένη ψήφο.Μάλιστα υπάρχει ιστορικό προηγούμενο κατά την εκλογή  Χαλκηδόνος στις 28 Ιουνίου 1932 όπου ισοψήφισαν οι Φιλαδελφείας Μάξιμος (μετέπειτα Οικουμενικός Πατριάρχης)  και Μύρων ( είτα Προύσης) Πολύκαρπος και  τότε ο Πατριάρχης Φώτιος ο Β´ επέλεξε τον Μάξιμο για Χαλκηδόνος  σε ηλικία 35 ετών.

Αλλά αυτά γινόντουσαν πριν έναν περίπου αιώνα. Στις μέρες μας  από μόνο του το γεγονός αυτό, λόγω της σπουδαιότητας της εκλογής εγείρει ηθικό θέμα αφού αδικείται ο θεσμός. Αλλά τι ψάχνουμε; Η εκλογή έγινε στο Φανάρι και δεν σηκώνει οποιαδήποτε ένσταση. Τώρα πλέον  μένει η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου.

Στη συνέχεια η Επαρχιακή Σύνοδος της Κρήτης υπό την Προεδρία του νέου Αρχιεπισκόπου Ευγενίου του Β ´, θα προβεί  στην εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Και τότε θα  δούμε αν οι Κρήτες Ιεράρχες έχουν πράγματι τσαγανό ή έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα!

==============================================

5 – 1 – 2022

ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΕΓΙΝΕ Η ΕΛΛΑΔΑ

Τον σκότωσαν μαφιόζικα, δεν χρειάζεται δεύτερη κουβέντα. Ο σκοτωμένος με εκτέλεση είναι πάντα μαφιόζος. Το πράμα μιλάει μόνο του. Του την έστησαν και τον καθάρισαν μπροστά στην κοπέλα του και το πεντάχρονο κορίτσι τους. Αυτό μόνο σκέφτεσαι, την κόρη του ζευγαριού. Θα μεγαλώσει και πολύ δύσκολα το κορίτσι να βγάλει από τη θύμηση την εικόνα της δολοφονίας.

Ποιος ασχολείται όμως με την πεντάχρονη; Το ενδιαφέρον προκαλούν όλα όσα διαρρέει η αστυνομία. Ότι το θύμα, ο 42χρονος Γεωργιανός, είχε ομάδα δική του και νταλαβέρια, μ’ ένα παρακλάδι μαφιόζικο της πατρίδας του. Και οι γείτονες στο Μοσχάτο που έγινε η δολοφονία, είπαν πως μπαινόβγαιναν και πολλές γυναίκες στο σπίτι του δολοφονημένου. Δεν ξέρουμε τίποτα. Λέμε μόνο ότι και στην Ελλάδα συνηθίσαμε τέτοια ξεκαθαρίσματα λογαριασμών του υποκόσμου.

Αν ένα απ’ αυτά είναι το συγκεκριμένο που έγινε το περασμένο Σάββατο με τέσσερις σφαίρες στον άγνωστο Γεωργιανό. Μια ακόμα μαφιόζικη δολοφονία στις αμέτρητες προσθέτουμε. Αλβανοί, Ρουμάνοι, Σέρβοι, Βούλγαροι, Γεωργιανοί, Σκοπιανοί ζούνε δίπλα μας, απέναντι μας, παρακάτω, ήσυχα και οικογενειακά μέχρι που τους τρυπάνε πυροβολισμοί.

Και τότε μόνο μαθαίνουμε, ότι ο πλαϊνός ήταν μπλεγμένος σε βρωμοδουλειές. Όπως στην Αμερική πριν εκατό χρόνια και στην Αυστραλία την δεκαετία του 50 και ακόμα πιο πίσω. Κάθε καρυδιάς καρύδι είχε μαζευτεί τότε στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Αυστραλία, γιατί η κοινωνία έχει ανάγκη να αγοράζει και πράγματα που δεν θα τα βρει στο σουπερμάρκετ.

Πουτάνες, ναρκωτικά, όπλα, ότι απαγόρευε ο νόμος. Η εγκληματική κοινότητα των Γεωργιανών στην Ελλάδα είναι αρκετά πλούσια και ποικίλη σε δράση. Στη φώτο μια ”παρέα” Γεωργιανών διαρρηκτών, που συνέλαβε η αστυνομία για ληστείες και κλοπές. Και επί ευκαιρία και τον ηθοποιό Νίκο Σεργιανόπουλο Γεωργιανός τον είχε δολοφονήσει….

=============================================

09 / 12 / 2021

ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ ΒΑΔΙΖΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ

Το λένε και σοβαρά. Ο ένας πίσω από τον άλλον και στα κανάλια. Ότι η αστυνομία έχει αμολυθεί στο ψάξιμο, να βρει, λέει, ποιος δολοφόνησε τον μπράβο, που προστάτευε μαγαζιά νυχτερινά σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Έτσι είναι. Αυτή η περιοχή, συγκεκριμένα απ΄ εδώ μέχρι εκεί είναι δική μου, λέει ο έτσι. Που σημαίνει θα παίξουμε τις κούκλες αν μπει κάποιος άλλος του συναφιού στα χωράφια μου.

Παλιά ιστορία, από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Τότε, που επί ΠΑΣΟΚ, μπήκαν τα όρια στο κτηματολογικό της νύχτας. Τότε οικοπεδοποιήθηκαν η Αθήνα, ο Πειραιάς και τα περίχωρα. Και άρχισαν να βρίσκουν δουλειά πυγμάχοι και παλαιστές, νυν και πρώην φυλακισμένοι. Κι αυτή η πρόσφατη δολοφονία, στημένη με καρτέρι, είναι άλλοτε πυγμάχου. Η αστυνομία υποτίθεται, και όχι απλά υποτίθεται, αλλά πραγματικά ξέρει ποιοι είναι τα αφεντικά της νύχτας, και ποια είναι η ομάδα του καθενός. Αυτή είναι η δουλειά της.

Αν δεν τα ξέρει αυτά τα στοιχειώδη, καλύτερα να κατεβάσει όλα τα ρολά στο μαγαζί. Όπως έχει στο σημάδι η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ποιους υποψιάζεται για κατασκόπους της Τουρκίας.  Ο δολοφονημένος ήταν ενεργός, όχι εν αποστρατεία. Περασμένος στα κατάστιχα. Τον ήξεραν όλοι. Αστυνομία και άλλες υπηρεσίες. Μια απώλεια άνευ νοήματος στον κόσμο των μπράβων, γιατί η νύχτα δεν είχε, αλλά ούτε και θα έχει πρόβλημα, να αντικαταστήσει τον μακαρίτη προσφάτως.

Άντε και τον βρήκε τον πληρωμένο φονιά η αστυνομία. Και, μάλιστα, με τέτοια στοιχεία ικανά να του χρεωθεί η δολοφονία του μπράβου. Και τι έγινε; Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Κανονικά και εκτός νόμου θα συνεχίζεται το πάρτι στη νύχτα. Η μαγκιά είναι να δράσει προληπτικά, που λένε, η αστυνομία και να καθαρίσει την μπουγάδα. Αλλά και η ίδια η αστυνομία γουστάρει, να σκοτώνονται μεταξύ τους οι μαφιόζοι. Αποφεύγει την πολλή δουλειά.

==============================================

27 / 11 / 2021

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Ακόμα ψάχνουν. Το κλεμμένο χρυσάφι και τους τέσσερις από τους έξι στο μεγαλύτερο κόλπο που οργανώθηκε στην Αγγλία. Στη μεγαλύτερη ληστεία, με πολύ μεγαλύτερη λεία απ’ εκείνη που γνώριζαν ότι θα αρπάξουν(!) οι έξι συμμορίτες και ο άνθρωπος- κλειδί, ο συνεργάτης τους, που τους είχε ενημερώσει για τα πάντα. Ένας από τους σεκιούριτυ της «χρυσής» αποθήκης στο αεροδρόμιο Χήθροου του Λονδίνου.

Στην Ιστορία και στα αστυνομικά χρονικά καταγράφεται ως Η Μεγάλη Ληστεία του Χήθροου, συνέβη το 1983, σα σήμερα 26 Νοεμβρίου. Ο αρχηγός της συμμορίας και ο υπαρχηγός πιάστηκαν και φυλακίστηκαν 25 χρόνια, δέκα χρόνια έφαγε ο σεκιουριτάς, ο γαμπρός του αρχηγού, με τις πληροφορίες του οποίου σχεδιάστηκε η επιχείρηση.

Ξημερώματα έξι πάνοπλοι μασκοφόροι αιφνιδιάζουν τους φύλακες της αποθήκης Brinks-Μαt στο αεροδρόμιο, τους ακινητοποιούν, μέχρι πετρέλαιο τους έριξαν. Γνώριζαν το κάθε τους βήμα οι ληστές, όπως και τον τρόπο να απενεργοποιήσουν το ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας. Μόνον ένα λάθος έκαναν.

Υπολόγιζαν ότι θα βουτήξουν 3 εκ. αγγλικές λίρες και βρήκαν ένα θησαυρό αξίας 26 εκ! Εκτός από τα μετρητά και κάτι διαμαντικά προς γενική κατάπληξη των κακοποιών στην αποθήκη βρήκαν 6.800 ράβδους χρυσού. Δεν… σνομπάρουν το έξτρα «πακέτο», καθυστερούν τη δουλειά άλλες δυο ώρες(!) και με υπομονή φροντίζουν τη μεταφορά του… έκτακτου φορτίου.Ο σχετικός φάκελος της υπόθεση; δεν έχει κλείσει ακόμα! Ούτε οι τρεις που συνελήφθησαν γνωρίζουν τι έγιναν οι τέσσερις εξαφανισθέντες συνένοχοι τους, αλλά και οι δέκα τόννοι χρυσού! Επόμενο να αναπτυχθούν δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας. Η ιστορία έγινε και ταινία στο σινεμά, με τίτλο «Foot’s cold».

Από μαλακία πιάστηκαν οι δυο. Κατ’ αρχήν, από τις ανακρίσεις κατέστη ύποπτος ο φύλακας της αποθήκης και γαμπρός του αρχηγού, ο οποίος γρήγορα έσπασε και ομολόγησε. Αρχηγός και υπαρχηγός μεθυσμένοι από την επιτυχία τους και το ρευστό που άρπαξαν από τη ληστεία έκαναν τέτοια ζωή σα να έλεγαν στην Σκώτλαντ Γυάρντ «Είμαστε ύποπτοι, από κάποια βρωμοδουλειά βρήκαμε τα φράγκα και τα σκορπάμε…. ».Ο ένας από τους δύο αγόρασε μια έπαυλη και δυο σκυλιά ροτβάιλερ που τα ονόμασε Brinks και Mat. Από το όνομα της αποθήκης που είχαν ληστέψει. Κακοποιός με μυαλό κλούβιο ο μαλάκας.

==============================================================================

09 / 11 / 2021

Ξευτιλίζουν για άλλη μια φορά, το μεγαλύτερο λαμόγιο της ορθοδοξίας

Βαρθολομαίος, ΗΠΑ…

Αλήθειες και παραμύθια

Τέλος καλό, όλα καλά… ‘Ηρθε, είδε, εισέπραξε, αγνόησε το ποίμνιο και βρέθηκε μόνο με ”λεφτάδες”, 10-20 κόλλησαν κορωνα-ιό σε ένα χλιδάτο δείπνο, έκανε -δωρεάν- εγχείρηση και έφυγε. ”Περιοδεία” 10 ημερών, που είχε ΜΟΝΟ θεατρινισμούς, δημόσιες σχέσεις, ”κονόμες”, αλλά ουσία, μηδέν, πιστοποιώντας έτσι το ”διαζύγιο” πατριαρχείου και εμπορικής του επιχείρησης αρχιεπισκοπή Αμερικής, με την Ομογένεια ΗΠΑ.

Γνωρίζαμε ότι είναι ”πανδολαριότατος”, όλα γιά το χρήμα και ”εξουσία”. Μας το απόδειξε και με το ταξίδι του αυτό στις ΗΠΑ, ο ”οικουμενικός” Βαρθολομαίος. Αγνόησε -προκλητικά- το ”ποίμνιο”. Βρέθηκε μόνο με ”λεφτάδες” και ”άρχοντες”, σε πολυτελή δείπνα και δεξιώσεις στο Μανχάτταν και αλλού. ‘Εκανε και τα… ”θυρανοίξια” της εκκλησίας-προσκυνήματος (ιδιοκτησίας αρχιεπισκοπής, πατριαρχείου) αγίου Νικολάου στο Μανχάτταν, αν και δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του.

Αλλά οι ψεύτες, από τις πολλές ψευτιές, ”πιάνονται”, τελικά. ”Αξιωματούχοι” και λοιποί, ακόμα και ξεπουλημένα ΜΜΕ, άρχισαν να λένε, κατά λάθος, αλήθειες: Η ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου κόστισε 80 εκ. δολ. Μα καλά, αν κόστισε 80 εκατ., τα υπόλοιπα 20+ εκ. (από τα 100+ συνολικά που μαζεύτηκαν), ΠΟΥ πήγαν;; ‘Ηταν τα 10+ εκ. δολ. που κατάληξαν στον φιλοχρήματο Βαρθολομαίο ως μέρος της εξαγοράς του γιά αυτοκεφαλία Εκκλησίας Ουκρανίας και η ”μίζα” στον φΑΚ (φάδερ ‘Αλεξ Καρλούτσο), επειδή μάζεψε το χρήμα;;;

Ευκαιρία, με το ταξίδι του να τακτοποιήσει και ένα πρόβλημα υγείας, που ταλαιπωρούσε τον ”πανδολαριότατο”. Προγραμματισμένο από καιρό να τακτοποιηθεί και όχι ”ξαφνικά”, όπως μας λένε. Το απόγευμα Τετάρτης 3 Νοεμβρίου ’21, του έγινε επέμβαση τοποθέτησης τριών ”στεντς” στο Νοσοκομείο ”Mount Sinai” της Νέας Υόρκης, από ‘Ελληνες γιατρούς.

Ενδεικτική και η δήλωση του ”παπατζή” αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου: «Το γεγονός ότι αυτό το ταξίδι έγινε τελικά αποδεικνύει ότι ήταν και αυτό πρόνοια του Θεού διότι, αν δεν είχε γίνει αυτό το ταξίδι, το χρόνιο νόσημα από το οποίο υπέφερε ο Πατριάρχης δεν θα ερχόταν στην επιφάνεια, δεν θα το διεγίγνωσκαν οι Έλληνες γιατροί μας εδώ στην Αμερική με τόση αποτελεσματικότητα και ευστοχία, δεν θα βρισκόταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο μόνο ιατρικό κέντρο και στα χέρια του μόνου γιατρού στον κόσμο, ο οποίος κάνει αυτήν την επέμβαση χωρίς εγχείρηση ανοικτής καρδιάς… Με λίγα λόγια, ο Πατριάρχης ήρθε άρρωστος και φεύγει υγιέστατος».

Ο αρχιεπίσκοπος ομολογεί δημόσια ότι ο πατριάρχης ήρθε ”άρρωστος” τώρα και όχι Ιούλιο 2022, όπως θα έπρεπε, επειδή ήταν ανάγκη να τακτοποιηθεί και το πρόβλημα υγείας του, σε νοσοκομείο ΗΠΑ.

H Ομογένεια αδιαφόρησε ολικά γιά την παρουσία του φιλοχρήματου πατριάρχη. Τον έμαθε, τον ξέρει. ”Επιτυχημένη” η περιοδεία του στις ΗΠΑ, ήταν μόνο γιά διαπλεκόμενα, εξαγορασμένα ΜΜΕ Ομογένειας και Αθήνας (π.χ. ”Εθνικός Κήρυξ” Νέας Υόρκης και ”Πρώτο Θέμα”, ”Καθημερινή”, ”Αθηναϊκό Πρακτορείο” κ.ά.), που νομίζουν ακόμα ότι το ”κουτόχορτο” με την παραπληροφόρηση που προσφέρουν, έχει ”ζήτηση”.

Σημ. 1: Ο Βαρθολομαίος, φρόντισε να προβάλει τον διάδοχό του, μητροπολίτη Εμμανουήλ, κάνοντας τον Ελπιδοφόρο να ”σκάσει” και να κρύβει φωτογραφίες που είχαν μέσα τον ”γέροντα Χαλκηδόνος”, στα δεξιά του ”πανδολαριότατου”.

Σημ. 2: Έφυγε ο Βαρθολομαίος, έφυγε από την αρχιεπισκοπή και ο φΑΚ. Δεν μπορεί να συνυπάρξει με τον Ελπιδοφόρο.

Από το ‘‘ΚΑΛΑΜΙ‘‘ της Αμερικής

====================================================================================

28/09/2021

ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΝΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ….

Η κουβέντα στη Δύση για τους Τάλιμπαν στο Αφγανιστάν περιορίζεται στην τρομοκρατία που ακούν στην κοινωνία στο όνομα της θρησκείας τους. Στην ακραία μορφή της, στον ισλαμισμό. Και το πως συμπεριφέρονται στις γυναίκες. Και δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν ότι στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι γυναίκες στο Αφγανιστάν έχουν μάθει αιώνες τώρα, τέλος πάντων θέλουν να ζουν σύμφωνα με τις επιταγές των Τάλιμπαν.

Χθες πρώτη είδηση που έπαιξε παγκόσμια ήταν η απαγόρευση στο ξύρισμα της γενειάδας. Οι Τάλιμπαν, συγκεκριμένα η θρησκευτική… αστυνομία τους ξεκαθάρισε στους μπαρμπέρηδες του Αφγανιστάν πως θα βρουν το μπελά τους αν ξυρίσουν κανενός τα γένια. Με τα ναρκωτικά όμως, τι γίνεται; Παλιά ιστορία, τίποτα το καινούργιο. Η επανάσταση χρειάζεται χρήματα. Όταν παίρνεις τα όπλα δεν εργάζεσαι, δεν παράγεις. Πως, λοιπόν, θα συντηρηθείς για να είσαι σε θέση να συνεχίσεις τον αγώνα;

Οι αναρχικοί είχαν νομιμοποιήσει τις ληστείες στις τράπεζες. Οι επαναστάτες που ήταν στα βουνά έκαναν απαγωγές και ζητούσαν λύτρα. Οι Τάλιμπαν εδώ και χρόνια το έχουν ρίξει στο εμπόριο της άσπρης. Αφού γουστάρουν να πρεζώνονται στις καπιταλιστικές χώρες, ποια είναι η αμαρτία τους; Πιάσανε πριν λίγες μέρες στην Ινδία, μια μεγάλη ποσότητα ηρωίνης από το Αφγανιστάν. Αξίας 2,7 εκ. δολαρίων. Σε εμπορευματοκιβώτια τα οποία υποτίθεται περιείχαν… ταλκ. Έτσι αγοράζουν τα όπλα τους, αφού δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνουν εκτός από την παραγωγή ηρωίνης. Πρόοδος.

==================================================================

18 – 09 – 2021

Στον θάνατο φαίνεται η μαγκιά του καθενός….

Έχω αναφερθεί πολλές φορές στον θάνατο. Ο θάνατος είναι η συνέχεια της ζωής. Έτσι τουλάχιστον το βλέπω εγώ. Στην πραγματικότητα όμως στον θάνατο δείχνει ο άλλος την κλάση του. Ποια γέννηση; Καμία σχέση η γέννηση με τον θάνατο Θα το προχωρήσω λίγο και όσοι αντέξουν ας το διαβάσουν μέχρι το τέλος αυτό το κομμάτι. Και δεν θα ξεφύγω ούτε μία λέξη, απ όσα γράφουν τα βιβλία. Και αναφέρομαι στα ιερά βιβλία, και όχι σε τίποτε καουμπόϊκα.

Πάμε λοιπόν. Πάσχα. Την ονομάζουν η γιορτή του θανάτου. Και Χριστούγεννα τη γιορτή της Γεννήσεως του Χριστού. Εγώ αν έχω να διαλέξω ανάμεσα στα δύο είμαι με το θάνατο. Εκεί, όταν έρθει το τέλος, όταν δηλαδή αρχίζει να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στ’ αυτιά σου, ο κτύπος της καμπάνας, ν’ ακούγεται  για να σε καλέσει στην επόμενη ζωή, εκεί είναι που δείχνει ο άλλος την κλάση του. Γι’ αυτό τοποθετώ τα Χριστούγεννα, τη γιορτή της Γεννήσεως, μετά την γιορτή του θανάτου. Πάμε με την σειρά. Με την γέννηση. Πρώτα απ’ όλα δεν παίρνεις πρέφα τι συμβαίνει και για ποιο λόγο ξεκαβατζάρεις από την κοιλιά της μάνας σου. Κάποιοι άλλοι αποφασίζουν για σένα πότε θα κάνεις την δική σου εμφάνιση σ’ αυτό τον κόσμο. Στο θάνατο όμως, φαίνεται η μαγκιά του καθενός, τα κυβικά του.

Ηλί, Ηλί, λαμά σαβαχθανί. Θεέ, θεέ, γιατί με εγκαταλείπεις, είπε ο Ιησούς, το μεγαλύτερο πρόσωπο στη Γη, το μεγαλύτερο άτομο, το πλέον παρεξηγημένο αλλά και συκοφαντημένο. Ξεχνάω τους ευαγγελιστές και τους ερμηνευτές τους. Δεν τους χρειάζομαι, δεν έχουν να μου πουν τίποτα. Δεν θα έπινα ποτέ παρέα με φανατικούς και βαρεμένους χριστιανούς, αλλά ούτε και με εχθρούς του χριστιανισμού. Είναι εκτός κόλπου και οι μεν και οι δε. Όλα τα είπε στο αυτί μου ο Χριστός, από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισα. Και ο οποίος σίγουρα θα πήγαινε μαζί μου στο καζίνο να παίξει στη ρουλέτα και θα έπινε σε κάποιο κουτούκι, στον ίδιο πάγκο, απέναντί μου. Και θα το φιλοσοφούσαμε μία χαρά. Και σίγουρα δεν θα μ’ έστελνε στην κόλαση εμένα που μου αρέσει να διαβάζω ακόμη και πίσω από τις κουρτίνες.

Πρόσεξε τώρα τι θα διαβάσεις στην συνέχεια με προσοχή. Δεν αναστήθηκε ο Χριστός. Και πώς είναι δυνατόν να αναστήθηκε ο Άνθρωπος, αφού ΔΕΝ έχει πεθάνει. Ο Υιός του Θεού, λένε. Άλλο πάλι ψέμα και αυτό. Ο ίδιος είναι ο Θεός, ποιος γιος. Πάτερ, ει δυνατόν εστί, παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο… Ώστε, έτσι, ε; Απευθύνθηκε, δηλαδή, στον Πατέρα Του και Τον ικέτευσε(;) να μην Τον υποχρεώσει σ’ αυτό το τεράστιο ζόρι. Έτσι απλά και τόσο… μυστηριακά μας τα λένε.

Θάνατος. Πεθαίνεις για πάρτη σου. Φεύγεις με τέτοιον τρόπο και θριαμβεύει η προσωπική σου αξία, το προσωπικό σου σύστημα ηθικής.
Μιλάμε αυτή την στιγμή για τον Χριστό. Όχι για τον χριστιανισμό που έφτιαξε μαγαζιά. Αν δεν πεθάνεις, δεν έχει καμία αξία η ζωή σου. Ο Χριστός, αυτός ο ίδιος αποφάσισε τα πάντα. Όλοι οι άλλοι είναι τσόντες, στο έργο. Να το πω απλά: Είναι οι κομπάρσοι στην παράσταση. Ο Πιλάτος, ο Βαραββάς, ο Ιούδας, ο Πέτρος, ο Καϊάφας. Δεν υπάρχουν αυτοί. Δεν τους βλέπω. Κυκλοφορούν βέβαια στην πίστα, όπως κυκλοφορούν και σε κάθε θρησκεία. Όμως ο Θεός είναι Ένας. Ο Ιησούς.

Ο Χριστός πορεύεται καθημερινά στο δρόμο του. Το δικό του δρόμο. Κι εσύ για πάρτη σου, αν μπορείς και το θέλεις θα τον ακολουθήσεις. Αλλά μόνο σου θα πάρεις την απόφαση.


Πάτερ, ει δυνατόν εστί, παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο… Τον εκλιπαρούσαν λένε να μην πλησιάσει την κούπα. Πάρτε δρόμο, ρε, τους απάντησε. Δικό μου είναι και θα το πιω.

Τώρα και με αφορμή όλα όσα έχουμε δει και διαβάσει κατά καιρούς ότι γίνονται μέσα στους κόλπους της εκκλησίας μας, μια λέξη μόνο ταιριάζει ΝΤΡΟΠΗ…. Όσο για την πίστη, τις θρησκευτικές δοξασίες, τις θεωρίες, τους μύθους και τα παραμύθια περί Ανάστασης (στον Χριστιανισμό ή σε οποιαδήποτε άλλη θρησκεία του παρόντος ή του παρελθόντος) ένα θα σας πω και κρατήστε το:

Οι περισσότεροι που δεν πιστεύουν στην Ανάσταση και στην “Κρίση ζώντων και νεκρών” (που λέει η Εκκλησία μας) είναι οι μεγάλοι και τρανοί της δικής μας θρησκείας, της Ορθοδοξίας, που από “Ορθοδοξία” την κατάντησαν “Κακοδοξία” και “Στραβοδοξία”! Που αντί για τον Χριστό σαν “κεφαλή της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας” προσκυνούν το διάβολο και τα δύο πιο ισχυρά σύμβολά του, το ΧΡΗΜΑ και την ΕΞΟΥΣΙΑ.

Που με το ψέμα, τις συκοφαντίες, την ανηθικότητα, τις δολοπλοκίες, το ρουφιανιλίκι και την εκμετάλλευση της πίστης του κόσμου, εξοντώνουν όποιον στέκεται στο διάβα τους για ακόμα περισσότερη κυριαρχία, για ακόμα περισσότερο χρήμα και καλοπέραση και πολυτέλειες και δόξα (και διασημότητα λες και είναι σταρ του Χόλυγουντ). Αλλά, κατά τα άλλα, βροντοφωνάζουν στα κηρύγματά τους και στις ανακοινώσεις τους ότι “ο Χριστός ήταν ταπεινός, γεννήθηκε σε έναν σταύλο, όλη του τη ζωή την πέρασε φτωχός, μόνο με τα βασικά για να επιβιώνει, και πέθανε γυμνός πάνω στο σταυρό για να σώσει τους ανθρώπους από την αμαρτία”!

Κι εκείνοι, που δήθεν τον εκπροσωπούν στη γη και μας καθοδηγούν στο παράδειγμα του Χριστού, κοντεύουν να σκάσουν από το πολύ και εκλεκτό φαϊ κάθε μέρα, πνιγμένοι στο χρυσάφι, στο δολάριο, στο ευρώ, στις λίρες, αράζουν μέσα στις πολυτελείς βίλες και τα πανάκριβα διαμερίσματά τους που αγοράζονται με τον “οβολό της χήρας”, με τα χρήματα που στερούνται οι φτωχοί πιστοί και τα προσφέρουν στην Εκκλησία για να τα δώσει και να σώσει ακόμα πιο φτωχούς κι αδύναμους, όμως οι εκπρόσωποι όχι του Χριστού αλλά του διαβόλου, τα κρατάνε για πάρτη τους και περνούν ζωή χαρισάμενη εις υγείαν των κορόιδων, που πιστεύουν τα υποκριτικά λόγια τους και τους υπακούν τυφλά.

Υπάρχουν, βέβαια, και λίγες, ελάχιστες εξαιρέσεις κληρικών που πραγματικά πιστεύουν και ακολουθούν ταπεινά το παράδειγμα του Χριστού, αλλά οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι απατεώνες, υποκριτές και δούλοι στο Σατανά. Πάρτε για παράδειγμα, το “δικό μας” λαμόγιο, εδώ στην Αυστραλία, τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο. Που πριν από δύο χρόνια, όταν πρωτοπάτησε στη Lucky Country, την “τυχερή χώρα” όπως έλεγαν παλιά την Αυστραλία, δεν είχε μαντήλι να κλάψει και δεύτερο σώβρακο να φορέσει, και τώρα όχι μόνο κολυμπάει ο ίδιος στο χρήμα και στην πολυτέλεια, αλλά χρηματοδοτεί κι έναν στρατό μικρότερων λαμόγιων σε Ελλάδα, Αυστραλία και Αμερική (ναι, μέχρι κι εκεί έχει φτάσει η “χάρη” του), για να τον δοξολογούν για ανύπαρκτες “επιτυχίες” και να συκοφαντούν όσους βλέπουν και μιλούν ανοιχτά για την αδιανόητη για Ορθόδοξο Ιεράρχη συμπεριφορά του.

Δεν υπάρχει ψέμα και συκοφαντία που να μην το έχει πει δημόσια αυτός ο ανάξιος κληρικός, για να δικαιολογήσει τα αμαρτήματα και τα εγκλήματά του. Δεν υπάρχει τίποτα αντιχριστιανικό και διαβολικό που να μην το έχει κάνει εδώ και δυο χρόνια που βρίσκεται στην Αυστραλία (ΟΤΑΝ βρίσκεται εδώ, βέβαια, αφού σχεδόν το μισό καιρό του τον περνά εκτός Αυστραλίας, σαν πάμπλουτος τουρίστας σε πολυτελή ξενοδοχεία δεξιά κι αριστερά, καλοπερνώντας με “εκλεκτές συντροφιές”).

Νομίζετε, λοιπόν, πως ο Μακάριος ή ο φιλοχρήματος Πατριάρχης που τον προστατεύει και κάτι άλλοι όμοιοί τους πιστεύουν στην Ανάσταση και στη “μετά θάνατον Δίκαιη Κρίση ζώντων και νεκρών”, όπως λένε στους αφελείς πιστούς; Κούνια που σας κούναγε!.. ΑΝ, λέμε ΑΝ, πίστευαν σε τέτοια παραμύθια, σ’ αυτή τη ζωή η συμπεριφορά τους κι οι πράξεις τους θα ήταν εντελώς διαφορετικές απ’ όσα τους βλέπουμε να κάνουν. Θα περνούσαν τη ζωή τους με προσευχή και μετάνοια, με καλές πράξεις κι αγαθοεργίες, ζώντας φτωχά και ταπεινά όπως ο Χριστός, η Παναγιά κι οι Άγιοι που προσκυνούμε στις εκκλησίες μας. Για να έχουν την ευκαιρία, όπως λέει η πίστη μας, να αναστηθούν και στην “Τελική Κρίση” να τους κρίνει ο Χριστός κατά τα καλά έργα τους και να τους βάλει “εκ δεξιών του”, όπως λένε τα Ευαγγέλια.

Αλλά επειδή είναι λαμόγια κι εγκληματίες, που πουλάνε και το Χριστό και τη μάνα τους την ίδια για το χρήμα, την πολυτέλεια, την εξουσία και την αυτοπροβολή, αποδεικνύουν ότι δεν πιστεύουν ούτε στο Χριστό ούτε στην Ανάστασή Του ούτε στη μετά θάνατον ζωή και κρίση. Αυτά τα λένε μόνο για να κοροϊδεύουν όσους τους πιστεύουν και τους προσκυνούν σαν “εκπροσώπους του Θεού” δήθεν. Για ένα να είστε σίγουροι! ΑΝ ποτέ έρθει η τελική Βασιλεία του Χριστού και μας κρίνει όλους, για ν’ αποφασίσει ποιοι θα πάμε στον Παράδεισο μαζί του και ποιοι στην Κόλαση με το Σατανά, οι πρώτοι που θα πάνε στ’ αριστερά του θα είναι τα λαμόγια Βαρθολομαίος και Μακάριος. Κι όχι μόνο θα τους στείλει με το δίκιο του στην Κόλαση ο Χριστός , αλλά θα τους ρίξει και μια κλωτσιά στον πισινό για να πάνε όσο πιο βαθιά γίνεται στο βασίλειο του διαβόλου!

Άλκης Μωρέλας

==================================================================

05 – 09 – 2021

Όμορφη και παράξενη πατρίδα, ωσάν αυτή που μου’ λαχε δεν είδα.

Αυτούς τους στίχους του Ελύτη σκέφτομαι τούτες τις μέρες του εθνικού μας πένθους για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη. Τους οποίους δεν μελοποίησε ο ίδιος αλλά έγιναν τραγούδι σε συνέχεια του έργου που αυτός ξεκίνησε, ως πραγματικός Προμηθέας, και παρέδωσε στην αιωνιότητα. Άκουσα και διάβασα πολλά από αυτά που γράφτηκαν για το θάνατο αυτού του μεγάλου Έλληνα κι άλλα τόσα σκέφτηκα κι απόρησα, για όλους εμάς που ταξιδεύουμε έστω και από μακριά, πάνω σε αυτό το τρελοβάπορο, που λέγεται Ελλάδα.   

Όμορφη και παράξενη πατρίδα. Τραγουδάμε εμείς οι Έλληνες Σεφέρη,  Ρίτσο, Ελύτη, Γκάτσο, Λειβαδίτη, Ελευθερίου, Καββαδία, Βάρναλη και τόσους και τόσους άλλους μεγάλους ποιητάδες μας, και το νομίζουμε σαν κάτι φυσικό, ενώ είμαστε ο μόνος λαός που το κάνει στον κόσμο τούτο. Έχουμε κληρονομιά την πιο όμορφη γλώσσα που μιλήθηκε ποτέ, που δεν μιλιέται και δεν μεταφράζεται πουθενά κι από κανέναν άλλον πάνω στη γη (πώς να μεταφράσεις, ας πούμε, στα γερμανικά «τον Ήλιο, τον ηλιάτορα»; Όταν τα ίδια τα windows υπογραμμίζουν στα ελληνικά τη λέξη με κόκκινο ως λάθος;)  Κι όμως εννοούμε να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε ούτε μεταξύ μας. Με τίποτα και για τίποτα.

Όμορφη και παράξενη πατρίδα. Κοντά τρεις γενιές μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μία γενιά μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και ακόμα μιλάμε με όρους και έννοιες που ανήκουν στο μουσείο της παγκόσμιας πολιτικής Ιστορίας και συνομιλούμε με πτώματα πιο βαλσαμωμένα κι απ’ αυτό του Λένιν, σαν να είναι ζωντανά.

Είχα κλείσει τα 20 όταν έγινε το Πολυτεχνείο. Ήμουν 20άρης στην εισβολή στην Κύπρο, όταν επιστρατεύτηκε ο ξάδελφός μου. Θυμάμαι την πρώτη πασοκάρα να βγαίνει με συνθήματα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και «Έξω οι βάσεις του θανάτου». Το Τείχος δεν είχε πέσει τότε. Υπήρχε η ψευδαίσθηση ότι στον κομμουνισμό οι άνθρωποι ζούνε αδελφωμένοι στην ευτυχία και ότι τραγουδάνε χαρούμενοι και αγκαλιασμένοι πηγαίνοντας και γυρίζοντας από τη δουλειά. Ακόμα υπάρχει.

Αστικοί μύθοι και κομμουνιστικοί μύθοι, παρόλες και παραμυθίες, μπαρούφες και παπάτζες, πηγαίνανε πάντα κι ακόμα πάνε χέρι-χέρι με τον «κυρίαρχο» λαό, που πάντα ψηφίζει «σοφά». Παιδιά του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη αλλά και του θεού Διονύσου και του Αριστοφάνη. Ποτέ δεν έπαψε να μας τέρπει η ιδέα του Ουτοπίας. Ακόμα ψάχνουμε την Νεφελοκοκκυγία. 

Όμορφη και παράξενη πατρίδα. Ο Μίκης του ΚΚΕ, της γενιάς του Λαμπράκη, των φυλακίσεων και των εξοριών, του αντιδικτατορικού αγώνα, του «Καραμανλής ή τάνκς», της οικουμενικής Κυβέρνησης, της ομιλίας για τον κόκκινο φασισμό στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Της στρατευμένης μουσικής και των αρχιερατικών ζεϊμπέκικων αλλά και της συμφωνικής μουσικής και της μελοποιημένης μεγάλης ποίησης. Των Ελλήνων, που από την απαρχή του χρόνου γεννάνε μύθους.

Δεν υπήρχε μεγαλύτερος εν ζωή μύθος από τον Μίκη. Δεν υπήρχε χώρα να τον χωράει. Μόνο αυτή η πουτάνα Ελλάδα. Αυτή η όμορφη και παράξενη πατρίδα του Ομήρου. Ο Μίκης δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο εκτός από Έλληνας.

Δεν είμαι ικανός να γράψω για τον Μίκη. Κανείς δεν μπορεί. Μόνο ο Μάνος, που θα τον περιμένει και θα τον ξανασυναντήσει στη γειτονιά των Αγγέλων.    

02 – 09 – 2021

Σκοτώθηκε Έλληνας τραγουδιστής

Καρφώθηκε με 200 χιλιόμετρα την ώρα σε δέντρο

Πώς είχε απαντήσει ο άτυχος rapper μετά την άγρια καταδίωξή του από την αστυνομία τον περασμένο Φεβρουάριο – Είχε πάθος με την ταχύτητα και τα γρήγορα αυτοκίνητα

Το όχημά του, ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, ξέφυγε τις πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα στο σημείο και στη συνέχεια σε ένα δέντρο, όπου κόπηκε στη μέση.

Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης είναι πως η κολώνα καταστράφηκε πλήρως, όπως και το αυτοκίνητο που μετατράπηκε σε μία άμορφη μάζα.

Στο οδόστρωμα, παράλληλα, έχουν μείνει σημάδια από τα λάστιχα του οχήματος. Είχε λατρεία στα γρήγορα αυτοκίνητα και την ταχύτητα. Ο Mad Clip τον περασμένο Φεβρουάριο είχε απασχολήσει τις αρχές καθώς δεν είχε υπακούσει σε σήμα της αστυνομίας να σταματήσει καθώς έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα.

Όλα είχαν ξεκινήσει όταν ο γνωστός rapper, κατά κόσμο Παναγιώτης Αναστασόπουλος, δεν σταμάτησε σε έλεγχο μετά από σήμα ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Δεν υπάκουσε και επιτάχυνε με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν σκηνές βγαλμένες από αμερικανική ταινία. Ο καταδιωκόμενος οδηγούσε ταχύτατα και επικίνδυνα, πέρασε από τέσσερα κόκκινα φανάρια αλλά τελικά δεν κατάφερε να ξεφύγει αφού οι αστυνομικοί τον εγκλώβισαν και τον συνέλαβαν.

Οι άνδρες της αστυνομίας τον συνέλαβαν, του φόρεσαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Μοσχάτου. Οι κατηγορίες που αντιμετώπισε ο 34χρονος μουσικός αφορούσαν σε απείθεια και επίθεση κατά των αστυνομικών που τον συνέλαβαν.

Σε βάρος του δεν ασκήθηκε δικογραφία, ενώ αντίθετα, βεβαιώθηκαν σε βάρος του σειρά παραβάσεων με υψηλά χρηματικά και διοικητικά πρόστιμα, όπως αυτό της άσκοπης μετακίνησης και αφέθηκε ελεύθερος.

Η δική του απάντηση: Είμαι κοντράκιας, είμαι γκαζάκιας


Μια μέρα μετά την άγρια καταδίωξη ο Mad Clip μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram έδινε τη δική του απάντηση για το περιστατικό καταδίωξης από την ομάδα ΔΙΑΣ.

O rapper είχε παραδεχτεί ότι είχε γίνει καταδίωξη και στη συνέχεια είχε οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα.

«Καταδίωξη έγινε. Είμαι κοντράκιας. […] Είμαι γκαζάκιας… Μου αρέσει η μ@λ@κια, τι να κάνω. Εννοειται ξέφυγα από το περιπολικό, μπήκα στην Εθνική συνέχισα να τρέχω και στην πρώτη έξοδο του Ταύρου, βγαίνω και τυχαίνει να μου την πέφτει η ομάδα «Δίας».

Ωστόσο, ο rapper αρνήθηκε ότι πέρασε 4 κόκκινα φανάρια, λέγοντας: «Εννοείται ότι δεν θα ρίσκαρα να τρέχω στα στενά και να βάλω σε κίνδυνο τον κάθε πολίτη».

Και πρόσθεσε: «Σταματάω, βγαίνουν τα όπλα, αρχίζουν οι φωνές και με συνοδέψαν στο τμήμα του Μοσχάτου η ομάδα «Δίας». Θέλω να ξέρω το εξής: Πού στην Εθνική οδό έχει φανάρια; Εγώ δεν έχω ξαναδεί φανάρια.

Αν είχα κάψει 4 κόκκινα φανάρια μες στην κίνηση, δεν θα με πηγαίνανε αυτόφωρο και στον εισαγγελέα; Δεν είμαι ο γιος του Ωνάση. Είναι μόδα να κράζουμε την ραπ μουσική. Είναι μόδα αυτοί οι καλλιτέχνες να φαίνονται εντελώς κακοποιοί. Είναι μόδα επειδή έτσι θέλει να περαστεί. Δεν γουστάρουν την επιτυχία μας…η καταδίωξη έγινε, υπήρχε ένταση τα φανάρια όμως αδερφέ δεν έγιναν ποτέ».

Τελικά πλήρωσε με την ζωή του, την αγάπη του για την ταχύτητα….

===================================================================

30 – 08 – 2021

ΕΝΑ ΣΚΕΤΟ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΙΟ ΩΚΕΑΝΟ

Άμα σκάσει το ηφαίστειο θα σε κάψει. Επιτόπου! Δεν γλυτώνεις. Σε δέκατα του δευτερολέπτου, για την ακρίβεια σε κλάσματα του δευτερολέπτου σκοτώνει, ”πετρώνει”, δημιουργεί ”αντικείμενα” μουσειακά ανθρώπους και ζώα. Προχώρησε στους αιώνες των αιώνων ο άνθρωπος, επιστημονικά και τεχνοκρατικά, αλλά είναι ένα καρυδότσουφλο σκέτο στον άγριο ωκεανό. Ένα φτερό στον άνεμο, αν η φύση θυμώσει… Με κάποιο σεισμό, με καμιά έκρηξη ηφαιστείου, με κάποια φωτιά στο δάσος…

Επικυρίαρχος του σύμπαντος έχει γίνει ο άνθρωπος. Κάνει μια και δεν το έχει σε τίποτα να φτάσει στο φεγγάρι ή, ακόμη και όπου αλλού γουστάρει. Αλλά στη γη παραμένει ανίσχυρος, ασήμαντος, ένα σκουπίδι, απέναντι στις απρόβλεπτες δυνάμεις της φύσης. Τι πυροσβεστικά, αεροπλάνα και υδροφόρες, τι κινητοποιήσεις πυροσβεστών επαγγελματιών και εθελοντών, τι προσχέδια κυβερνητικά, η πυρκαγιά θα κάνει τη δουλειά της, την καταστροφή της.

Εξακόσα χρόνια πριν τον Χριστό, πλούσιοι Ρωμαίοι, πήγαν σε μια τοποθεσία μαγευτική για την εποχή εκείνη, και έφτιαξαν βίλες. Τότε στήθηκε η πόλη Πομπηία, ούτε 150 χιλιόμετρα από τη Ρώμη, στους πρόποδες αθώου και… ακίνδυνου βουνού, του Βεζούβιου. Το βουνό δεν ήταν μόνο βουνό, ήταν και ηφαίστειο. Το 79 μ.Χ., στις 24 Αυγούστου, κάνει το πρώτο μπαμ ο Βεζχούβιος και μέσα σε 25 ώρες καταπίνει την πόλη. Την Πομπηία, κοντά 12 χιλιόμετρα από τη Νάπολι.

Έκαψε και το παραμικρό κολυμπηθρόξυλο.  Η τελευταία έκρηξη του Βεζούβιου έγινε Μάρτιο του 1944, όπου έκαψε, πιο σωστά εξαφάνισε άλλα τρία χωριά. Και οι αρχές μάζευαν στάχτες χιλιόμετρα μακριά, Δώδεκα χιλιάδες άνθρωποι ξεσπιτώθηκαν, ενώ οι επιστήμονες κάνουν τις μελέτες και τις έρευνες για να καταλήξουν στη μεγάλη αλήθεια. Ο άνθρωπος παραμένει αδύναμος, ελάχιστος απέναντι στη ”βία” της φύσης.

Το βλέπω και σήμερα, στην δική μας εποχή, όλο αυτό το σκηνικό με τον Κορονωϊό. Ένα ασήμαντο μικροβιάκι, και έχει στείλει στον τάφο περισσότερα από 10 εκατομμύρια ανθρώπους. Κυκλοφορεί ολόκληρη η ανθρωπότητα μασκοφορεμένη, σε σημείο που να μην μπορείς να αναγνωρίσεις αυτόν που σου λέει καλημέρα. Ο Κόσμος εξ΄αιτίας του κορονωϊού, έχει χωριστεί σε παρατάξεις και πλακώνει ο ένας τον άλλον στο ξύλο. Αυτό το ασήμαντο μικροβιάκι κάνει την ίδια δουλειά που θα έκαναν 10 παγκόσμιοι πόλεμοι μαζί, χωρίς να πέφτει ούτε μια σφαίρα.

Και το χειρότερο απ’ όλα, η παγκόσμια οικονομία αρχίζει και κλονίζεται, με όλα αυτά τα παρατράγουδα. Μαγαζιά κλείσανε, άλλα κλείνουν σύντομα, οι πόλεις μετά την δύση του ηλίου μοιάζουν περισσότερο σαν βομβαρδισμένα τοπία από την ερημιά. Απαγορεύουν ακόμη και στα κουνούπια να κυκλοφορούν. Από νωρίς το βράδυ όλοι είτε μπροστά στην τηλεόραση, είτε στα κρεββάτια τους, να περιμένουν να μετρήσουν τα επόμενα θύματα. Και οι επιστήμονες να μας προειδοποιούν συνεχώς: Μπολιαστείτε για να γλιτώσετε. Και η ζωή συνεχίζεται μέσα στον φόβο που πολλές φορές είναι χειρότερος και από τον ίδιο τον θάνατο. Γιατί τον θάνατο τον περιμένεις. Την αβεβαιότητα όμως για το αύριο δεν μπορεί κανένας να την προβλέψει. Και αυτή είναι η δύναμη της φύσης, όταν ο άνθρωπος ξεφεύγει από τα όριά του. Νόμιζε ότι είναι σε θέση να κατακτήσει τα πάντα, αλλά στην πορεία αποδείχτηκε ότι είναι ένα φτερό στον άνεμο…..

28/08/2021

ΣΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ

Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί. Και όχι μια και δυο φορές. Θα την κάνει όποιος είναι βαρεμένος με φανατισμό, με ηθική και θρησκεία βέβαια. Οι Τάλιμπαν ξανάγιναν αφεντικά στο Αφγανιστάν και το πρώτο που είπε ο εκπρόσωπος τους, να το ακούσει η γη όλη, ήταν πως δεν θέλουν… μουσική.

Γιατί; Οπωσδήποτε υπάρχει λόγος. Δεν κάνουν ό,τι τους κατέβει οι τάλιμπαν. Όχι, βέβαια. Ό,τι γράφει το Κοράνι. Ό,τι διδάσκει ο προφήτης. Ο Μωάμεθ. Δεν κολλάει, λοιπόν, με το ισλάμ η μουσική, επομένως δεν επιτρέπεται από το νέο καθεστώς του Αφγανιστάν.Μιλάμε σοβαρά; Πολύ σοβαρά μιλάμε. Οι άνθρωποι δεν είναι αλητεία και μαφία, τυχοδιώκτες και απατεώνες. Είναι κάτι πολύ χειρώτερο.

Είναι πιστοί. Είναι ιδεολόγοι. Και, άκουσον, άκουσον, μέχρι που φτάνει η μαστούρα της θρησκείας αυτών των κατσαπλιάδων. Να αλλάξουν τον κόσμο θέλουν. Να κάνουν αλλαγή στο Αφγανιστάν. Να φτιάξουν μια… άλλη κοινωνία. Γι’ αυτό λέω πως το έργο έχει ξανανέβει στη σκηνή. Έχουν προηγηθεί άλλα νούμερα που είχαν δει ένα… άλλο, ένα… διαφορετικό μέλλον στη χώρα τους. Και είχαν ξεκινήσει κι αυτοί το μεγάλο και καλό όραμα γράφοντας στα αχαμνά τους το τι θέλει ο λαός. Στο φινάλε για το καλό του λαού πάσχουν οι Τάλιμπαν της Ιστορίας. Χθεσινιοί και προχθεσινοί κατσαπλιάδες.

Όταν ο άλλος δεν καταλαβαίνει τον Θεό του…

Εγώ το λέω κι όποιος συμφωνεί μαζί μου είναι σωστός. Όποιος διαφωνεί δεν βλέπει μπάλα. Ο πόλεμος για το εμβόλιο δεν έχει καμιά σχέση με το… εμβόλιο, την πανδημία και τον κορονοϊό. Ο κόσμος χωρίστηκε πλέον, σε δυο στρατόπεδα διότι ο άνθρωπος γεννιέται με την… αντιπαλότητα. Μην το ψάχνουμε πολύ και το ρίχνουμε στην βαριά ανάλυση. Δεν θέλει να κάνει εμβόλιο, χωρίς να έχει συνείδηση της άρνησης του, επειδή ικανοποιεί το συναίσθημα της κόντρας με το κατεστημένο. Επειδή νοιώθει ξεχωριστός. Επειδή υποψιάζεται ότι του την έχουν στημένη. Είπαμε. Επειδή δεν γουστάρει να πάει πάσο το γενικό ρεύμα. Το πάω αλλιώς. Η ασπιρίνη κάνει καλό. Μόνο καλό. Δεν υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει κακό σε κανέναν που την έχει ανάγκη. Είναι κοινό αγαθό.

Κατασκευασμενο προϊόν, αλλά κάνει καλό σ’ όλους. Το ίδιο το μπανιο στη θάλασσα, μια τέτοια επαφή με τη φύση. Αν, λοιπόν, κάποιος επιστημόνας ή όχι υποστηρίξει πως βλάπτει τον άνθρωπο η ασπιρίνη ή μια βουτιά στη θάλασσα, δεν το συζητάς μαζί του. Δεν γίνεται διάλογο με τον αντιρρησία της πλάκας. Με τον βαρεμένο.

Ανοησία λοιπόν είναι, να προσπαθείς να πείσεις εκείνον που δεν θέλει να εμβολιαστεί. Εσύ λες ότι το εμβόλιο είναι καλό, θα τον προστατεύσει κι αυτός ΔΕΝ λέει το… αντίθετο. Αυτός είναι αλλού (!), λέει τα δικά του, π.χ. γιατί με υποχρεώνεται να… αρρωστήσω. Ελεύθερος άνθρωπος είμαι, δεν είμαι αντικείμενο της συνωμοσίας που κρύβεται πίσω από τον covid. Δεν βρίσκεις άκρη. Κι όλα τα ”επιχειρήματα” εναντίον του εμβολιασμού λέγονται διότι υπηρετούν το… αντιστασιακό πνεύμα αυτών οι οποίοι έχουν την… ελευθερία της επιλογής. 

=================================================================

23 – 08 – 2021

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΕΦΙΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ, ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ….

Ποιανού είναι η γη, για να κάνουμε πρώτα πρώτα ταμείο. Του Θεού είναι. Ποιανού αλλουνού; Ο άνθρωπος έρχεται στη ζωή και φεύγει. Ύστερα μη λησμονούμε ποιος έφτιαξε τον κόσμο. Τη γη και τη θάλασσα. Τα βουνά και τα ποτάμια. Τα ζώα, άγρια, ήμερα και σκλαβάκια του ανθρώπου. Ο Θεός. Κανένας άλλος.Ο πλανήτης, λοιπόν, ακόμα και με τους ανθρώπινους, τους γήινους νόμους, ανήκει στον δημιουργό του. Στον ιδιοκτήτη του πλανήτη. Που κακώς κάποιοι άθεοι νομίζουν πως τον έχει παρατημένο ο παππούλης. Τέλος πάντων.Κλιματική αλλαγή, μας λένε. Και μπήκαν στο παιχνίδι οι καύσωνες, οι πυρκαγιές, αλλά και οι πλημμύρες. Ανεβαίνει το θερμόμετρο, οι πάγοι λιώνουν.

Τα λεγόμενα και πραγματικά ακραία καιρικά φαινόμενα, οφείλονται στους τόνους του διοξειδίου του άνθρακα ή μεθανίου που στέλνει για πλάκα ο άνθρωπος στην ατμόσφαιρα. Περιμένουμε τις βροχές, αλλά και όλες οι χώρες του κόσμου, τους πρόσφυγες από Αφγανιστάν μεριά, αλλά αυτό είναι ένα άλλο καπέλο, που θ’ αναφερθώ κάποια άλλη στιγμή. Μια βροχή μας σώζει λέγαμε παλιά στα γήπεδα, όταν έχανε η ομάδα μας. Να μας βρέξει για να καταπιεί την στάχτη και το δηλητήριο που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές.

Μόνο να παρακαλάμε τον ιδιοκτήτη αυτού του πλανήτη, εμείς οι ενοικιαστές της γης, να ρεγουλάρει τις βροχές. Ξέρει εκείνος… Να μας στείλει τόσες βροχές ,όσες μας χρειάζονται. Όχι μεγαλύτερες, γιατί με καμένα τα βουνά και τα δάση, το νερό όταν πέφτει από τον ουρανό και δεν είναι στα κέφια ο μεγάλος, θα μας πνίξει.

21 – 08 – 2021

ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ 17Ν

Πρώτη φίρμα στο χώρο της τρομοκρατίας είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Βεβαίως υπάρχει και ο συγκεκριμένος χώρος τρομοκρατίας, με την έννοια ότι είναι αρκετοί, πολύ περισσότερο απ’ όσους φαντάζεται κανείς, που ασπάζονται την λύση της τρομοκρατικής οργάνωσης. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως όλοι οι θαυμαστές της 17 Νοεμβρίου θα τολμούσαν να στρατευτούν σε τρομοκρατική οργάνωση. Να γίνουν σκοτώστρες, δηλαδή. Κανονικοί δολοφόνοι ή εκτελεστές όπως προτιμούν να αυτοχαρακτηρίζονται. Επειδή δεν σκοτώνουν διότι είναι κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά καταφεύγουν στην ένοπλη βία στο όνομα του… λαού.

Ο Κουφοντίνας είναι πεντακάθαρος στο χώρο των οπαδών της τρομοκρατίας. Δεν κάρφωσε στην αστυνομία. Δεν συμβιβάστηκε. Παραμένει αμετανόητος. Επόμενο είναι λοιπόν, να αναρωτηθεί κανείς στην περίπτωση που αποφυλακιστεί, αν θα στήσει μια άλλη 17Ν. Αν, δηλαδή, θα συνεχίσει τον ”αγώνα” του εκτός φυλακής. Ο Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε 11 φορές ισόβια και επιπλέον άλλα 25 χρόνια κάθειρξη. Με τη συμπλήρωση 19 χρόνων όμως, με βάση τις διατάξεις του ποινικού κώδικα έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποφυλάκιση. Ήδη από χθες, Παρασκευή 20 Αυγούστου, το Νο 2 της 17Ν έκανε νόμιμα αίτηση αποφυλάκισης.

Και στις 5 Σεπτεμβρίου 2021 συμπληρώνει και αυτός τα 19 χρόνια μέσα, ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη Αλέξανδρος Γιωτόπουλος ο οποίος είχε καταδικαστεί και αυτός, σε 17 φορές ισόβια συν 25 χρόνια κάθειρξη. Κι αυτός αν το ζητήσει μπορεί να πάει σπίτι του. Δεν νομιμοποιείται όμως, να ζητήσει αποφυλάκιση ο Χριστόδουλος Ξηρός (6 φορές ισόβια και 25 κάθειρξη) γιατί σαν φυλακισμένος δεν ήταν και τόσο φρόνιμο παιδί, όπως ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της οργάνωσης.

Στη φώτο ο Κουφοντίνας ανάμεσα στον αρχηγό Γιωτόπουλο και τον μικρό Ξηρό, το μικρότερο σε ηλικία από τα τρία αδέλφια, τα παπαδοπαίδια που είχαν οργανωθεί στην 17Ν.

==================================================================

19 – 0 8 – 2021

Έκανε αίτηση αποφυλάκισης, ο δράστης της επίθεσης

στην Ελληνίδα Πηνελόπη Κατσαβού, με εγγύηση…

Σε δικαστήριο της Μελβούρνης εξετάστηκε χθες η αίτηση που έκανε ο δράστης της επίθεσης πριν από λίγες εβδομάδες, στην συμπάροικο κυρία Πηνελόπη Κατσαβού, Amrick Roy, έξω από την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην περιοχή του South Yarra. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η ακρόαση αυτή, ήταν μία δικαστική διαδικασία που έγινε για να εγκριθεί ή όχι η απελευθέρωση του δράστη, με εγγύηση .

Η απόφαση του δικαστή θα εκδοθεί την Παρασκευή 20 Αυγούστου. Η Αστυνομία, πάντως, στη διάρκεια της διαδικασίας ζήτησε από το δικαστήριο να μην του επιτρέψουν να απελευθερωθεί με εγγύηση, γιατί είναι επικίνδυνος να προκαλέσει κι άλλα προβλήματα με την επιθετική του συμπεριφορά εις βάρος αθώων ανθρώπων. Ακόμη και ο πατέρας του δράστη, ζήτησε μεν από το δικαστήριο να τον αφήσουν ελεύθερο με εγγύηση, αλλά παράλληλα δήλωσε ότι δεν τον θέλει στο σπίτι της οικογένειας, πριν αποδείξει ότι όντως έχει αλλάξει χαρακτήρα και συμπεριφορά κι ότι θα δεσμευτεί, πως δεν θα κάνει χρήση ναρκωτικών για όλη την υπόλοιπη ζωή του!

Η απόφαση του δικαστηρίου πάντως, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από την Ελληνική παροικία, αλλά επίσης και με ποιους όρους, αν τελικά ο δικαστής αποφασίσει να τον ελευθερώσει με εγγύηση.

16 – 08 – 2021

ΟΥΤΕ Η ΦΥΛΑΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ…

Στη φυλακή, στην κάθε φυλακή, υπάρχουν διάφορων λογιών κακοποιοί. Δεν είναι όλοι της ίδιας φάρας. Κάποιοι, που δεν γεννήθηκαν εγκληματίες, βρέθηκαν πίσω από το κάγκελο από μαλακία τους, από ατυχία τέλος πάντων, γιατί έπεσαν στην στραβή, όχι πώς δεν έφταιξαν και οι ίδιοι.

Είναι «μέσα» και οι δευτεράτζες. Κάποια κλεφτρόνια, κάποια πρεζόνια, και τα γνωστά λαμόγια που την ψάχνουν στο πονηρό και κάποια στιγμή τους τσιμπάνε. Από την άλλη, είναι και ο αφρός του υπόκοσμου, οι σκληροί, οι αδίστακτοι, φονιάδες, πιστολάδες, μαχαιροβγάλτες και σια, που δεν τους κάνει ζάφτι ούτε η φυλακή. Δεν τη σηκώνει ο οργανισμός τους, γι’ αυτό το μόνο που σκέπτονται είναι πως θα την κοπανήσουν.

Το Αλκατράζ της Ελλάδος. Η απόλυτη φυλακή. Κάστρο κανονικό. Το Γεντί Κουλέ, κατάστημα για θανατοποινίτες. Για βαρυποινίτες. Και, κάποια χρόνια, για πολιτικούς κρατούμενους, εχθρούς επικίνδυνους του καθεστώτος. Επτά φρούρια σε υψώματα, στα τούρκικα Γεντί Κούλε. Στα βουλγάρικα Σέντεμ Κούλα. Βαρβαρικές λαλιές. Στα ελληνικά Επταπύργιον. Επτά Πύργοι. Ρεμπέτες και αλάνια έβαζαν στο στόμα τους τραγούδια που έκαναν γνωστό στο Γεντί Κουλέ της Θεσσαλονίκης.

Πέντε χρόνια δικασμένος, μέσα στο Γεντί Κουλέ,Από το πολύ σεκλέτι, το ‘ριξα στο ναργιλέ.

Θυμήθηκα αυτή την ιστορία, μιας και πολύ πρόσφατα, ένας από τους μεγαλύτερους κακοποιούς που έβγαλε η Ελλάδα, Ο Κώστας Πάσσαρης, ζήτησε από τις Ρουμανικές φυλακές που εκτίει ισόβια ποινή φυλάκισης, για δολοφονίες, να αποφυλακιστεί, γιατί ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Και οι Ρουμανικές αρχές που εξέτασαν το αίτημά του, αποφάσισαν να τον μεταφέρουν ακόμα πιο βαθιά στην φυλακή που τον κρατάνε. Από τα 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, τον πήγαν στα 30. Γιατί ευτυχώς σε κάποιες χώρες, υπάρχουν ακόμη και νόμοι και δικαστές…

=====================================================================

Πώς συνετρίβη το αεροσκάφος πριν από 16 χρόνια σαν σήμερα

Συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους στο Γραμματικό (Πηγή: IN TIME)
Συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους στο Γραμματικό (Πηγή: IN TIME

Η μοιραία πτήση της Helios Airways που παρέσυρε στο θάνατο 121 άτομα

Η συντριβή του αεροσκάφους της Helios Airways, έχει στοιχειώσει την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου: Μεσημέρι 14 Αυγούστου του 2005 και ένα Boeing 737-300 καρφώνεται στο ύψωμα πάνω από το Γραμματικό παρασύροντας στο θάνατο 121 ανθρώπους. 

Ακόμα και τώρα όταν μιλάμε για εκείνη τη συμφορά λέμε το «Ήλιος», που έπεσε στο Γραμματικό. Ήταν παραμονή του Δεκαπενταύγουστου του 2005, όταν ένα Boeing 737-300 της εταιρείας Helios Airways συνετρίβη στα υψώματα πάνω από το χωριό της Αττικής Γραμματικό.

Η πτήση 522 (HCY 522) των κυπριακών αερογραμμών Helios Airways είχε αναχωρήσει το πρωί της 14ης Αυγούστου  στις 9:07 ώρα Ελλάδας από τη Λάρνακα με προορισμό την Πράγα της Τσεχίας, με ενδιάμεση στάση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στην Αθήνα.

Λεπτό προς λεπτό όλη η μοιραία πτήση του αεροσκάφους, που οδήγησε στο θάνατο 115 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος:

 • 09:07: Η πτήση HCY 522 των Κυπριακών αερογραμμών Helios Airways αναχωρεί από τη Λάρνακα με προορισμό την Πράγα.
 • 09:14: Ο κυβερνήτης επικοινωνεί με τον Επιμελητή Πτήσεων της εταιρείας στο έδαφος, ο οποίος μετέπειτα περιέγραψε ότι ο κυβερνήτης στην επικοινωνία τους αναφέρθηκε στη Σειρήνα Διαμόρφωσης Απογείωσης και στις λυχνίες ψύξης ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
 • 09:15: Ανάβουν η λυχνία του Κύριου Προειδοποιητικού Σηματοδότη (Master Caution) και οι λυχνίες ψύξης του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, λόγω της ελαττωμένης πυκνότητας αέρα, και έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου στο θάλαμο επιβατών.
 • 09:20: Τελευταία απόπειρα επικοινωνίας από το πλήρωμα του αεροσκάφους με την Επιμελητεία έγινε σε ύψος 28.900 ποδών. Η ανεπαρκής ποσότητα οξυγόνου στο θάλαμο διακυβέρνησης στο σημείο αυτό, λόγω ανεπαρκούς συμπίεσης, θα είχε ως αποτέλεσμα το πλήρωμα να χάσει τις αισθήσεις του.
 • 09:29: Ο Επιμελητής Πτήσεων ξανακαλεί το πλήρωμα χωρίς να λάβει απάντηση και ζήτεί από τον ΕΕΚ Λευκωσίας να επικοινωνήσει με την Πτήση 522.
 • 09:36: Ένα λεπτό πριν η Πτήση 522 εισέλθει στην FIR Αθηνών, το ΚΕΠ Λευκωσίας επικοινωνεί με το ΚΕΠ Αθηνών και το πληροφορεί ότι η Πτήση 522 δεν απαντάει στις κλήσεις του.
 • 09:37: Εισέρχεται στο FIR Αθηνών, όπου έγινε αυτομάτως η ταυτοποίηση του αεροσκάφους στο ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Ελλάδας.
 • 10:12: Το ΚΕΠ Αθηνών καλεί την Πτήση 522 τέσσερις φορές χωρίς να λάβει απάντηση.
 • 10:13 – 10:49: Το ΚΕΠ Αθηνών κάλεσε την Πτήση 522 έντεκα φορές στην εν χρήσει συχνότητα και τρεις φορές στην συχνότητα κινδύνου, μεταξύ άλλων προσπαθειών, ενώ την Πτήση κάλεσε και άλλο αεροσκάφος, χωρίς απάντηση. 
 • 10:16: Ο προϊστάμενος του ΚΕΠ Αθηνών ειδοποιεί την Προσέγγιση Αθηνών, τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου και την Πολεμική Αεροπορία για την απώλεια επικοινωνίας με το αεροσκάφος.
 • 10:53: Φάση συναγερμού.
 • 11:23: Δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκαν από την Νέα Αγχίαλο προσπαθούν να αναχαιτίσουν το αεροσκάφος. Οι χειριστές των F-16 προσπάθησαν να επικοινωνήσουν οπτικά με το πλήρωμα θαλάμου διακυβέρνησης, εκτέλεσαν ελιγμούς γύρω από το αεροσκάφος και δεν παρατήρησαν καπνό, φωτιά ή ζημιά επί της ατράκτου. Οι χειριστές των μαχητικών δήλωσαν επίσης ότι η θέση του κυβερνήτη ήταν κενή, πιθανώς επειδή είχε νωρίτερα σηκωθεί για να κοιτάξει τις ασφάλειες του ηλεκτρικού κυκλώματος, και ο συγκυβερνήτης είχε πέσει πάνω στα χειριστήρια, χωρίς να φορά μάσκα οξυγόνου. Ο ένας χειριστής δήλωσε ακόμα ότι δεν παρατήρησε καμία κίνηση στο θάλαμο επιβατών και ότι είδε μόνο τρεις καθισμένους και ακίνητους επιβάτες που φορούσαν μάσκες οξυγόνου, καθώς και αρκετές κρεμασμένες μάσκες οξυγόνου.
 • 11:34: Το ΚΕΠ Αθηνών κηρύσσει φάση κινδύνου.
 • 11:49: Ο χειριστής του F-16 παρατηρεί ένα άτομο, που φοράει στολή πληρώματος θαλάμου επιβατών και χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν φορούσε μάσκα, να εισέρχεται στο θάλαμο διακυβέρνησης.
 • 11:54: Το άτομο στο πιλοτήριο εκπέμπει τρεις φορές εκπομπή κινδύνου (MAYDAY) και στη συνέχεια άλλες δύο με πολύ εξασθενημένη φωνή.
 • 11:59: Η πορεία της Πτήσης 522 αλλάζει σε νοτιοδυτική συνεχίζοντας τη κάθοδο, ενώ το ίδιο λεπτό σβήνει και ο δεξιός κινητήρας.
 • 12:03:32: Το αεροσκάφος προσκρούει σε λοφώδη περιοχή κοντά στο Γραμματικό Αττικής, περίπου 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»…
Ήλιος-αεροπλάνο

Από το σημείο συντριβής ανασύρθηκαν 118 σοροί στο μεγαλύτερο μέρος τους απανθρακωμένες από την πυρκαγιά που ξέσπασε μετά την συντριβή, ενώ 3 σοροί κάηκαν ολοκληρωτικά. Από τις νεκροψίες προέκυψε ότι οι επιβαίνοντες είχαν καρδιακή λειτουργία κατά την ώρα της συντριβής, με την ιατροδικαστική έκθεση ωστόσο να εκτιμά ότι βρίσκονταν σε βαθύ και μη αναστρέψιμο κώμα λόγω της υποξίας. Αιτία θανάτου ήταν τα πολλαπλά τραύματα λόγω της συντριβής, καθώς και τα εκτεταμένα εγκαύματα για κάποιες σορούς. Η αναγνώριση των πτωμάτων έγινε κυρίως από οδοντιατρικά αρχεία και μέσω σύγκρισης του DNA τους με δείγματα από συγγενείς πρώτου βαθμού. Όσα αναγνωρίστηκαν μεταφέρθηκαν και ενταφιάστηκαν στην Κύπρο.

Ήλιος-αεροπλάνο

Τον Οκτώβριο του 2006, δεκατέσσερις μήνες μετά τη συντριβή του αεροπλάνου, δόθηκε στη δημοσιότητα το πόρισμα της Ελληνικής Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων υπό του Ακριβού Τσολάκη για τα αίτια της πτώσης. Περιληπτικά: Το πρόβλημα στο αεροσκάφος προκλήθηκε από απότομη αποσυμπίεση του εσωτερικού του αεροπλάνου. Παράλληλα, στα ενεργά αίτια συγκαταλέγεται και η παραμονή του διακόπτη συμπίεσης του αεροσκάφους στη χειροκίνητη ρύθμιση κατά τον έλεγχο πριν από την πτήση. Αυτό είχε ως επακόλουθο να μειώνονται όσο περνούσε η ώρα τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής πίεσης και κατ’ επέκταση τα επίπεδα του οξυγόνου στο εσωτερικό του αεροπλάνου.

Καταδικάστηκαν στελέχη της εταιρείας

Η δίκη πέντε στελεχών της εταιρείας με κατηγορίες ανθρωποκτονίας και πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, άρχισε στις 17 Σεπτεμβρίου 2009. Κρίθηκαν ένοχοι οι Δημήτρης Πανταζής, Γιώργος Κικκίδης, Ιάνκο Στοιμένοβ και Άλαν Ίργουιν, όλοι στελέχη της εταιρίας «Ήλιος», χωρίς ελαφρυντικά για τη συντριβή του αεροσκάφους. Το Πλημμελειοδικείο επέβαλε καταδίκη ενός χρόνου για κάθε απώλεια ζωής, συν τρία χρόνια ποινή βάσης, που αφορά την ενοχή τους με την ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Η συνολική ποινή των στελεχών της εταιρίας είναι 124 χρόνια.
Το Φεβρουάριο του 2013 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε δεκαετείς ποινές φυλάκισης, εξαγοράσιμες έναντι 80.000 ευρώ εκάστη, σε τρεις από τους τέσσερις κατηγορουμένους.

Έλληνας μασέρ φυλακίστηκε για σεξουαλική επίθεση σε κοπέλα…

Ένας Έλληνας μασέρ της Μελβούρνης, ο Μιχάλης Σεργίδης, από την περιοχή του North Clyde (περιοχή κοντά στο  Dandenong) κατηγορήθηκε από την αστυνομία για σεξουαλική επίθεση εις βάρος νεαρής κοπέλας, που τον επισκέφθηκε στο σπίτι του για θεραπεία. Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, η κοπέλα που πλήρωσε 60 δολάρια για την επίσκεψη, τον επισκέφθηκε στις 26 Ιουνίου 2018, για πόνους στην πλάτη και στον ώμο. 

Τον Σεργίδη, σύμφωνα με τις καταγγελίες της αστυνομίας, τον επισκέφθηκε η κοπέλα μετά από διαφήμιση που είχε βάλει στην ιστοσελίδα Gumtree, και της ζήτησε να βγάλει όλα της τα ρούχα, και στην συνέχεια, άρχισε να την θωπεύει με τα χέρια του, στο στήθος και στα γεννητικά της όργανα. Ο Σεργίδης, ο οποίος είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, βρέθηκε ένοχος από τον δικαστή και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5,5 ετών.

Το θύμα ηλικίας περίπου 20 ετών, ανέφερε πως όταν έφυγε από το σπίτι του Σεργίδη, ένιωθε αμήχανη και εντελώς αδύνατη να αντιδράσει. Τηλεφώνησε αμέσως στην μητέρα της και σε μια φίλη της και πήγε στην αστυνομία όπου και έκανε αναφορά για το τι ακριβώς έγινε.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: